(video) Premieră: Noul Porsche 911 GT3 R rennsport este succesorul limitat al lui 935

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche va prezenta o mașină de circuit spectaculoasă pentru pasionații de mașini sport și colecționari la Rennsport Reunion 7, care are loc pe circuitul WeatherTech Raceway Laguna Seca. Modelul 911 GT3 R rennsport cu până la 620 CP se bazează pe noul 911 GT3 R din actuala generație 992. Tracktool-ul de ediție limitată este rezultatul unei abordări orientate spre design și beneficiază din punct de vedere tehnic de libertățile care depășesc reglementările sportului cu motor.

Întâlnirea internațională Porsche va avea loc pe pista de curse din California în perioada 28 septembrie – 1 octombrie. Peste 80.000 de vizitatori sunt așteptați să participe la evenimentul de patru zile.

Caracteristici cheie:

  • Este limitat la doar 77 de exemplare, făcând-o automat o maşină de colecţie.
  • Porsche 911 GT3 R rennsport combină aspectul puternic al unei mașini de competiție de înaltă performanță cu elemente de design moderne. În același timp, se întoarce la istoria de sport cu motor a producătorului, fără a trece într-un aspect retro.
  • Această mașină sport extraordinară a fost desenată de Grant Larson și Thorsten Klein de la echipa Style Porsche. 911 GT3 R rennsport este un succesor logic al modernului Porsche 935. În timp ce 935 s-a bazat tehnic pe 911 GT2 RS Clubsport aproape standard, 911 GT3 R rennsport folosește actualul 911 GT3 R (992). Astfel, sub pielea de carbon reproiectată pe scară largă se află o mașină de curse pursânge.
  • În general, doar capota și plafonul au fost preluate de la GT3 R standard. Toate celelalte elemente ale caroseriei au fost schimbate.
    • Larson și echipa sa au adoptat cea mai mare parte a geometriei optimizate aerodinamic a nasului vehiculului, inclusiv prizele și conductele de aer de răcire. Designerii au stabilit, de asemenea, accente vizuale în zona din jurul aripioarelor laterale și flicurilor. Acestea sunt acum încadrate de un capac lateral și protejate împotriva daunelor cauzate de impactul extern.
    • Forma radical modificată a panourilor de admisie și de evacuare a aerului din pasajele roții din față subliniază aspectul mai încrezător în sine.
    • Oglinzile exterioare convenționale au fost eliminate și înlocuite cu un echivalent digital. Un sistem format din trei camere integrate în pielea exterioară a vehiculului și monitoare din cockpit îndeplinesc acum această sarcină.
  • Modificările din partea posterioară au un caracter deosebit de distinctiv.
    • Aripa uriașă este componenta dominantă în fața fluxului de aer. Designul său amintește de cel al legendarului Brumos Porsche 935/77, cu care americanul Peter Gregg, împreună cu olandezul Toine Hezemans și germanul Rolf Stommelen, au obținut a șaptea victorie generală pentru un Porsche la maratonul de 24 de ore de la Daytona din 1978.
    • Interpretarea îndrăzneață din partea din spate dezvoltă un impact vizual care se reflectă și în cifrele forței de apăsare: pentru a se asigura că sarcina pe elementele orizontale rămâne în limitele definite în standard, acestea au fost prevăzute cu două suporturi verticale suplimentare. În ceea ce privește funcția lor, ele amintesc de mașina de curse Porsche 962 participantă în Le Mans și astfel creează puntea dintre trecut și prezent.
    • O bară luminoasă constând din benzi LED fine, care încorporează acum litere iluminate ale inscripției Porsche, caracterizează secțiunea generală mai largă din spate.
    • Cu un nivel mai jos, șorțul spate, în mare măsură deschis, nu mai are capace tip grilă și panourile suplimentare din motive de greutate. Acest lucru oferă o vedere clară a componentelor tehnice din spatele maşinii și, prin urmare, și a sistemului de evacuare cu ţevile sale duble poziționate central.
  • Pretenția specială de design a modelului 911 GT3 R rennsport se reflectă și în interiorul ușor modificat.
    • Monitoarele celor două camere exterioare montate pe aripi se îmbină armonios în interior pe fiecare parte.
    • Grafica specială pentru ecranul de splash al afișajului central și numărul ediției limitate de pe panoul de bord au primit formele mașinii de curse, în timp ce iluminarea ambientală adoptă tema farurilor principale reglabile în culoare.
    • Toate caracteristicile de siguranță sunt conforme cu standardele FIA ​​aplicabile. Designul cuştii de protecţie deosebit de rigid permite instalarea doar a scaunului șoferului!
  • Cu aspectul lor izbitor, jantele de 18 inchi de la BBS, în designul lor exclusiv „de curse”, atrag, de asemenea, privirea. Acestea combină toate cerințele tehnice pe care trebuie să le îndeplinească o roată de competiție cu prindere centralizată, inclusiv un standard ridicat de design. Porsche Motorsport le vopsește standard în Dark Silver Metallic.
  • În ceea ce privește conceptul său de culoare, 911 GT3 R rennsport deschide noi drumuri. Porsche oferă din fabrică noul obiect de colecție cu o caroserie vopsită în Agate Grey Metallic, iar restul suprafeţelor nevopsite rămân la vedere din carbon pur.
    • De asemenea, mașina de curse va fi disponibilă din fabrică pentru prima dată în șapte culori, inclusiv Star Ruby și Signal Orange, de exemplu.
    • În plus, sunt disponibile trei livrele exclusive realizate cu vopsea care fac posibilă personalizarea ulterioară: Rennsport Reunion Design, Flacht Design şi Speed ​​Icon Design.
  • În principiu, 911 GT3 R rennsport se bazează pe actuala mașină de curse GT3 R, însă modelul în ediție limitată depășește cerințele stricte de omologare sau restricțiile impuse de un „Balance of Performance” (BoP). Aceste libertăți suplimentare au transformat-o într-o mașină de circuit și mai emoționantă, cu numeroase rafinamente tehnice. Combină mai multă putere a motorului cu o greutate redusă și un design spectaculos cu un sunet minunat similar cu cel al lui 911 RSR. Rezultatul este probabil cel mai tare instrument pe care Porsche l-a pus la dispoziție vreodată ca obiect de colecție.
  • Motorul boxer cu șase cilindri de 4.2 litri, care se rotește până la 9.400 rpm, beneficiază în special de eliminarea restricțiilor impuse de reglementări: atinge un vârf de putere de până 620 CP (148 CP per litru – cel mai probabil un record pentru un motor aspirat natural al unei mașini de curse GT. Este astfel semnificativ mai puternic decât unitatea de putere originală, care poate dezvolta până la 565 CP, în funcție de ratingul BoP.
    • Motorul cu patru supape per cilindru, răcit cu apă, cu injecție directă de benzină, a fost proiectat să funcționeze cu combustibili E25, gen bio-etanol și așa-numitul reFuel, pe lângă e-combustibilii produși regenerativ, care fac posibilă funcționarea aproape neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Aceştia deschid calea pentru unghiuri de aprindere mai avansate și compresie crescută în cele șase camere de ardere. Pistoanele și arborii cu came dezvoltaţi special oferă performanțe sporite, mai ales atunci când funcționează cu combustibili E25. Cu toate acestea, motorul poate funcționa și cu combustibili tradiţionali.
    • Transmisia puterii către roțile din spate, inclusiv cutia de viteze secvențială cu șase trepte, provine de la 911 GT3 R doar cu modificări minore. Schimbarea treptelor de viteză se face prin padele din spatele volanului care controlează un actuator electronic. Raportul de transmisie al treptelor 4-6 corespunde configurației Daytona a mașinii de curse GT3. În treapta a șasea, la o turaţie de 9.000 rpm, oferă mașinii o viteză maximă care este cu aproximativ 20 km/h mai mare decât raportul de transmisie mai scurt, omologat FIA, al lui GT3 R.
    • În versiunea fără restricții, eşapamentul oferă un sunet de motor autentic și extrem de emoționant. Două versiuni mai silențioase echipate cu tobe și convertizoare catalitice sunt disponibile pentru circuitele de curse cu restricții de zgomot.
  • Șasiul este, de asemenea, practic identic cu cel al mașinii de curse GT3.
    • Pe puntea din față, o suspensie de ultimă generație este încă utilizată pentru a efectua ghidarea roților, iar o suspensie multi-link se găseşte pe puntea din spate. Amortizoarele de curse reglabile în cinci direcții de la KW au o funcție blow-off. Porsche Motorsport oferă 911 GT3 R rennsport cu o configurație de bază specifică. Ajustările ulterioare ale suspensiei pot fi făcute folosind lamele. Avantajul lor: permit ajustări fine fără a fi nevoie de măsurători îndelungate ale suspensiei.
    • Un alt punct de atracţie sunt anvelopele de curse oferite de Michelin exclusiv pentru clienții GT3 R rennsport. Acestea beneficiază de o nouă construcție asociată cu o nouă bandă compusă care are ca rezultat o încălzire și o manevrabilitate mai bună în comparație cu Michelin Pilot Sport M S9 (S9M). În plus, designul special dezvoltat al anvelopei de pe peretele lateral se îmbină perfect cu aspectul vehiculului.
    • Sistemul de frânare de curse monobloc din aluminiu de la AP a primit plăcuțe de frână cu plăci de suport din titan. Ele reduc masele totale nesuspendate cu aproximativ un kilogram.
    • Noul rezervor de siguranță FT3.5 cu o capacitate de 117 litri este, de asemenea, o caracteristică de reducere a greutății, fiind cu un kilogram mai ușor decât versiunea anterioară și poate fi folosit și pe 911 GT3 R pentru evenimente de curse.
    • O altă caracteristică de economisire a greutății este eliminarea sistemului de aer condiționat. Ventilația pentru șofer este asigurată de conceptul de răcire a scaunelor modelului 911 GT3 R.
    • În general, dezvoltatorii urmăresc să atingă o greutate proprie de 1.240 de kilograme pentru 911 GT3 R rennsport. Acest lucru ar fi echivalent cu un raport greutate-putere de 2.0 kg/CP.

Porsche Motorsport oferă ediția limitată 911 GT3 R rennsport din fabrică la un preț de 951.000 de euro (1.046.000 USD), plus TVA și opțiuni specifice țării. În Republica Moldova maşina nu este disponibilă pentru comandă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise