(video) Premieră: Noul Lamborghini Revuelto – taur puternic cu inimă la vedere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou capitol în istoria Lamborghini începe de astăzi, după 60 de ani de la fondare! Italienii prezintă concurentul principal pentru Ferrari SF90 Stradale – noul Revuelto. Primul său automobil HPEV (High Performance Electrified Vehicle) poartă tradiţional denumirea unui taur, originalul Revuelto luptând în coridele din Barcelona în anii 1880.

Revuelto vine să înlocuiască definitiv Aventador, model care a fost produs din 2011 până în 2022 și s-a vândut în 11.465 de exemplare (poate vom avea vreodată ocazia să-l testăm). Iar din perspectivă istorică, noutatea este o continuare a modelelor legendare cu motor montat central – Miura, Countach, Diablo și Murcielago. 

De asemenea, pentru că este un hypercar cu V12, nicăieri nu au dispărut portierele care se deschid vertical, care au apărut pentru prima dată pe Countach.

Caracteristici cheie:

  • Utilizarea soluţiilor stilistice în formă de Y, pe care stiliștii Lamborghini au început să le experimenteze timid în urmă cu aproape un deceniu, a atins apogeul. Luminile de zi, stopurile, prizele de aer laterale și alte elemente au o astfel de formă pe noul Revuelto.
  • Configurația de bază este cu anvelope 265/35 R20 pe față și 345/30 R21 pe spate, opţionale fiind de 265/30 R21 şi 355/25 R22 respectiv. Pe Aventador puteau fi montate jante de maximum 21 inchi.
    • Foloseşte anvelope Bridgestone Potenza Sport personalizate cu tehnologie run-flat, prin care se vor putea conduce cel puțin 80 km cu 80 km/h cu presiune de 0 bar în caz de pană!
    • Anvelopele Bridgestone Blizzak LM005 proiectate la comandă sunt o opțiune pentru utilizare pe timp de iarnă.
  • Coupeul are sub caroserie o structură nouă monococă din fibră de carbon, pentru care a fost inventat termenul de monofuzelaj
    • Diferența cheie față de Aventador este subcadru frontal din compozit, care este fabricat din fibră de carbon scurtă şi impregnată cu rășină, care îl face cu 20% mai ușor și de două ori mai rigid decât construcția anterioară din aluminiu. 
    • În general, noua caroserie este cu 10% mai ușoară decât cea a lui Aventador, iar rigiditatea la torsiune a crescut cu 25%, până la 40.000 Nm/grad.
    • Difuzorul îndeplinește și o funcție structurală, dar și de răcire pentru compartimentul motor.
  • Utilizarea pe scară largă a fibrei de carbon și a materialelor ușoare, combinată cu cei 127 CP per litru, contribuie la obținerea celui mai bun raport greutate-putere din istoria Lamborghini – 1.75 kg/CP!
  • În partea posterioară are un eleron cu actuatoare complet noi şi trei poziţii de lucru. Modul dorit este selectat de electronică, dar poate fi ridicat şi printr-o apăsare de buton.
  • În general vorbind, noul Revuelto este capabil să genereze cu 66% mai multă forță de apăsare decât versiunea de adio a lui Aventador. În același timp, a păstrat un design prin care e recunoscut 100% ca un produs Lamborghini.
    • Toate elementele au fost proiectate pentru a optimiza fluxul de aer. Chiar și mânerele ușilor îndeplinesc o funcție aerodinamică datorită profilului aripii cu secțiune în Y: o soluție care le permite să devieze fluxul de aer proaspăt pe care îl primesc de la capota frontală către una dintre aripioarele orizontale situate de-a lungul laturii laterale, direcționându-l către radiator.
  • Pe scurt, noua abordare a designului i-a permis lui Revuelto să-şi crească sarcina aerodinamică frontală cu 33% și sarcina spate cu 74%, în comparație cu Aventador Ultimae.

Detalii despre monofuzelaj:

  • Dar în ceea ce privește tehnologia este o revoluție!
    • Are în continuare un V12 aspirat natural cu un volum de 6.5 litri. Acest motor din a doua generație a fost dezvoltat pentru Aventador, așa că este prea devreme pentru a-l anula, dar a fost efectuată o modernizare la scară largă, primind noul index L545. 
    • A fost instalat un nou sistem de injecție, raportul de compresie a fost crescut de la 11,8:1 la 12,6:1, greutatea totală a unității a fost redusă de la 235 la 217 kg, iar turaţiile maxime urcă până la 9.500 rpm
    • În comparație cu motorul lui Aventador Ultimae, puterea maximă a crescut de la 780 CP (la 8.500 rpm) până la 825 CP la 9.250 rpm. Iar cuplul – de la 720 la 725 Nm (produşi la aceleași 6.750 rpm).
  • Motorul V12 este singurul lucru preluat de la Aventador. Lamborghini Revuelto este un plug-in hybrid şi prin urmare aspectul agregatelor a fost complet schimbat. 
    • Inginerii au abandonat transmisia tradițională cu tracțiune integrală în favoarea sistemului E-4WD: motoare electrice individuale cu flux magnetic axial și răcire cu ulei sunt instalate pentru a antrena roțile din față. Fiecare motor produce 150 CP și 350 Nm, iar controlul individual permite şi o vectorizare electrică a cuplului!
    • În tunelul central, în locul arborelui de transmisie, există acum o baterie litiu-ion care cântărește 70 kg. Capacitatea sa este mică (doar 3.8 kWh), dar are rate de schimb ridicate de energie. Poate fi încărcată şi de la o priză externă printr-un încărcător de bord de 7 kW (se reîncarcă complet în doar 30 de minute). De asemenea, poate fi reîncărcată prin frânare regenerativă de la roțile din față sau direct de la motorul V12 în doar șase minute. Autonomia electrică este de numai 10 km.
    • Motorul V12 montat longitudinal este întors la 180 de grade, astfel încât cutia de viteze nu mai este „în cabină”, ci transversal deasupra punţii din spate. Iar respingerea cutiei de transfer și a ambreiajului a făcut habitaclul mai spațios. Cutia de viteze este una nouă: robotizată (DCT) cu doi arbori care cuplează acelaşi rotor, cu două ambreiaje umede şi opt trepte de viteză, mai ușoară și mai rapidă decât cea cu şapte trepte şi dublu ambreiaj de pe Huracan.
    • Cum ar veni într-o carcasă comună (de 193 kg) cu cea a cutiei de viteze, un alt motor electric cu flux radial este instalat deasupra sa (150 CP/150 Nm). Poate pune în mişcare roţile posterioare, dar un ambreiaj separat îi permite să se deconecteze de la cutia de viteze și să funcționeze exclusiv în rolul unui demaror-generator pentru a porni V12-le sau pentru a reîncărca bateria.
    • Apropo, nu există un marșarier dedicat în cutia de viteze. Cu spatele se va putea mişca doar în mod electric.
  • O caracteristică specială este „reducerea continuă a treptelor de viteză”, care se realizează ținând apăsată padela stângă din spatele volanului, oferind șoferului senzația de control total.
  • În mod implicit, doar motoarele din față sunt responsabile pentru conducerea în modul electric (da, un Lamborghini cu tracțiune față!), dar dacă sistemul electronic va recunoaște o suprafață alunecoasă și este necesară tracțiunea integrală și există un nivel de energie suficient în baterie, va fi activat modul tracțiune integrală, în schemă intrând electromotorul posterior. Sau pur și simplu va fi pornit V12-le.
  • Puterea totală a unităţii de propulsie cu patru motoare se ridică la 1.015 CP! Astfel, Revuelto nu mai poate fi considerat un supercar tradiţional, ci unul care intră în liga hypercar, primul din istoria Lamborghini.
Cum se aude cu V12
Cum se aude în modul electric

Detalii despre agregatele implicate în propulsie:

  • Revuelto are direcţie pe toate roţile, frâne standard carbon-ceramice CCB Plus și până la 13 moduri şi sub moduri electronice de conducere. De exemplu, în modul Citta (oraș), puterea unităţii de propulsie este limitată într-un mod interesant la doar 180 CP, în timp ce în modul Corsa (cursă) intră în joc toţi cei peste 1.000 de cai.
  • Suspensia tip push-rod cu amortizoare orizontale este un alt lucru lăsat pe Aventador. Revuelto are o suspensie semi-activă cu brațe clasice dublu pe ambele punţi şi bare anti-ruliu mai rigide. Iar raportul de direcţie a fost redus cu 10%.
  • Greutatea uscată îi este de 1.776 kg (1.550 kg are Aventador Ultimae). Cu o baterie complet încărcată poate face 0-100 km/h în 2.5 secunde (Aventador Ultimae în 2.8 secunde). Accelerația până la 200 km/h durează mai puțin de șapte secunde în loc de 8.7 secunde. Viteza maximă poate depăşi 350 km/h. Probabil toate aceste caracteristici dinamice vor fi diferite dacă bateria va fi descărcată.
  • Noul tren de rulare a permis reducerea emisiilor totale de CO2 cu 30%, comparativ cu Aventador Ultimae.

Detalii despre toate experiențele de condus şi alte dotări:

  • În cabina noului coupe nu mai sunt două, ci trei monitoare. Instrumentele sunt afișate pe un ecran de 12.3 inchi, pe consola centrală este unul vertical şi parţial plutitor de 8.4 inchi (pe care rulează un sistem de divertisment renovat, cu un design nou original), iar pentru pasagerul din dreapta există unul dedicat de 9.1 inchi. Prin intermediul acestuia din urmă poate fi controlat sistemul multimedia şi afişate date pe care le vede şoferul pe al său.
    • Sistemul de navigație este complet reproiectat și dezvoltat, folosind hărți descărcate în timp real pentru a se asigura că sunt mereu actualizate pentru zonele necesare. Calcularea rutei și mecanismul de căutare sunt acum semnificativ mai rapide folosind servere online. Navigarea încorporează, de asemenea, informații despre trafic în timp real, vreme și alte informații integrate.
    • Amazon Alexa permite accesul la funcțiile de control al vehiculului, cum ar fi clima, navigația și media prin comenzi vocale. Acestea vin pe lângă funcțiile standard Alexa legate de divertisment și controlul dispozitivelor inteligente de acasă. 
    • Cu sistemul integrat de actualizare software Over-the-Air, vehiculului i se vor oferi actualizări în timp pentru a primi conținut suplimentar.
  • Pentru prima dată în interiorul unui Lamborghini sunt folosite materiale reciclate. Posibilităţile de personalizare sunt nelimitate: de exemplu 400 de culori de caroserie (Arancio Apodis se numeşte cea din imagini) împreună cu multe mai multe opțiuni de personalizare la dispoziția clientului. Toate vopselele folosite sunt mai degrabă pe bază de apă decât pe bază de solvenți.
  • Cabina se caracterizează prin prezența fibrei de carbon vizibile, iar tapițeria combină pielea fină cu noua țesătură ultra uşoară Corsa-Tex din microfibră Dinamica, realizată din poliester reciclat printr-un proces de producție pe bază de apă. Clientul își poate personaliza interiorul mașinii optând pentru un amestec echilibrat de piele și Corsa-Tex sau un material în funcție de preferințele sale, cu 70 de opțiuni de culoare disponibile
  • Volanul a fost inspirat din lumea curselor și din experiența lui Essenza SCV12. Cele patru rotoare amplasate pe spițe sunt folosite pentru selectarea atât a modurilor de conducere, cât și a sistemului de ridicare și a înclinării eleronului posterior.
  • Designul acoperișului oferă cu 26 mm mai mult spațiu pentru cap decât într-un Aventador Ultimae, în timp ce noul monofuzelaj oferă cu 84 mm mai mult spațiu pentru picioare, lăsând spațiu suplimentar în spatele scaunelor pentru a găzdui bagaje de până la dimensiunea unei pungi de golf. Acest spațiu se adaugă compartimentului de sub capota frontală.
  • Apropo, motorul V12 nu are absolut niciun capac, fiind lăsat la vedere! Asta înseamnă că tot ce va intra în contact cu precipitaţiile a primit un tratament impermeabil.
  • Lamborghini Revuelto este conectat la un număr tot mai mare de aplicații suplimentare, dintre care proprietarul le poate selecta pentru a personaliza experiența vehiculului. Având siguranța clienților întotdeauna primordială, integrează atât apelul de urgență, cât și asistența rutieră. Sistemul reacţionează proactiv în cazul unui accident pentru a permite clientului să primească ajutor. 
  • Sistemul de urmărire a vehiculelor Lamborghini Connect este capabil să detecteze utilizarea neautorizată a mașinii și nu numai să notifice proprietarul, ci și să comunice cu un centru de operare de securitate activ 24/24, care va ajuta clienții cu recuperarea vehiculului. Lamborghini Revuelto are suport la nivel mondial care încorporează peste 30 de limbi pentru a asigura o experiență de localizare extrem de precisă.
  • Interacțiunea cu Lamborghini Revuelto continuă chiar și după ce motorul este oprit. 
    • Folosind aplicația mobilă Lamborghini Unica, proprietarul poate monitoriza constant starea mașinii, inclusiv nivelul de combustibil, încărcarea bateriei, autonomia electrică și poziția exactă a acestuia atunci când este parcat. 
    • Aplicația Unica permite și o serie de operațiuni de la distanță, precum încuierea și deblocarea ușilor, sunetul claxonului sau activarea luminilor mașinii, unele funcții disponibile și cu Apple Watch. 
    • Proprietarul are controlul asupra mașinii sale chiar și atunci când este condus de altul. Pot fi setați parametrii de viteză maximă, precum și limitele orare și de utilizare prin geolocalizare: dacă mașina depășește o viteză stabilită, depășește limitele unei zone stabilite sau este folosită peste un anumit timp, proprietarul este avertizat prin intermediul aplicației.
  • Lamborghini Revuelto oferă securitate maximă pentru clienții săi. Datele gestionate de vehicul sunt protejate prin aplicarea standardelor de securitate cibernetică și a regulilor de protecție a datelor. Clientul poate controla întotdeauna dacă și ce date sunt prelucrate conform prevederilor legii aplicabile, deoarece mașina a fost proiectată în aplicarea abordării confidențialității prin proiectare.
  • Noul hypercar implementează pentru prima dată un sistem ADAS (Advanced Driver Assistance System) complet, care include funcții avansate pentru a îmbunătăți siguranța și conducerea zilnică datorită unui sistem sofisticat de camere, radare și senzori. 
    • Pachetul include Active Lane Departure Warning (ALDW), care monitorizează marcajele benzii și corectează direcția dacă șoferul trece din greșeală linia benzii. 
    • În plus, Lane Change Warning (LCW) monitorizează unghiurile moarte și avertizează șoferul cu privire la orice pericol înainte de a schimba banda. 
    • Adaptive Cruise Control (ACC) reglează viteza mașinii și distanța acesteia față de vehiculul din față, accelerând sau frânând în mod autonom.
    • Pentru a face manevrarea mai ușoară și mai sigură, Revuelto este echipat cu Rear Cross Traffic Alert (RCTA). La mers înapoi, se avertizează șoferul dacă există obstacole care trec în spate și frânează în cazul unei coliziuni iminente. 
    • În plus, sistemul de camere permite afișarea imaginilor de pe cea din spate şi poate genera o vedere de sus.
  • Farurile sale oferă faza scurtă adaptivă automată cu funcție de viraj pentru a îmbunătăți vizibilitatea în toate condițiile de condus și în timpul manevrelor. Faza lungă este echipată cu o funcție de matrice anti-orbire (în funcție de piață) care controlează automat secţiunile independente, permițând o experiență de condus mai precisă și confortabilă. În plus, oferă și o funcție suplimentară de amplificare pentru ca lumina să bată la aproape 400 de metri depărtare.

Lamborghini Revuelto va intra în vânzare în a doua jumătate a anului curent, însă cartea de comenzi este deja completată pentru doi ani înainte! Preţul nu a fost deocamdată anunţat, cum obişnuieşte compania să facă tradiţional cu toate produsele sale noi, dar este clar că noul hypercar va fi mai scump decât Aventador SVJ, deci peste 350.000 de euro.

Vine cu o garanţie de 5 ani sau 75.000 km care acoperă toate serviciile standard planificate necesare pentru menținerea mașinii în stare perfectă. Este oferit și cu o garanție standard originală pentru o perioadă de 3 ani, dar şi cu una de 8 ani sau 160.000 km pentru baterie.

Specificații tehnice în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Broşura oficială:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Prime impresii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/