(video) Noul Genesis X Concept ne spune că se doreşte lansarea unui Gran Turismo electric premium

Marca Genesis a prezentat în Los Angeles – X Concept, un Gran Turismo electric care are toate şansele să se transforme într-un model de serie. Acesta este al cincilea concept al mărcii, urmându-le pe cele numite New York, GV80, Essentia și Mint, și întruchipează noua sa abordare a designului durabil al mașinilor de lux.

Caracteristici cheie:

 • Noul concept car este un GT de înaltă performanță care maximizează utilizarea elementului de design Two Lines pentru care Genesis este cunoscut. Tema Two Lines, care se aplică la interior și exterior, inclusiv pe dispozitivele de încărcare, întruchipează limbajul de design al viitoarelor modele electrice.
 • Numele „Genesis X” este o combinație între Genesis și litera X, care simbolizează un „erou ascuns”.
 • Partea din față are o siluetă joasă, dar largă, datorită combinației grilei în formă de scut și farurilor cu elemente duble care taie vizual pasajul roților frontale. Barele de protecție cu două straturi creează, de asemenea, o impresie puternică.
 • Mai mult, un model tridimensional G-Matrix a fost aplicat structurii metalice ascuțite și complicate a grilei Crest, simbolul Genesis pentru a accentua imaginea unei mașini electrice futuriste. Modelul interior al grilei a fost vopsit în aceeași culoare cu exteriorul, pentru a crea un sentiment de unitate.
 • Din câte puteţi observa, conceptul nu are o capotă! Împreună cu aripile frontale formează un tot întreg, neîntrerupt.
 • Admisia de aerisire din partea frontală inferioară are o formă subțire și sofisticată de plasă care nu numai că creează o impresie robustă, dar ajută și la răcirea vehiculului, facilitează fluxul de aer, reduce rezistența aerului și ajută la extinderea autonomiei.
 • Exact la aceeaşi înălţime sunt poziţionate şi stopurile, iar linia parabolică arcuită care se desfășoară de-a lungul lateralului și volumul maximizat al aripilor posterioare creează o impresie dinamică și elegantă.
 • Oglinzile retrovizoare laterale au corpuri care continuă tematica Two Lines şi încorporează nişte camere video.
 • Jantele sunt din aliaj cu două straturi, stilizate sub forma unor turbine, cu cinci spiţe. În spatele lor se ascund nişte mecanisme de frânare cu etriere contrastante, ceea ce sugerează şi caracterul de performanţă a maşinii viitoare.
 • Culoarea Lençóis Blue a fost dezvoltată pentru a exprima nivelul de lux durabil pe care îl urmărește Genesis. Este inspirată de lagunele din Parcul Național Maranhenses din Brazilia, unde un lac se formează numai în timpul sezonului ploios.
 • Interiorul are un design orientat spre șofer, cu un cockpit care îl înconjoară pe șofer cu toate sistemele de operare și afișajele. De asemenea, poziţia şoferului şi cockpitul pentru el sunt scoase în evidenţă printr-o culoare maro dedicată a tapiţeriei, în timp ce restul suprafeţelor sunt finisate în nuanţă ocean wave green blue.
 • Are, de asemenea, un tablou de bord care creează senzația că înconjoară pasagerii și este conectat la o consolă centrală plutitoare. Aplicarea elementului de design Two Lines se mai poate observa la deflectoarele de aer subțiri și indirecte care înconjoară pasagerii, precum și la liniile care conectează bordul cu portierele.
 • În plus, afișajul Free-Form, care gestionează diverse funcții, cum ar fi clustere, sisteme de navigație și HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), și levierul electronic al cutiei de viteze Crystal Sphere, care integrează şi setările modului de conducere, adaugă o atmosferă high-tech.
 • Genesis X Concept are scaune profilate și centuri de siguranță cu prinderi în patru puncte, care sunt optimizate pentru condus sportiv, iar cadrele sale metalice expuse creează o impresie atletică. Pentru centurile de siguranță, părțile volanului și capacul airbag-ului, a fost utilizată o țesătură modelată din piele reciclată.
 • Din păcate nu ni se comunică nimic despre ce ascunde exact sub capotă.

Prezentarea conceptului de mașină, care oferă vizitatorilor diverse experiențe interactive și vederi la 360 de grade ale interiorul și exteriorul acestuia, poate fi accesată pe acest website.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise