(video) Prototipul Porsche LMDh intră în faza de testare activă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Începând cu sezonul din 2023, noul prototip LMDh de la Porsche se va lupta pentru victoria generală în cele mai mari curse de anduranță din lume, inclusiv Le Mans, Daytona și Sebring. Vehiculul va fi introdus în Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC și campionatul nord-american IMSA WeatherTech SportsCar Championship sub numele de echipă Porsche Penske Motorsport.

Acum a început programul de testare intensivă pentru pregătirea pentru cursa de debut în ianuarie 2023. Această premieră va avea loc la tradiționala rundă de deschidere a seriei IMSA – maratonul de 24 de ore de la Daytona.

În selectarea motorului cu ardere internă pentru a completa elementele hibride standard, așa cum prevăd reglementările, Porsche a optat pentru o unitate V8 twin-turbo de mare capacitate. Motorul puternic este proiectat să funcționeze cu combustibili regenerabili, ceea ce înseamnă o reducere semnificativă a emisiilor de CO2. În cursă, puterea sistemului de propulsie hibridă va ajunge la aproximativ 500 kW (680 CP).

„Am fost răsfățați în alegerea motorului prototipului nostru LMDh, deoarece gama de produse oferă mai multe unități de bază promițătoare. Ne-am decis asupra unui V8-biturbo, care credem că oferă cea mai bună combinație de caracteristici de performanță, greutate și costuri. Lansarea programului de testare activă a fost un pas important pentru proiect.”

Thomas Laudenbach, vicepreședinte Porsche Motorsport

„Lansarea mașinii de curse LMDh a marcat, de asemenea, prima ieșire pe pistă pentru Porsche Penske Motorsport. Echipa a lucrat bine împreună încă de la început. Acest lucru arată un nivel ridicat de profesionalism în toate domeniile. La urma urmei, cerințele operaționale pentru funcționarea în siguranță a unui vehicul hibrid sunt foarte ridicate. În următoarele ieșiri ne vom concentra pe a merge mai adânc în procesele și procedurile necesare. În aceste prime zile de testare la Weissach, V8-ul ne-a impresionat din toate punctele de vedere. Suntem convinși că am ales exact unitatea potrivită.”

Urs Kuratle, General Project Manager LMDh la Porsche Motorsport

Reglementările motorului pentru clasa de vehicule LMDh permit o mare libertate în ceea ce privește cilindreea, designul și numărul de cilindri. Turațiile maxime sunt de 10.000 rpm, măsurarea zgomotului de trecere fiind limitată la 110 decibeli. Motorul trebuie să cântărească cel puțin 180 de kilograme, inclusiv cu sistemul de alimentare cu aer și de evacuare, precum și componentele periferice de răcire.

Dacă este utilizată, această greutate include, de asemenea, cel puțin un turbocompresor, inclusiv răcirea cu aer încărcat. În conformitate cu reglementările, puterea maximă se situează între 480 și 520 kW (653 până la 707 CP). Acest interval permite, de asemenea, ajustări în cadrul parametrilor balanței de performanță (BoP), care sunt destinați să asigure paritatea între toate mașinile de curse LMDh concurente.

Curba cuplului este, de asemenea, clar definită. În condiții de curse, puterea combinată a motorului cu ardere internă și a propulsiei hibride totalizează 500 kW (680 CP). Componentele standard pentru recuperarea, stocarea și livrarea energiei electrice sunt furnizate de Williams Advanced Engineering (baterie), Bosch (unitate motor-generator și electronică de control) și Xtrac (transmisie).

Cmentariile sunt închise