Honda şi General Motors fac o alianţă pentru piaţa Americii de Nord

0

General Motors și Honda a anunțat ieri, 3 septembrie 2020, că au semnat un memorandum de înțelegere fără caracter obligatoriu, în urma discuțiilor preliminare extinse, în vederea înfiinţării unei alianțe auto nord-americane.

Domeniul de aplicare al alianței propuse include o gamă de vehicule care urmează să fie vândute sub mărcile distincte ale fiecărei companii, precum și cooperarea în domeniul achizițiilor, cercetării și dezvoltării și serviciilor conectate.

În cadrul alianței propuse, Honda și GM vor colabora pe o varietate de segmente din America de Nord, intenționând să împartă platforme comune pentru vehicule, inclusiv sisteme de propulsie electrificate și cu combustie internă care se aliniază cu platformele vehiculului. Discuțiile privind planificarea dezvoltărilor comune vor începe imediat, iar lucrările de inginerie de la începutul lui 2021.

Anunțul se bazează pe acordul semnat între companii în aprilie pentru a dezvolta împreună două vehicule electrice noi pentru Honda (ar putea fi lansate din 2024), bazate pe o platformă EV globală a GM, extrem de flexibilă globală, alimentată de baterii Ultium. Relația GM-Honda, care a început în urmă cu mai bine de două decenii, include o colaborare recentă între companii în ceea ce privește pilele de combustie, bateriile și vehiculul comun Cruise Origin.

Amintim că în 2013, părţile au fuzionat în domeniul tehnologiei hidrogenului și patru ani mai târziu au format societatea mixtă FCSM (Fuel Cell System Manufacturing).

„Această alianță va ajuta ambele companii să accelereze investițiile în inovarea viitoare în domeniul mobilității prin eliberarea de resurse suplimentare. Având în vedere rezultatele noastre solide în colaborare, companiile vor realiza sinergii semnificative în dezvoltarea portofoliului de vehicule de astăzi”, a declarat Mark Reuss, președintele General Motors.

„Prin această nouă alianță cu GM, putem obține eficiență substanțială a costurilor în America de Nord, care ne va permite să investim în tehnologia de mobilitate viitoare, menținându-ne în același timp propriile oferte distincte și competitive de produse. Combinând punctele forte ale fiecărei companii și prin determinarea atentă a ceea ce vom face pe cont propriu și a ceea ce vom face în colaborare, ne vom strădui să construim o relație win-win (câştig-câştig) pentru a crea o nouă valoare pentru clienții noștri. În acest fel, Honda va continua să facă progrese constante în solidificarea afacerii noastre existente prin realizarea de produse puternice, capacitatea de fabricație puternică și o structură puternică de afaceri”, a declarat Seiji Kuraishi, vice-presedinte executiv al Honda Motor Co, Ltd.

O alianță în America de Nord între Honda și GM ar valorifica cele mai bune tehnologii și ar genera creșteri substanțiale ale eficienței costurilor de la platformele și sistemele de propulsie comune, achizițiile în comun, eficiența producției potențiale și alte eforturi de colaborare. Acest lucru ar permite atât GM, cât și Honda, să facă investiții mai mari în tehnologii avansate și de ultimă generație.

GM și Honda intenționează, de asemenea, să împartă costurile de cercetare și dezvoltare și inginerie pentru anumite viitoare platforme de vehicule și de propulsie dezvoltate în comun. Acest lucru ar crea creșteri substanțiale ale eficienței și ar elibera capital, permițând ambelor companii să îndeplinească cerințele din ce în ce mai mari de a investi în diferite tendințe viitoare de mobilitate și oportunități suplimentare de creștere pentru mărcile distincte ale fiecărei companii.

Honda și GM intenționează să colaboreze şi în activități de achiziție în comun pentru a crea noi creșteri ale eficienței costurilor prin valorificarea dimensiunii, a perspectivelor și a celor mai bune practici ale ambelor companii. Colaborarea în achiziții se va concentra pe aprovizionarea în comun cu materiale, logistică și strategii de localizare.

Introducerea tehnologiei avansate este imperativă, având în vedere schimbarea cerințelor de consum și de reglementare. Pentru a aborda această provocare în mod eficient, alianța va explora combinarea eforturilor de cercetare și dezvoltare între cele două companii legate de domenii de tehnologie avansată, inclusiv arhitectura electrică, sistemele avansate de asistență a șoferilor, infotainmentul, conectivitatea și comunicarea vehicle-to-everything (vehicul către tot).

În aprilie 2020, companiile au anunțat că Honda va încorpora siguranța, securitatea și serviciile conectate ale GM OnStar în cele două vehicule electrice noi care se fac sub marca Honda, bazate pe platforma globală GM EV, integrându-le fără probleme cu HondaLink. Pe baza acestei colaborări, GM și Honda vor explora oportunități suplimentare de co-dezvoltare pentru viitoarele servicii conectate, inclusiv OnStar GM și infotainment.

Concernul General Motors şi Honda construiesc o uzină comună. Iată ce au de gând să producă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata