Skoda introduce actualizări pentru practic toate modelele din gamă. Printre acestea: sistem MIB3 şi motoare mai puternice

Noi volane, motoare și mai eficiente, dar și sisteme de asistență suplimentare, pe toate Skoda le introduce din această vară pentru a pregăti portofoliul său de modele pentru gama anului 2021. Actualizările sunt disponibile pentru Skoda Superb, Kodiaq, Karoq, Scala, Kamiq şi Fabia.

Dotările care au devenit disponibile în comun:

  • Cea mai izbitoare schimbare făcută de Skoda pentru modelele din gama anului 2021 sunt noile volane reproiectate. După debutul lor pe noua generaţie Octavia, acestea vor fi acum utilizate în toate maşinile. În funcție de nivelul de echipare și pachetul opțional, acestea vin cu două sau cu trei spiţe (ca versiune sportivă), majoritatea variantelor fiind îmbrăcate în piele şi putând fi încălzite. În funcție de configurația vehiculului, acestea dispun, de asemenea, de piele perforată, cusături în culori contrastante și padele de schimbare manuală a treptelor cutiei de viteze DSG. În versiunile multifuncționale, butoanele noi și comenzile rotative îmbunătățesc operabilitatea, putând fi controlate până la 14 funcţii diferite. Volanul sport multifuncţional cu trei spiţe vine standard pe maşinile în versiuni RS, Sportline, Monte Carlo.
  • Modelele Karoq, Kodiaq şi Superb primesc o nouă generație de infotainment pe baza platformei MIB3 a VW Group, care aduce, de exemplu, SmartLink wireless și asistentul digital Laura. Controlul vocal avansat, folosind date online, poate îndeplini instrucțiuni de tot felul. De exemplu, poate începe navigarea către o destinație specificată, căuta muzica preferată sau poate scrie un SMS dictat. Laura poate vorbi în șase limbi: engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană și evident cehă. De asemenea, este capabilă să înțeleagă dialectele. Datorită unui standard eSIM, mașinile Skoda vor fi întotdeauna online, ceea ce îi permite Laura să combine datele stocate în memoria sistemului infotainment cu datele online și să reacționeze în consecință mai rapid și mai flexibil. Tranziția dintre serviciile online și offline este uşoară, iar utilizatorii nu o vor observa deloc.
  • Datorită noii funcții Personalizare 2.0, utilizatorii de Skoda Superb, Kodiaq, Karoq, Kamiq şi Scala nu vor mai trebuie să-și reseteze setările pentru un vehicul nou achiziționat sau atunci când se schimbă între mai multe mașini ale mărcii. Toate setările parametrilor în ce priveşte ergonomia şi confortul sunt salvate automat în cloud prin intermediul contului ŠKODA Connect.
  • Superb, Kodiaq şi Kamiq primesc și noi porturi USB-C, dintre care unul poate fi plasat în oglinda retrovizoare interioară la cerere (util pentru conectarea comodă a aceloraşi camere de bord).
  • Pentru modelele Fabia, Scala, Kamiq şi Karoq este de menționat actualizarea software-ului sistemului de acces fără cheie KESSY, care va fi dezactivat după numai 5 minute de lipsă de mișcare pentru o mai bună securitate.
  • ŠKODA AUTO a susținut mult timp recepția digitală, care a înlocuit deja complet transmisia FM în Norvegia, de exemplu. Începând cu anul de model 2021, toate sistemele infotainment ale Skoda suportă recepție radio digitală DAB+. Funcția, care a devenit standard în noua generație Octavia, devine astfel standard pentru toate mașinile noi ale mărcii.

Noutăţile anunţate pentru Superb:

  • În noul an, nava-amiral a mărcii se va lăuda cu o putere mai mare pentru cele două motoare de top, împreună cu un consum mai mic de combustibil și mai puține emisii. Cel mai puternic diesel 2.0 TDI din noua generație EVO va livra acum 200 CP (+10 CP). Sistemul îmbunătățit SCR de tratare a gazelor de eșapament utilizează un proces de dozare dublă, prin care AdBlue este injectat în mod specific în fața a două convertizoare catalitice dispuse unul după altul și reduce emisiile de oxid de azot (NOx) cu până la 80%.
  • Motorul pe benzină 2.0 TSI va oferi acum 280 CP (+8 CP). Ambele motoare respectă standardul Euro 6d.
  • Ca urmare a succesului său pe Superb iV plug-in hibrid, sistemul Area View este acum o opțiune pentru toate celelalte versiuni Superb. Acesta utilizează o imagine de ansamblu la 360 de grade, creată de patru camere, pentru a oferi o vedere asupra împrejurimilor imediate ale mașinii atunci când şoferii le parchează sau fac manevre în spaţii înguste.
  • Sistemul Trailer Assist este acum, de asemenea, disponibil pentru toate versiunile Superb.

Noutăţile anunţate pentru Kodiaq:

  • Predictive Cruise Control va fi adăugat la lista sa de sisteme de asistență pentru gama anului 2021. Această versiune opțională a cruise controlului adaptiv utilizează, de asemenea, imagini de la o cameră de după parbriz, dar și date de la sistemul de navigație, pentru a detecta restricțiile de viteză, precum și începutul curbelor, putând regla viteza maşinii în mod automat.
  • Sistemul opțional de acces fără cheie – KESSY – funcționează acum la toate ușile.
  • Tapițeria din piele pe noi scaune sport ventilate și opțiunea de extindere a suprafeței scaunului sunt disponibile la cerere pentru Kodiaq Sportline şi Kodiaq RS.
  • Puterea motorului 2.0 TDI a crescut la fel până la 200 CP, iar varianta-i cu 150 CP, cuplată la un DSG cu şapte trepte, la fel respectă standardul de emisii Euro 6d. La fel de puternic, agregatul 1.5 TSI va fi, de asemenea, convertit la Euro 6d și va fi echipat cu o nouă generație de cutie de viteze manuală în şase rapoarte.

Noutăţile anunţate pentru Karoq:

  • Skoda Karoq devine disponibil de comandat cu sistem de climatizare opţional Climatronic pe trei zone pentru prima dată și poate fi acum echipat, de asemenea, cu Area View și Trailer Assist.
  • Fiind în trecere la standardul Euro 6d, Skoda înlocuiește motorul diesel 1.6 TDI cu 115 CP cu un 2.0 TDI la fel de puternic din noua generație EVO. În ceea ce privește tratarea gazelor de eșapament, acesta utilizează procesul de dozare dublă, la fel ca şi versiunea 2.0 TDI care livrează 150 CP (care la fel înlocuieşte unitatea 1.6 TDI cu 150 CP). În combinaţie cu aceste motoare va fi disponibil un sistem de tracţiune integrală + DSG sau tracţiune faţă + cutie manuală.
  • Cel mai mic motor pe Karoq va fi unitatea cu trei cilindri pe benzină 1.0 TSI cu 110 CP.

Noutăţile anunţate pentru Scala şi Kamiq:

  • Motoarele montate pe modelele compacte Scala şi Kamiq vor fi, de asemenea, convertite la standardul Euro 6d. Toate sunt acum echipate cu un filtru de carbon activat, care poate elimina, de asemenea, alergenii din aer. Variantele G-TEC cu unitate CNG și oferind 90 CP sunt clasificate în funcție de Euro 6d. Motorul TSI de 1.5 litri va livra 150 CP, în timp ce benzinarul de doar un litru va fi disponibil în variante cu 95 sau 110 CP.
  • Jantele din aliaj Propus, opţionale, de 17 inci, finisate într-o nuanţă argintie, sunt noi pe modele, la fel ca și buzunarul de depozitare multifuncțional Simply Clever de sub capacul podelei portbagajului, unde se poate stoca, de exemplu, o haină.
  • În sistemul opțional KESSY, semnalul emițătorului se dezactivează acum dacă cheia nu a fost mişcată din loc timp de cinci minute (anterior timpul era de 15 minute).
  • De asemenea, devine posibil de comandat sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere.
  • Maşinile în versiune Monte Carlo au litere ŠKODA pe hayon, care pot fi comandate atât cu finisare argintie, cât şi cu una neagră.
  • În timp ce versiunea Scoutline își face debutul pe Kamiq, un pachet Red & Grey este nou pentru Scala. Acesta include o lunetă extinsă pentru nivelurile de echipare Ambition și Style, cu excepția Scala G-TEC. Cadrul grilei de radiator și corpurile oglinzilor retrovizoare sunt și ele finisate într-un negru sportiv. În plus față de jantele din aliaj Propus Aero de 17 inci (Vega Aero sau Blade de 18 inci, la cerere), pachetul include uși învelite în roșu/gri și praguri specifice ale ușilor, putând fi combinate cu o selecţie de finisaje de vopsea pentru caroserie.

Noutăţile anunţate pentru Fabia:

  • Motorul 1.0 TSI cu 95 CP va trece la standardul de emisii Euro 6d în a doua jumătate a anului. Motorul cu trei cilindri cu injecție directă va fi apoi disponibil și cu un DSG cu 7 trepte, în plus față de cutia de viteze manuală în cinci trepte care vine standard. Motorul de start 1.0 MPI cu 60 CP și cutie de viteze manuală în cinci trepte vor fi, de asemenea, convertite la Euro 6d.
  • Jantele din aliaj Vigo de 16 inci, finisate în antracit, dar și jantele Blade de 17 inci polişate în negru sunt adăugate la portofoliul de jante pentru Fabia.
  • La fel ca Scala şi Kamiq, toate modelele FABIA vor fi echipate cu un filtru de carbon activat și noua versiune a sistemului opțional de acces fără cheie KESSY.
  • Sistemul Swing va fi acum sistemul de infotainment de bază pentru modelul Fabia în specificaţie europeană. Acesta oferă un ecran tactil de 6.5 inci și este livrat cu radio DAB ca dotare standard.

Cmentariile sunt închise