(video) Emilia Romagna Grand Prix: Al doilea grand slam cucerit de Verstappen şi prima dublă a echipei pe acest circuit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Olandezul Max Verstappen, plecat din pole position după ce a câştigat cursa de Sprint de sâmbătă, a terminat învingător duminică în Marele Premiu de Formula 1 al regiunii Emilia-Romagna pe circuitul “Enzo şi Dino Ferrari” din Imola, în Italia, devansându-i pe podium pe coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, şi britanicul Lando Norris. Locul 4 a fost ocupat de un alt britanic, George Russell, de la Mercedes-AMG.

Ieri a fost doar a doua oară când Red Bull Racing a finisat pe poziţiile 1-2 în era hibridă (prima dată a fost în Malaezia 2016 când Daniel Ricciardo era coleg cu Max Verstappen). De asemenea, a fost a doua oară când olandezul a cucerit un grand slam (start din pole position, menținerea poziției de lider în fiecare tur al cursei, setarea celui mai rapid timp de tur şi victorie).

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Max Verstappen a dominat clar cursa, pe care a câştigat-o şi anul trecut. Cel care este anunţat drept rival principal în acest sezon, liderul campionatului, monegascul Charles Leclerc, care a pornit de pe locul secund, a încheiat pe a şasea poziţie. De altfel, Ferrari a avut o zi foarte slabă, al doilea pilot al său, Carlos Sainz Jr.

Pe locul 5 s-a clasat finlandezul Valtteri Bottas de la Alfa Romeo, iar fostul său coleg, multiplul campion mondial Lewis Hamilton, a ajuns la finalul cursei abia pe locul 13.

Verstappen, care a obţinut 8 puncte după ce a câştigat sâmbătă cursa de sprint, a mai primit un punct după ce duminică a reuşit cel mai rapid tur de pistă.

Scuderia Ferrari conduce în clasamentul constructorilor, cu 124 de puncte, dar Red Bull Racing s-a apropiat mult, având acum 113 puncte. Pe locul 3 este Mercedes-AMG cu 77 de puncte.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise