Porsche anunță un succes neașteaptat pentru noul Macan și când va lansa primul 911 hibrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche AG a încheiat cu succes anul financiar 2023 și planifică pentru 2024 cel mai mare an de lansări de produse din istoria companiei. Cu patru noi lansări în liniile de modele Panamera, Macan, Taycan și 911, producătorul de mașini sport va continua să ia viteză în 2025.

„Am avut un an financiar puternic. 2024 va fi un an de lansări de produse pentru Porsche – mai mult decât orice alt an din istoria noastră. Vom introduce pe șosele o varietate de mașini sport incitante, care vor încânta clienții noștri din întreaga lume. Acest lucru ne va da un impuls puternic pentru anii ce vin.”

Oliver Blume, președintele Consiliului de Administrație

Veniturile din vânzări ale grupului au atins 40.5 miliarde de euro în 2023. Acest lucru marchează o creștere de 7.7% (37.6 miliarde de euro în 2022). Profitul operațional al grupului a crescut cu 7.6%, ajungând la 7.3 miliarde de euro (6.8 miliarde de euro în 2022).

Rentabilitatea operațională a Grupului în raport cu vânzările a rămas stabilă, la 18% – în ciuda perturbărilor survenite pe lanțurile de aprovizionare globale, a inflației semnificative și a investițiilor semnificative în digitalizare, în portofoliile de produse și inovații și în experiența de brand. Fluxul net de numerar din auto, în anul financiar 2023 s-a ridicat la 4.0 miliarde de euro (3.9 miliarde de euro în 2022).

La sfârșitul anului 2023, Grupul Porsche avea 42.140 de angajați. Acest lucru echivalează cu o creștere de 7.6%. În special în domeniile de dezvoltare și IT, Porsche a angajat mai multe persoane pentru a-și consolida în continuare expertiza tehnică și software.

Patru lansări de modele fac din 2024 un an al produselor Porsche

„Echipa Porsche poate fi mândră de performanțele sale în 2023. În ciuda tuturor provocărilor, clienții noștri au fost încântați de produsele noastre, din toate liniile de modele”, continuă Blume. În 2023, livrările către clienți au crescut cu 3.3%, ajungând la 320.221 de automobile. Rezultatele din diferitele regiuni de vânzări au fost chiar mai echilibrate decât în anul precedent. Pe această bază stabilă, Porsche își propune să aducă pe piață nu mai puțin de patru linii de modele noi sau considerabil revizuite în acest an de lansări de produse.

Totul începe cu cea de-a treia generație a modelului Panamera. Urmează modernizatul Taycan și cel mai nou Taycan Turbo GT. În a doua jumătate a anului, cea de-a doua generație a modelului Porsche Macan se va alătura gamei în variantă complet electrică. Acesta va fi fabricat la Leipzig, alături de modelul cu ardere internă, care va fi oferit în continuare.

Și cererea pentru noul Porsche Macan electric a depășit semnificativ așteptările producătorului: în primele patru săptămâni, compania a primit peste 10.000 de comenzi! Top managerul a subliniat că vorbim despre o mașină nouă, pe care cumpărătorii nici măcar nu au văzut-o personal încă.

Actualizarea modelului 911 este planificată pentru începutul verii lui 2024. Acesta va fi disponibil cu motor hibrid de înaltă performanță. Oliver Blume: „Încă o dată, implementăm în modelele de serie tehnologii pe care le-am preluat din lumea motorsportului. Iar clienții noștri pot să se aștepte și la alte inovații tehnologice pe aceeași linie.”

Producătorul auto menționează expres că unitatea de propulsie va fi disponibilă pentru anumite derivate ale liniei de modele 911. Declarația spune un stop zvonului care spunea că va exista un singur model 911 Hybrid.

 „Hibridul de înaltă performanță continuă fără probleme dezvoltarea inovatoare a motorului 911. Acest lucru îl avantajează pe șofer ori de câte ori accelerează. Prin urmare, avem o tehnologie care ne va pregăti pentru viitoarele standarde de emisii.”

Frank Moser, expertul care gestionează acum liniile de modele 911 și 718

Strategie consecventă pe termen lung

Cu gama lor largă de opțiuni de personalizare, noile modele pun bazele pentru ca Porsche să avanseze și mai mult în strategia sa de creștere bazată pe crearea de valoare. Porsche se angajează să combine trei tipuri de propulsoare: motoare cu combustie eficiente, hibrid plug-in incitant și modele inovatoare complet electrice.

O parte a strategiei constă în păstrarea celei mai mari flexibilități posibile în producția diferitelor tipuri de grupuri motopropulsoare. În același timp, Porsche investește în marcă și în ecosistemul său pentru a inspira clienții cu experiențe și servicii excepționale. În procesul de transformare a companiei, Porsche investește masiv în inovație, digitalizare și sustenabilitate – și în oamenii care modelează Porsche prin munca lor zilnică.

Având în vedere transformarea societății și tendințele pe termen lung în ceea ce privește cererea clienților, Porsche promovează dezvoltarea e-mobilității cu aceeași dedicare ca întotdeauna. Modelul complet electric 718 este planificat pentru mijlocul deceniului. Acesta va fi urmat de Cayenne complet electric.

De asemenea, Porsche planifică să își extindă portofoliul de produse cu un SUV complet electric, poziționat sportiv deasupra lui Cayenne. Acest concept auto complet nou se bazează pe platforma SSP Sport dezvoltată de Porsche și va fi construit la Leipzig. Performanțele sale puternice, funcțiile de conducere automatizate și o experiență interioară complet nouă sunt menite să exploateze un nou potențial de clienți – în special în SUA și China.

Sustenabilitatea rămâne în centrul atenției

Porsche își menține, de asemenea, obiectivele ambițioase de sustenabilitate. În 2030, Porsche are ambiția de a livra peste 80% din vehiculele noi complet electrificate – în funcție de cererea clienților și de dezvoltarea electromobilității în regiunile respective ale lumii.

Complementar, Porsche se concentrează, de asemenea, pe eFuels. Combustibilii sintetici regenerabili permit motoarelor cu combustie să funcționeze potențial aproape neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Porsche se gândește, de asemenea, la flota existentă. În lume există aproximativ 1.3 miliarde de vehicule cu motoare cu combustie. Multe dintre acestea vor fi probabil încă folosite peste 30 de ani sau mai mult. Împreună cu partenerii, Porsche a demarat prima fabrică de eFuels comerciali în Chile. Cu această uzină pilot, Porsche și partenerii săi arată cum poate funcționa producția de eFuels la scară industrială. Atunci când sunt adăugați la combustibil, eFuels pot reduce emisiile de CO₂ de origine fosilă.

Cmentariile sunt închise