(video) Eroare neobișnuită în noaptea dintre ani! Sute de maşini Honda şi Acura s-au “întors în timp” automat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Proprietari de maşini rulate marca Honda și Acura s-au confruntat cu o problemă neașteptată în noaptea dintre ani. Secţiunea care afişează data şi ora pe monitorul sistemului de navigaţie Navi, odată cu începutul Anului Nou, a fost întoarsă automat la starea de la 1 ianuarie 2002!

Jalopnik scrie că această eroare a fost semnalată în SUA și Europa, iar producătorul auto nu știe deocamdată ce să facă cu ea.

Încercarea de a seta manual data corectă nu duce la nimic. Maşinile mereu se “întorc în timp” când cheia este pusă în contact şi învârtită.

Colegii noştri susțin că au primit la adresa redacției mai multe scrisori despre problema curioasă înregistrată în SUA, Canada și Marea Britanie. În plus, situația este discutată intens şi pe forumuri tematice. Afectate de eroare sunt o serie de modele Honda și Acura produse din 2004 până în 2012.

La solicitarea Jalopnik, un reprezentant Honda a declarat că este la curent cu problema și se lucrează pentru a găsi o cauză şi o soluţie respectiv. Un răspuns similar l-a primit şi unul dintre proprietarii de Honda de la filiala britanică a mărcii. 

Cu toate acestea, pe un forum dedicat experienței de a deține un crossover Honda CR-V ar exista deja o opinie-soluţie. Un grup de ingineri ai Honda ar fi afirmat că problema se va rezolva automat din august 2022.

Totuşi, utilizatorii presupun că mai devreme sau mai târziu, producătorii auto vor anunța un recall centralizat pentru a seta data corectă, deși îi îndeamnă pe colegi să nu intre în panică. Această eroare nu afectează nicicum funcționalitatea mașinilor.

Cmentariile sunt închise