(video) Premieră la Goodwood: Noul Porsche 911 RSR facelift

Experienţele interesante şi surprizele continuă la Festivalul de Viteză de la Goodwood, care se desfăşoară în aceste clipe şi pe care îl transmitem cu drag în direct. Cei de la Porsche au ales locaţia pentru o premieră mondială, chiar în această după amiază, prezentând modelul actualizat Porsche 911 RSR!

Cu acest nou automobil de curse (95% din părţi şi componente sunt noi – de la modelul vechi au rămas doar farurile, sistemul de frânare, ambreiajul, scaunul şoferului şi unele părţi ale suspensiei), cei de la Porsche vor încerca să-şi apere titlul obţinut în acest an la în campionatul Mondial de Anduranţă FIA WEC la categoria GTE.

Maşina de curse, care respectă ultimele regulamente ale competiţiei menţionate, este o dezvoltare complet nouă. A început să fie făcută din 2017, iar abia la 1 iulie curent a fost omologată!

Vehiculul de la Weissach a suferit îmbunătățiri la toate capitolele și va înlocui modelul 911 RSR lansat în 2016 la Salonul Auto de la Los Angeles, cel de succes cu care Porsche a câștigat titlul cel mare printre producători şi piloţi în cadrul FIA WEC din acest sezon (în categoria în care a participat), precum şi cursele IMSA de la Sebring și Road Atlanta, printre alte evenimente din 2019.

În ceea ce privește unitatea de propulsie pe care o are, Porsche rămâne fidel agregatelor sale. Acum modelul dispune de un motor boxer cu şase cilindri, natural aspirat, poziţionat în faţa punţii din spate cu un volum mărit până la 4.194 cm³, care produce în jur de 515 CP. Producătorul spune că noua unitate este cea mai voluminoasă montată vreodată pe un 911 ex-works și asigură o manevrabilitate chiar mai bună într-un interval mai mare de rotaţii în comparație cu predecesorul său de 4.0 litri.

Puterea este livrată spre roţile din spate prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase trepte, optimizată în greutate şi mai rigidă, mai eficientă şi cu un schimb mai rapid al rapoartelor. Terminaţiile eşapamentului sunt scoase acum prin părţile laterale ale maşinii, din nou sunt făcute pentru a salva din greutate, şi poziţionarea lor este mai avantajoasă din punct de vedere aerodinamic.

Respectiv, odată cu repoziționarea conductelor de eșapament, spațiul ocupat anterior a fost folosit pentru adoptarea unui nou difuzor de aer optimizat. Componenta distinctivă generează acum chiar mai multă forţă de apăsare. Datorită optimizării fluxului de aer pe partea frontală și pe părțile laterale, eficiența și stabilitatea aerodinamică a crescut semnificativ, îmbunătățind astfel utilizarea și durabilitatea pneurilor în timpul cursei.

Manevrabilitatea și deservirea sunt factori critici în curse pe distanțe lungi. Din acest motiv, Porsche a pus un accent deosebit pe aceste aspecte atunci când a dezvoltat noul 911 RSR. Cabina de pilotaj a fost redezvoltată cu accentul pe o mai bună utilizare. Ca și în cazul predecesorului, corpul maşinii fabricat din panouri din fibră de carbon poate fi schimbat rapid și astfel asigură timpi minimi pentru pit-stop-uri.

Pentru a oferi șoferilor o protecție sporită, elementele de siguranță active și pasive din Porsche 911 RSR au fost revizuite. Sistemul de avertizare în cazul unei potenţiale coliziuni poate detecta acum mult mai devreme alte vehicule prototip care se apropie.

Cuşca de protecţie optimizată, panoul de impact lateral omologat de FIA şi alte elemente de protecție suplimentară, inclusiv pentru picioarele pilotului, îmbunătățesc siguranța pasivă în eventualitatea unui accident. Alte caracteristici includ o trapă detașabilă și un scaun de curse rigid montat cu centuri de siguranță care se prind în șase puncte.

Noul 911 RSR îşi va sărbători premiera şi în cadrul primei curse a noului sezon FIA WEC, la Silverstone, în ziua de 1 septembrie. Ulterior alte câteva exemplare vor fi folosite în alte curse. Pentru echipele-clienţi, maşina va fi oferită pentru sezonul din anul 2020-2021.

Încă o menţiune. Acum, pentru prima dată, mașinile de curse din uzină, de la Weissach, vor avea două opţiuni stilistice. Cea cu nr. 91 va fi de culoare albă şi cu o dungă roşie longitudinală, alături de praguri roşii şi accente gri. Pe maşina nr. 92, culorile alb și gri sunt inversate cu locurile. Spoilerul posterior şi oglinzile retrovizoare sunt de culoare neagră în loc de albe, astfel încât fanii le vor putea diferenția mai uşor.

Caracteristici tehnice complete:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/