(video) Ediţia limitată a modelului Bugatti de 30000 de euro s-a epuizat în doar trei săptămâni

Pentru celebrarea aniversării a 110-a Bugatti, o surpriză foarte specială a fost pregătită pentru entuziaștii mărcii franceze: chiar astăzi în Molsheim a avut loc dezvelirea primului prototip Bugatti Baby II de dimensiuni reale!

La începutul acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Bugatti a dezvăluit reimaginarea iconicului Bugatti Baby ca un model imprimat 3D. Maşina a captat imaginația entuziaștilor auto din întreaga lume, astfel încât ediţia limitată la doar 500 de exemplare a fost epuizată complet în termen de trei săptămâni!

Pentru a crea Baby II, Bugatti a încheiat un parteneriat cu The Little Car Company pentru a produce cea mai mare mașină pentru juniori creată vreodată. După luni de dezvoltare, Bugatti Baby II a ajuns acum să existe sub forma primului prototip care a fost numit XP1, gata făcut inclusiv pentru test drive-uri pentru VIP-uri, organizate în La Grande Fête din Molsheim.

Bazat pe iconicul Bugatti Type 35, Baby II combină caracterul jucăuş al originalului Baby, reimaginat cu tehnologia secolului XXI. Pentru ca Baby II să poată fi condus atât de adulți, cât și de copii, acesta a crescut de la 50% (scara originalului) la o replică la scară de 75% comparativ cu dimensiunile originale ale unui Type 35, și mai include un ansamblu de pedale pe şenile care pot fi repoziţionate în dependenţă de statura conducătorului.

Astfel, dacă în originalul Baby încăpeau doar copii mici, Baby II va permite părinților și bunicilor să împărtășească dragostea pentru conducere cu copiii lor și nepoții.

Prima etapă pentru echipa de inginerie care s-a ocupat de Baby II a fost de a scana digital fiecare componentă a unei maşini Type 35 Lyon Grand Prix produsă în 1924. De la aceasta, designerii au adaptat capodopera lui Ettore Bugatti, introducând un propulsor electric modern cu baterii litiu-ion și sistem de frânare regenerativă.

Alte elemente au fost ușor reproiectate pentru epoca modernă. Roțile cu jante din aliaj cu opt spiţe reprezintă nişte replici de calitate, dar acum poartă anvelope moderne Michelin. Puntea frontală inovatoare, cu o greutate redusă, a fost la fel reprodusă, alături de suspensia elegantă şi mecanismul de direcție despre care ai spune că chiar sunt originale.

În cabină, conducătorul va fi întâmpinat de un volan clasic în patru spiţe care stă în faţa unui panou de bord din aluminiu turnat şi cu ceasuri personalizate marca Bugatti. În timp ce mașinile originale aveau un turometru cu indicatoare de presiune a uleiului și combustibilului, acestea au fost înlocuite cu un vitezometru, indicator de nivel al bateriei și un altul care indică puterea folosită (prima dată văzut pe Veyron). Încă un ceas utilizat pentru măsurarea performanței în timpul cursei a rămas la fel ca pe originalul Type 35.

Pompa de presiune a combustibilului de la Type 35 a fost reprodusă digital și reconfigurată sub forma un controller forward/reverse. Toate mașinile Baby II vor mai avea în dotare un claxon, oglindă retrovizoare, frâna de mână, faruri și o telecomandă pentru a putea dezactiva maşina (activă într-o rază de 50 de metri) pentru ca utilizatorii fără experienţă să nu găsească neplăceri dacă îl vor folosi în prezenţa maturilor.

Tot în centrul tabloului de bord este o placă pe care va fi inscripționat numărul unic de șasiu al Baby II, iar în partea superioară a grilei de radiator va sta pe fiecare exemplar faimoasa insignă “Macaron” a mărcii, făcută din 50 de grame de argint solid, la fel ca şi pe Chiron.

Bugatti Baby II a fost conceput pentru a fi distractiv de condus chiar de la start. Propulsorul electric care asigură o tracţiune spate este dotat cu două moduri de putere selectabile pentru conducătorii de diferite experiențe: un “child mode” care va limita puterea la 1.4 CP (1 kW) şi viteza maximă la 20 de km/h sau un “adult mode” care va mări puterea până la 5.4 CP (4 kW) şi viteza maximă până la 45 de km/h.

În plus, pentru pasionații care doresc mai mult, este disponibilă o opțiune numită “Speed ​​Key” (la fel ca Speed ​​Key pentru fratele său mai mare, Chiron!), care permite creşterea puterii până la 14 CP (10 kW) și deconectarea limitatorului de viteză! Există şi un diferenţial cu alunecare limitată pentru a asista şoferii în a putea manipula maşina care trimite tot cuplul doar pe roţile spate.

Standard, fiecare Baby II va fi oferit într-o culoare exterioară French Racing Blue combinată cu un interior din piele neagră, dar alte opțiuni de culoare vor fi disponibile atât pentru exterior, cât și interior. Acestea includ posibilitatea de a avea maşinuţa vopsită în aceleași culori solide contemporane ca şi hipercarul Chiron, sau, alternativ, există o selecție de culori de epocă, fiecare dedicată unui conducător auto celebru sau eveniment din istoria Bugatti.

Fiecare Baby II măsoară 2.8 metri în lungime şi un metru în lăţime. Fiecare automobil va avea o greutate în dependenţă de versiune, dar cea mai mică va fi în jur de 230 de kg fără şofer. Baby II va putea avea două baterii detaşabile cu capacităţi diferite: 1.4 sau 2.8 kWh. Autonomia exactă va depinde de stilul de conducere, însă Bugatti spune că având a doua baterie în dotare se vor putea parcurge peste 30 de km.

Cel mai ieftin Bugatti va mai fi oferit în trei specificații: Baby II cu un corp din material compozit, Baby II Vitesse cu un corp din fibră de carbon şi un Speed Key, Baby II Pur Sang cu un corp din aluminiu confecţionat manual şi cu un Speed Key.

În plus, toți proprietarii vor mai beneficia de un statut de membru al The Little Car Club şi vor putea participa la diverse evenimente sportive pe circuite celebre.

În timp ce toate cele 500 de Bugatti Baby II s-au vândut în termen de trei săptămâni după anunţul de la Salonul Auto de la Geneva, este încă posibil ca clienții interesaţi să se înscrie într-o listă de rezerve în cazul în care unul din cei 500 de clienţi va renunţa la comandă.

Preţurile încep de 30.000 de euro (plus impozite şi livrare), iar producţia de Baby II demarează în Marea Britanie de la începutul lui 2020 şi va dura şi pe parcursul lui 2021. Specificaţiile finale ale maşinii vor fi confirmate înainte de startul producţiei.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/