(video) MG aduce rapid în Europa concurentul lui VW ID.3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La doar câteva săptămâni după anunțul noului MG Mulan în China, iată că a avut loc premiera modelului în specificație europeană. În zona noastră acest hatchback se va numi MG4 Electric și va fi pus în vânzare chiar mai devreme decât se aștepta, din septembrie.

La urma urmei, automobilul a fost dezvoltat în baza cerințelor europene și cu participarea diviziei britanice a concernului SAIC. După cum era planificat, anume Europa ar trebui să devină practic principala-i piaţă de desfacere.

Ce aflăm la moment:

  • Noul model cheie este primul ce utilizează o nouă platformă modulară scalabilă (MSP), cunoscută în China sub denumirea Nebula. Arhitectura va sta la baza următoarei generații de modele MG, de la hatchback la SUV-uri și mașini sport, cu ampatamente cuprinse între 2.650 și 3.100 mm.
  • Producătorul a mai dezvăluit că noua sa structură integrată a bateriei, cea mai plată dezvoltată de SAIC Motor (care poate avea o capacitate cuprinsă între 40 şi 150 kWh), are o grosime de doar 11 centimetri, îmbunătățind și mai mult ținuta de drum. Deşi tracţiunea de bază este pe puntea din spate, greutatea este distribuită în raport de 50:50 între osii.
  • Noua platformă a fost concepută pentru a maximiza eficiența bateriei, cu eforturi concertate pentru a reduce și mai mult greutatea și pentru a permite atât o autonomie, cât şi o performanță scalabilă (până la 800 CP) pentru o mare varietate de cerințe ale clienților, oferind spațiu interior și capacitate bună de stocare a bagajelor. Mai este pregătită pentru implementarea în viitor a tensiunii de 800V, în loc de 400V, pentru a încărca bateria și mai repede.
  • Noua platformă permite integrarea cu tehnologiile viitoare, inclusiv sistemele de schimb fizic de baterii, în timp ce caracteristica Service-Oriented Architecture (SOA) va permite vehiculelor să primească actualizări Over-The-Air (OTA) pe tot parcursul ciclului de viață. Nu în ultimul rând, platforma este echipată pentru Pixel Point Cloud Comprehensive Environment Mapping (PP CEM), care este necesar pentru soluții avansate de conducere autonomă.
  • Disponibil inițial cu capacități ale bateriei de la 51 la 64 kWh, noul MG4 EV va avea o autonomie cuprinsă între 351-452 km în baza ciclului WLTP. Versiunea cu bateria cea mai voluminoasă anunţată acum are un motor electric de 150 kW (204 CP) pe puntea din spate. Pe versiunea cu baterie de 51 kWh puterea livrată este de 125 kW (170 CP). Modelul poate face 0-100 km/h în mai puțin de 8 secunde, în timp ce viteza maximă este setată la 160 km/h. Sunt planificate și alte variante ale MG4 Electric, inclusiv cu tracțiune integrală
  • MG4 măsoară 4.287 x 1.836 x 1.504 x 2.705 mm, fiind nişte dimensiuni apropiate de ale lui VW ID.3, căruia îi va fi concurent, pe lângă Nissan LEAF sau Renault Megane E-TECH. Dispune de blocuri optice full LED, un acoperiş din sticlă, un spoiler de acoperiş despărţit în două, cinci uşi şi cinci locuri pentru pasageri. Suspensia posterioară este independentă cu cinci braţe.
  • Prima imagine a interiorului arată că modelul MG va fi asemănător concurentului de la Volkswagen. Un mic ecran în spatele volanului, altul mai mare central şi un rând de comenzi fizice sub acesta. Iar dacă ID.3 are un comutator al treptelor de viteză în partea dreaptă a panoului de bord, atunci MG4 are unul rotativ pe o consolă “plutitoare”, alături de un spaţiu pentru încărcarea telefoanelor fără fir.

MG4 Electric este în prezent supus unui test final de anduranță de 120.000 de kilometri în diferite condiții în Europa. În China, preţul orientativ al modelului Mulan este de 28.000 de euro. Mai multe detalii vor fi disponibile mai târziu.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise