Mașinile Volvo Cars pot alerta acum șoferii cu privire la accidentele care s-au întâmplat pe drum în față

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Să ne imaginăm o situație. Conduceți pe un drum de țară întortocheat. Este imposibil de văzut ce este dincolo de o curbă. Dintr-o dată, mașina dvs. Volvo emite o alertă: a avut loc un accident rutier pe același drum, undeva în față. Pe măsură ce decelerați calm și abordați următoarea curbă, vedeți o mașină stricată pe banda dvs. Datorită avertismentului ați fost pregătit și ați putut reacționa proactiv.

Cu noul Accident Ahead Alert se introduce o altă funcție de pionierat de siguranță conectată pe mașinile Volvo. Pentru prima dată automobilele pot avertiza șoferii despre accidentele care au avut loc pe drum, undeva în față. Se face direct folosind datele în timp real de la un centru de management al traficului. Funcția se va găsi pe modele Volvo compatibile și va fi implementată începând cu Danemarca.

Cu scopul de a ajuta șoferii să evite coliziunile și congestionarea traficului cauzate de un accident din față, funcția este concepută pentru a alerta instantaneu șoferul cu câteva sute de metri înainte de locul accidentului. Datele de locație sunt furnizate de autoritățile rutiere naționale și de mașini compatibile, începând cu alte mașini Volvo.

„Folosind tehnologia noastră revoluționară de siguranță conectată, Accident Ahead Alert îi poate ajuta pe șoferii Volvo să evite surprizele neplăcute, contribuind în același timp la drumuri mai sigure pentru toți. Mulțumită colaborării noastre cu Danish Road Directorate și alți parteneri din ecosistemul Data for Road Safety, putem introduce această nouă caracteristică și ne putem continua leadershipul în inovațiile în materie de siguranță.”

Åsa Haglund, șeful Centrului de siguranță Volvo Cars

Tehnologia de siguranță conectată a Volvo Cars, prima din industrie, care a fost introdusă în 2016, utilizează cloud-ul Volvo Cars, bazat pe date în timp real. Permite mașinilor Volvo să comunice între ele și să alerteze șoferii cu privire la condițiile și pericolele de drum alunecos din apropiere. În același mod, șoferii pot fi acum alertați cu privire la accidentele care urmează, indiferent de ora zilei.

Privind în perspectivă, producătorul auto intenționează să integreze mai multe date de trafic partajate de alți parteneri în ecosistemul European Data for Road Safety, inclusiv centre naționale de management al traficului din alte țări și mașini de la alte mărci!

Pentru a face drumurile mai sigure pentru toți, Volvo solicită ca mai multe autorități rutiere să partajeze date anonime despre accidente de trafic și să încurajeze alți producători de mașini să li se alăture pentru a oferi tehnologii similare. Volvo Cars s-a angajat să partajeze date de siguranță conectate pentru ca alții să le integreze în funcțiile de siguranță și va continua să facă acest lucru.

„Suntem bucuroși că Volvo Cars, ca prim producător de mașini, a început să folosească noul nostru flux de date despre evenimente din trafic în timp real. O alertă rapidă despre un accident în față îi oferă șoferului mai mult timp să încetinească și să mărească distanța până la mașina premergătoare. Acest lucru ajută și la scăderea riscului de coliziuni ulterioare și la protejarea oamenilor care lucrează pentru a curăța drumul.”

Stine Bendsen, șeful Centrului Danez de Management al Traficului din cadrul Direcției Rutiere Daneze

Pentru proprietarii de mașini Volvo este ușor să contribuie la siguranța rutieră optând pentru partajarea datelor. Pur și simplu trebuie activată opțiunea „siguranță conectată” de pe monitorul central. Mașina va putea apoi să avertizeze șoferul cu privire la un accident utilizând alerta luminii de avarie de pe tabloul de bord și, dacă este disponibil, head-up display.

Doar informațiile esențiale vor fi partajate cu alte mașini, iar datele vor fi anonimizate pentru a asigura confidențialitatea completă.

Funcția Accident Ahead Alert este disponibilă în prezent în Danemarca pentru toate modelele de mașini Volvo din seria 90, 60 și 40, începând cu modele din gama anului 2016. Va fi disponibil în curând pe aceleași modele de mașini pe mai multe piețe europene.

Cmentariile sunt închise