(video) Este necesară o mai bună pregătire?! Vezi cum un şofer de TIR a făcut accident lângă Peresecina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Se ştie inclusiv din ştiri (despre accidente sau alte situaţii periculoase) că şoferii de vehicule grele din Moldova nu au cea mai bună pregătire atunci când obţin un permis de categoria C sau pentru o subcategorie de-a sa.

Mulți viitori camionagii, potrivit metodologiei de examinare în vigoare, au la dispoziție doar 45 de minute pentru a demonstra că pot să conducă în siguranță, executând printre altele o singură manevră specială, în funcție de condițiile reale de trafic: parcarea în siguranță pentru încărcare/descărcare la o rampă/platformă de încărcare sau la o instalație similară.

Dar orele de practică şi ulterior examenele, în ce condiții meteo se petrec cel mai des? Majoritatea, evident că pe vreme favorabilă şi cu asfalt uscat. Aşadar, de unde un şofer de TIR să poată şti cum să reacționeze corect în caz de carosabil umed şi încă într-o curbă, dacă se întâmple să alunece? Nu ar fi timpul ca în ţara noastră să fie amenajat vreun poligon specializat în care să fie antrenați într-o varietate mai mare de condiţii pentru a fi evitate pe viitor situaţii de genul?

Ofiţerul de presă al IP Orhei ne-a putut spune că la volanul TIR-ului se afla un tânăr de 25 de ani, deci fără mare experienţă de condus a unor astfel de autovehicule. Din fericire nimeni nu a avut de suferit, însă ambuteiaje kilometrice s-au înregistrat şi atunci când a înnoptat.

VIDEO: facebook.com/OficialVasileCostiuc

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise