(video) Premieră mondială: Noua generaţie Porsche 911 GT3

Inevitabil a debutat primul Porsche 911 GT stradal din generaţia actuală. Noul 911 GT3 a fost prezentat în această după amiază în cadrul unui eveniment dedicat şi poate cel mai impresionant lucru despre el este că a reuşit să parcurgă un tur de 20.6 km pe Nurburgring în 6 minute şi 55.2 secunde (circuitul de 20.8 km în 6:59.927 minute, cu peste 17 secunde mai rapid decât predecesorul).

Caracteristici cheie:

  • Este propulsat de un motor boxer de 4.0 litri şi cu şase cilindri, natural aspirat şi consumator de benzină, care generează acum cu 10 CP mai mulţi şi se poate roti ca predecesorul până la 9.000 de rpm. Produce în total 510 CP şi 470 Nm de cuplu (+10 Nm). Raportul putere-greutate este de 2.8 kg/CP pentru mașina cu cutie de viteze manuală (mai aproape de nivelul unei mașini de curse de rasă pură).
  • În ciuda faptului că are două filtre de particule pe benzină, pentru a îndeplini standardele de emisii oriunde în lume sistemul de evacuare sport ușor cântărește mai puțin decât cel montat pe GT3-ul anterior (cu cel puţin 10 kg) şi are supape controlate electronic.
  • Este disponibil la alegere cu o cutie de viteze manuală în şase trepte sau un PDK în şapte trepte. Tracţiunea este doar pe puntea din spate, aşa cum a fost şi la celelalte şase generaţii predecesoare. Poate face 0-100 de km/h în 3.4 secunde, 0-200 în 10.8 secunde şi rula cu maxim 318 km/h. În cazul cutiei manuale cifrele sunt de 3.9 secunde, 11.9 secunde şi 320 de km/h.
  • Pentru prima dată se adoptă pe un Porsche de producţie o punte frontală cu o suspensie cu câte două braţe. Aceasta este folosită şi de modelul sportiv 911 RSR.
  • Pe puntea din spate stă o suspensie modificată şi modernizată, cu câte cinci braţe şi amortizoare de şoc speciale, alături de un sistem de roţi directoare (standard) care le întoarce în aceeaşi direcţie sau opusă cu până la două grade.
  • Cu un diametru de 408 în loc de 380 mm, discurile de frână ușoare de pe puntea față sunt considerabil mai mari decât cele montate pe ultimul GT3, în timp ce cântăresc cu 17% mai puțin. La fel ca jantele forjate din aliaj ușor, cu blocare centrală, acestea reduc masele rotative.
  • În plus față de anvelopele sport de înaltă performanță, un set de cauciucuri de circuit (Michelin Pilot Sport Cup 2 R), dar omologate pentru a fi utilizate şi pe drumurile publice, este acum disponibil ca opțiune pentru prima dată.
  • Sistemul de ridicare a punţii faţă, pentru a trece mai uşor peste obstacole, vine acum cu o funcție de memorie Smart Lift.
  • Acumulatorul maşinii pe bază de litiu-fier-fosfat este acum cu 10 kg mai uşor, comparativ cu cel folosit pe fostul GT3. Toate geamurile, inclusiv parbrizul şi luneta, sunt mai uşoare.
  • În ciuda unui corp mai larg, a roților mai mari și a caracteristicilor tehnice suplimentare, greutatea noului GT3 este la egalitate cu predecesorul său. Cu o cutie de viteze manuală cântărește 1.418 kilograme, cu PDK – 1.435 kilograme.
  • Corpul maşinii conține acum o proporție și mai mare de plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). Acest material compozit ușor este utilizat atât pentru capotă, aripa din spate și spoiler, în timp ce acoperișul este disponibil din carbon cu textură expusă la vedere la cerere.
  • Alte opţiuni din gama Porsche Exclusive Manufaktur sunt corpuri din carbon ale oglinzilor retrovizoare, faruri Matrix LED fumurii și un set de stopuri cu elemente transparente în locul unora roşii.
  • Guards Red sau Shark Blue sunt culori disponibile pentru caroserie, dar şi pentru aplicaţiile decorative de pe jantele negre.
  • În interior, detalii precum cadranele pentru turometru și cronometrul Sport Chrono, centurile de siguranță și benzile de trim, pot avea un finisaj în culoarea caroseriei sau în oricare alta la alegere.
  • Difuzorul său spate activ generează de patru ori mai multă forță de apăsare decât predecesorul său, deoarece interacțiunea dintre difuzoarele din față și buza largă a spoilerului asigură un flux de aer mai consistent în corpul vehiculului complet acoperit. În plus, datorită montării unor suporturi tip gât de lebădă, aerul curge mai liber sub aripa din spate reglabilă manual.
  • Noul 911 GT3 generează cu aproximativ 50% mai multă forţă de apăsare totală decât predecesorul său, chiar și în setările aerodinamice din fabrică. În poziția de performanță, forța de apăsare poate crește cu până la 150% la 200 km/h. Cu toate acestea, acest lucru este rezervat exclusiv pentru conducere pe circuite.
  • Un pachet Clubsport este disponibil pentru noul 911 GT3, fără costuri suplimentare. În plus faţă de o cuşcă de protecție în spatele scaunelor din față, acesta include, de asemenea, un sistem de centuri de siguranţă cu prindere în șase puncte pentru scaunul şoferului, un extinctor portabil de tipul celor folosite în motorsport și un comutator de deconectare a bateriei.
  • O nouă caracteristică mai este Track Screen: la simpla apăsare a unui buton, acesta reduce afișajele digitale la stânga și la dreapta turometrului, afişând doar informații cum ar fi indicatorul de presiune în anvelope, presiunea uleiului, temperatura uleiului, nivelul rezervorului de combustibil și temperatura apei, care sunt esențiale atunci când conduceți pe circuit. Acesta include, de asemenea, un asistent vizual de schimbare optimă a treptelor cutiei de viteze.

În ţara noastră, preţul de start al unui nou Porsche 911 GT3 este de 175.000 de euro şi include aşa-zisa taxă pentru lux. Livrările vor începe din mai 2021.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Recordul pe Nurburgring:

Specificaţii tehnice în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/