(video) Premieră neaşteptată la Goodwood: Prototipul noului Porsche 963

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Echipa Porsche Penske Motorsport se pregăteşte să trimită noul Porsche 963 să vâneze victorii generale în cele mai mari curse de anduranță din lume. Din 2023, două exemplare LMDh vor fi prezentate atât în ​​Campionatul Mondial de Anduranță FIA, cât și în Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar.

Până atunci, prototipul maşinii a fost prezentat pe neaşteptate vineri, exact la finalul zilei a doua a Festivalului de Viteză de la Goodwood. Totodată, traseul de principal al festivalului s-a eliberat şi nu s-a ratat ocazia pentru a trimite modelul până în vârful dealului.

Ce se ştie la moment despre maşină?

  • Prototipul a purtat la Goodwood o livrea tipică de curse pentru Porsche, în culorile alb, roşu şi negru. Nu se ştie exact dacă modelul gata de curse o va păstra. Porsche 963 ar trebui să fie omologat în această toamnă.
  • Porsche Penske Motorsport se pregătește pentru curse în două locații: filiala din Mannheim (Germania) este responsabilă pentru Campionatul Mondial de Anduranță FIA, iar vehiculele din campionatul IMSA WeatherTech SportsCar sunt pregătite în Mooresville, Carolina de Nord, SUA. Deci pentru competiţii vor exista în total patru maşini, câte două pentru fiecare campionat!
  • Debutul oficial în cursă al noului Porsche 963 este planificat să aibă loc în ianuarie 2023, la cursa de 24 de ore de la Daytona, în SUA. Între timp, FIA WEC a deschis ușa pentru testare ca parte a viitoarelor curse ale campionatului mondial din acest an. Porsche Penske Motorsport vizează o repetiție generală necompetitivă în runda finală a sezonului din Bahrain în luna noiembrie.
  • În conformitate cu regulamentul LMDh, Porsche 963 se bazează pe un șasiu din categoria LMP2 (pe care maşinile din LMP2 vor începe să-l folosească din 2024). Acest șasiu de vehicul nou dezvoltat este furnizat de compania canadiană Multimatic. Bosch, Williams Advanced Engineering și Xtrac contribuie la componentele hibride standard. În centrul grupului de propulsie cu un total de 680 CP se află un V8 biturbo de 4.6 litri, realizat pe baza celui folosit de autoturismul stradal hibrid 918 Spyder!
  • ADN-ul său se întoarce la mașina de curse RS Spyder, cu care Porsche și Team Penske au obținut multe victorii între anii 2005 și 2008. Iar designul provine de la clasicele modele victorioase 956 și 962 din anii 1980. O bandă continuă LED posterioară este inspirată de caracteristica distinctivă a celui mai recent 911. Livreaua este un salut adus mașinilor de curse de succes ale Porsche.
  • Și o altă tradiție continuă: noul Porsche 963 va fi disponibil clienților încă din primul an de competiție. Primele echipe de clienți Porsche își vor comunica deja programul în următoarele zile.
  • Pentru campania sa în cursele de anduranţă, Porsche Penske Motorsport își unește forțele cu parteneri puternici și dovediți.
    • Producătorul de anvelope Michelin își continuă alianța strânsă, la fel ca și ExxonMobil cu marca sa Mobil1.
    • Pe lângă specialistul în software Ansys, care sprijină echipa globală cu soluții de simulare de ultimă oră în calitate de partener tehnologic oficial, Penske Corporation, care va evidenția o serie de filiale și mărci, este de asemenea la bord ca partener oficial.
    • Cu experienţa sa în dezvoltare și inginerie, Multimatic se alătură proiectului ca partener tehnologic.
    • Producătorul de ceasuri de lux TAG Heuer se alătură, de asemenea, echipei globale ca partener oficial de cronometrare al echipei Porsche Penske Motorsport.
    • Brandul de modă Hugo Boss, în calitate de partener de îmbrăcăminte și echipament al echipei, precum și compania de stil de viață sportiv Puma, ca partener tehnic pentru îmbrăcăminte de curse ignifugă.

„După 7.889 de kilometri de testare în prima jumătate a anului 2022, suntem pe un drum foarte bun, dar mai este de făcut multe înainte de începerea sezonului viitor. Noul nostru Porsche 963 ar trebui să continue moștenirea modelelor legendare precum 917, 935, 956, 962 și 919 Hybrid. Sunt convins că vom fi bine poziționați când vine vorba de tehnologie și am creat, de asemenea, structurile de echipă relevante pentru a ne pregăti pentru victorii în competiția palpitantă dintre mulți producători și diferite concepte.”

Thomas Laudenbach, vicepreședinte Porsche Motorsport

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise