(video) Premieră: Noul Porsche 911 GT3 R se prezintă cu jumătate de lună înaintea noului GT3 RS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atunci când Porsche prezintă vreo maşină de curse, acest lucru este un semnal că în viitorul apropiat va urma debutul unei versiuni de producţie în serie, omologată pentru a utiliza drumurile publice. O asemenea procedură a fost folosită anterior pentru noul 911 GT3, iar acum se foloseşte pentru GT3 RS, a cărui debut este programat pentru 17 august. Până atunci avem ocazia să admirăm noul 911 GT3 R din care derivă!

Cu cea mai recentă generație a 911 GT3 R, Porsche dezvăluie o nouă mașină de curse pentru clienți. Noul challenger pentru seria GT3 din întreaga lume se bazează pe generația actuală 992 și va fi gata să concureze de la începutul sezonului 2023. Dezvoltarea sa a început încă din 2019.

S-a acordat prioritate îmbunătățirii în continuare a capacității de conducere pentru profesioniști și așa-numiții șoferi gentleman, precum și exploatarea rezervelor de performanță mai mari pentru diferite clasificări Balance of Performance (BoP). Un alt accent a fost pe simplificarea exploatării mașinii de curse pentru echipe și reducerea costurilor de funcționare.

Caracteristici cheie:

  • La baza noii mașini de curse se află motorul aproape standard găsit pe noul 911 din generația 992. Ca și în modelul de curse anterior, este un propulsor boxer cu şase cilindri, răcit cu apă, cu tehnologie cu patru supape per cilindru și injecție directă de combustibil
    • Principala diferenţă nouă este cilindreea: la fel ca și 911 RSR, capacitatea noului 911 GT3 R a crescut cu 5%, de la 3.997 la 4.194 cm3. Acest lucru a permis şi creşterea puterii maximale a motorului, până la aproximativ 416 kW (565 CP). Porsche a optimizat curba de cuplu și putere pe întreaga gamă de turații.
    • Motorul cu turații mari se descurcă fără turbocompresoare (fiind astfel unul natural aspirat) și se află în poziția clasică din spate, îmbunătățind astfel tracțiunea și frânarea. Cu toate acestea, a fost înclinat înainte cu 5.5 grade, creând mai multă libertate pentru difuzorul de sub caroserie. 
    • Unitățile auxiliare, cum ar fi alternatorul și compresorul de aer condiționat au fost deplasate cu un metru înainte și mai în jos, într-un spațiu din fața motorului și a cutiei de viteze, ceea ce are un efect pozitiv asupra echilibrului de greutate al modelului 911 GT3 R.
    • Cutia de viteze secvenţială cu şase trepte şi cu padele în spatele volanului care controlează un actuator electronic este derivată din cea a actualului 911 GT3 Cup.
  • Suspensia noului 911 GT3 R – din care multe detalii au fost modificate – susține manevrabilitate, permite o direcție mai precisă, asigură mai puțină uzură a anvelopelor din spate și reduce timpul petrecut cu modificările de configurare. 
    • Pentru aceasta, de la 911 RSR au fost preluate numeroase componente și soluții tehnice. La puntea din față, roțile sunt controlate de o configuraţie de ultimă generație cu dublu braț. Osia din spate are un design multi-link. 
    • Amortizoarele KW au fost modernizate în continuare și oferă cinci setări de reglare. Modificările de configurare se fac cu așa-numitele lame. Aceste plăci permit ajustări de mare precizie, fără a fi nevoie de realinierea îndelungată a suspensiei ulterior.
  • Poziționarea optimizată a punctelor de pivotare centrale de la puntea frontală eliberează spațiu pentru conceptul aerodinamic de „race underfloor”. La fel ca și în cazul modelului 911 RSR, acest dedesubt înălţat permite un flux curat de aer către difuzorul posterior și reduce sensibilitatea unghiului de înclinare a mașinii de curse.
    • Acest underbody înălțat în partea frontală a osiei din faţă, pentru prima dată se combină cu un panou sub maşină neted şi un difuzor posterior. Soluţia sporeşte forţa de apăsare fără o creștere semnificativă a rezistenței. 
    • Iar aripa din spate are acum un aşa-numit suport gât de lebădă. Acest lucru asigură un flux de aer curat sub aripă și astfel îmbunătățește eficiența aerodinamică a componentei.
    • Greutatea maşinii este de aproximativ 1.250 kg.
  • Roțile din spate s-au deplasat puțin mai înapoi, ceea ce extinde ampatamentul de la 2.459 la 2.507 milimetri. Acest lucru reduce, de asemenea, sarcina pe anvelopele din spate și îmbunătățește consistența performanței acestora în timpul unei curse mai lungi.
    • Pe lângă etrierele de frână de curse monobloc din aluminiu, discurile de frână sunt acum furnizate de compania AP. Discurile frontale din oțel cu ventilație internă și cu fante măsoară 390 mm în diametru și sunt activate de șase pistoane. În spate sunt montate etriere cu patru pistoane și discuri de 370 mm. 
    • O aplicație software sofisticată pentru ABS de curse din a cincea generație reduce uzura anvelopelor și a frânelor. Sistemul de control al tracțiunii de la Porsche a primit, de asemenea, o dezvoltare nouă.
  • Noul 911 GT3 R este a doua mașină de curse de la Porsche Motorsport care se bazează pe actuala generație 992. Structura caroseriei ușoare, cu un design inteligent şi realizată din compozit de aluminiu-oțel, se bazează pe cea a modelului de producție, deși cu modificări majore pentru utilizarea pe 911 GT3 R. Aproape toate panourile exterioare ale caroseriei sunt fabricate din carbon ușor, inclusiv ambele “capote”, ușile, panourile laterale, aripa din spate și acoperișul. Arcurile roților sunt realizate însă din fibre de aramidă.
    • Farurile LED de înaltă performanță de pe 911 GT3 R se bazează pe așa-numita tehnologie de colimator, pe care Porsche a dezvoltat-o ​​pentru noul prototip LMDh 963, printre altele. Acest dispozitiv funcționează ca o lupă, doar că invers. Iluminează o zonă deosebit de mare a pistei de curse și reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de blocurile optice folosite de modelul predecesor, care erau considerat anterior lider în clasă.
  • În ceea ce privește siguranța, noul 911 GT3 R urmează o abordare fără compromisuri. 
    • Scaunul pilotului s-a apropiat de centrul mașinii. Acest lucru i-a permis Porsche să adapteze în mod optim poziția mai ergonomică a scaunului în cuşca de protecţie modernă şi faţă de noile elemente de protecţie FIA în caz de impact lateral.
    • Ca și la modelul de generaţie anterioară, volanul și pedalele pot fi reglate longitudinal pentru a se potrivi șoferului. 
    • Specialiștii Porsche s-au mai uitat îndeaproape la ansamblul de centuri de siguranță în șase puncte: acum limbile alunecă și mai repede în clemă prin intermediul rampelor speciale – economisind aproximativ o secundă în timpul opririlor la boxe pentru schimbarea pilotului.
    • Designul volanului a primit, de asemenea, îmbunătățiri suplimentare faţă de cel al modelul anterior. În spatele său se va găsi un monitor de 10.3 inci.

Porsche Motorsport oferă acum noul 911 GT3 R la un preț de 511.000 de euro plus TVA specific țării din care se face comanda și dotări opționale. Premiera publică a modelului are loc în acest weekend la cursa de 24 de ore de pe Spa-Francorchamps.

După ce clasa GT3 a fost anunțată drept o categorie profesională în seria nord-americană IMSA, Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC îi urmează exemplul. Astfel, din 2024, mașinile de curse GT3, cum ar fi noul 911 GT3 R, vor fi eligibile să participe pentru prima dată şi în cadrul celebrului maraton de 24 de ore de la Le Mans!

Specificaţii în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/