(video) Volvo introduce upgrade-uri pentru mașinile complet electrice și hibride. Simplifică și numele modelelor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo Cars își simplifică și standardizează denumirile de modele pentru mașinile complet electrice. Decizia e în conformitate cu transformarea în curs de a deveni un producător de mașini complet electrice până în 2030.

Modelele complet electrice XC40 Recharge și C40 Recharge sunt redenumite în EX40 și, respectiv, EC40. Numele XC40 rămâne pentru variantele cu combustie internă.

Actualizarea include, de asemenea, eliminarea insignei Recharge de la modelele plug-in hybrid. Acum sunt desemnate simplu prin T6 sau T8, ceea ce indică nivelul de putere.

În paralel, producătorul introduce un nou Performance software pack pentru EX40 și EC40 Twin Motor. Acesta va fi valabil și pentru modele din gama anului anterior, pe anumite piețe.

Pachetul mărește puterea cu 25 kW (34 CP) pentru o accelerație mai rapidă. Include, de asemenea, setări unice pentru pedala de accelerație pentru un răspuns mai rapid. Încă un bonus ar fi și un mod unic de conducere – Performance – pentru a debloca cei 325 kW (442 CP).

În țările unde va fi disponibil, noul Performance software pack va fi oferit ca pachet de upgrade opțional prin aplicația Volvo Cars atunci când se va comanda o mașină nouă. Iar cei care au deja un C40 sau un XC40 Recharge din gama anului 2024 pot achiziționa și descărca software-ul stând acasă în fotoliu.

O altă noutate ar fi că variantele B5 mild hybrid pe benzină ale XC60 și XC90 vor utiliza de acum încolo un ciclu de ardere a motorului mai eficient. Se estimează că va avea ca rezultat reduceri ale emisiilor de CO2 și un consum mai redus de până la aproximativ 4% pentru XC60 și aproximativ 2% pentru XC90.

În cele din urmă, se introduce o echipare Black Edition pentru modelele EX40, EC40 și XC40, ca urmare a succesului înregistrat de XC60 Black Edition lansat anul trecut. Modelele Black Edition vin cu vopsea Onyx Black, insigne negre lucioase, jante negre lucioase cu cinci spițe (20 inchi). La interior există posibilitatea de a alege între tapițerii microtech sau textil în nuanța cărbunelui.

Cu cele mai noi modificări, autonomia lui EC40 se poate ridica până la 583 de kilometri, iar cea a lui EX40 – până la 576 km.

Cmentariile sunt închise