(video) Este grav! În Moldova se circulă deja în stare de ebrietate cu motocultor şi copii mici în remorcă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un număr de 45 de concetățeni au fost depistaţi în acest weekend în trafic în stare de ebrietate! În urma intensificării patrulării pe traseele naționale, cât și cele locale, peste 1.100 de polițiști au activat pentru a preveni accidentele rutiere și consecințele acestora.

Iată detalii despre câteva cazuri:

Vineri, după amiază, un căruțaș de 52 de ani, care avea o concentrație de alcool de 1.32 mg/l în aerul expirat, se deplasa cu hipomobilul pe traseul Sculeni – Fălești.

Tot pe același traseu, câteva minute mai târziu, un bărbat de 55 de ani, conducea un hipomobil fără numere de înmatriculare. Fiind supus testului alcoolscopic, rezultatul final a arătat o concentrație de alcool de 0.84 mg/l în aerul expirat.

La fel, în ziua de 11 februarie, în satul Popeștii de Sus din raionul Drochia a fost oprit conducătorul unui motocultor. Bărbatul de 59 de ani avea o concentrație de 0.41 mg/l în aerul expirat. 

Sâmbătă, 12 februarie, un bărbat de 39 de ani, care conducea un motocultor prin satul Dîngeni din raionul Ocnița, se afla în stare de ebrietate și avea în calitate de pasageri doi copii minori! Acesta avea o concentrație de alcool de 1.30 mg/l în aerul expirat!

Iar duminică, pe podul din apropierea satului Bravicea din raionul Călărași, un bărbat de 25 de ani, fiind la ghidonul unei motociclete, se afla în stare de ebrietate avansată – 1.21 mg/l.

Totodată, polițiștii au depistat alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere – peste 2.000. Cele mai frecvente fiind: 

  • depășirea limitei de viteză (1.286 de șoferi);
  • nerespectarea semnificația indicatoarelor rutiere și de acordare a priorității de trecere (435 de conducători auto);
  • încălcarea regulilor de oprire și neacordare de prioritate pietonilor și altor participanți la trafic (147 de șoferi). 

Pe parcursul anului 2021, pe teritoriul țării au avut loc 44 de accidente cu implicarea hipomobilelor. În consecință trei persoane au decedat, iar 31 s-au ales cu diferite traumatisme. Alte 233 de accidente s-au produs cu implicarea motocicletelor/scuterelor și s-au soldat cu 26 persoane decedate și 242 traumatizate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/