(video) Porsche 911 facelift se prezintă peste două săptămâni, inclusiv în formă hibridă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primul Porsche 911 de serie cu propulsie hibridă se află aproape de lansare. În urma unui program extins de dezvoltare și testare, noul 911 cu o unitate hibridă axată pe performanță este gata pentru producția de serie.

Pentru prima dată în istoria de 61 de ani a modelului emblematic se va instala un sistem de propulsie hibrid. Acest hibrid inovator de mare performanță face ca modelul 911 să fie și mai dinamic.

„Nu am lăsat nimic la voia întâmplării în etapa de dezvoltare și am testat noul 911 în tot felul de condiții, în toată lumea. De la îngheț la căldura arzătoare, așa cum a fost cazul în fazele finale ale testării din Dubai. Fie cu o încărcătură mare în condițiile solicitante ale trecătorilor de munte, fie în traficul stop-and-go din mediul urban, noul 911 a depășit cu aplomb chiar și cele mai dificile provocări. În total, inginerii și șoferii noștri de testare au parcurs peste cinci milioane de kilometri de test.”

Frank Moser, vicepreședinte pentru liniile de modele 911 și 718

Mai rapid cu 8.7 secunde decât predecesorul său pe Nürburgring

Testarea și reglajul pe circuitul Nürburgring Nordschleife au avut întotdeauna o importanță deosebită în timpul dezvoltării modelului 911. Pe parcursul testelor de performanță, ambasadorul mărcii Porsche, Jörg Bergmeister, a parcurs un tur în 7:16,934 minute, fiind cu 8.7 secunde mai rapid decât versiunea corespunzătoare a modelului predecesor. Ce model a avut în vedere aici Porsche nu se menționează.

Mașina de test a fost echipată cu pneuri de șosea standard, plus kitul aerodinamic cu aripă fixă, care este disponibil ca opțiune și asigură o forță de apăsare mai mare.

„Noul 911 a devenit considerabil mai rapid pe circuit. Avem mai multă aderență, semnificativ mai multă putere, iar răspunsul spontan al hibridului de performanță este un mare avantaj.”

Jörg Bergmeister

Detaliile cu privire la natura precisă a sistemului hibrid al lui 911 rămân secrete, dar iată ce spun sursele

  • Acesta combină o versiune adaptată a motorului turbo cu șase cilindri cu un motor electric special conceput, găzduit în ansamblul punții față. Motorul pe benzină asigură tracțiunea roților din spate, în timp ce motorul electric acționează roțile din față.
  • Un demaror-generator de 48 V, integrat în cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj va oferi proprietăți de amplificare electrică și va alimenta componentele auxiliare.
  • Se susține că noul sistem de 400 V își generează propriile rezerve de energie folosind motorul pe benzină ca generator (funcție similară cu cea a unui sistem de propulsie cu prelungire a autonomiei), precum și prin regenerarea la frânare, eliminând astfel nevoia de încărcare externă.
  • Energia electrică este stocată într-o baterie ușoară special dezvoltată. Capacitatea-i este infimă, astfel că nu va asigura mare autonomie electrică. Aceasta a fost configurată special pentru proprietăți de încărcare și descărcare rapidă a energiei.
  • Noul sistem de propulsie a fost dezvoltat prin intermediul unui transfer de tehnologie între diviziile Porsche pentru mașini de serie și motorsport, în combinație cu Rimac.

Premiera mondială a noului Porsche 911 facelift va avea loc în după amiaza zilei de 28 mai. Nu se exclude că unitatea de propulsie va sta și la baza noului GT2 RS.

Vezi și: Porsche anunță un succes neașteaptat pentru noul Macan și când va lansa primul 911 hibrid

Cmentariile sunt închise