(video) Flota INSP este completată de 18 mașini hibride Ford Kuga

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Inspectoratul General al Poliției a primit în gestiune mai multe camere de corp, automobile hibride Ford Kuga cu AWD, sisteme inteligente PICAR și un dispozitiv laser pentru cartografierea accidentelor rutiere grave.

Donația este finanțată de către Guvernul Japoniei, în cadrul proiectului „Răspuns multidimensional la provocările emergente de securitate umană în Republica Moldova”, implementat cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Evenimentul de transmitere a automobilelor și a echipamentului tehnic a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției.

Scopul proiectului reprezintă îmbunătățirea mobilității și capacității de reacție a polițiștilor, precum și implementarea sistemului video portabil în scopul depistării și documentării încălcărilor ordinii publice de către oamenii legii.

Donația contribuie la modernizarea serviciilor oferite de poliție, cu scopul de a spori securitatea comunităților din întreaga țară, asigurând intervenția promptă în localitățile îndepărtate. 

Automobilele donate, de ultimă generație și special echipate, vor spori mobilitatea serviciilor de poliție. Camerele de corp, utilizate la scară largă de poliția din întreaga lume, sunt repartizate către 10 inspectorate raionale. Acestea deservesc comunități cu un număr mare de refugiați din Ucraina. Și anume cele din: Anenii Noi, Bălţi, Cahul, Căușeni, Cimişlia, Edineț, Hîncești, Orhei, Soroca și Ungheni.

Donația conține:

  • 18 autovehicule de model Ford Kuga, care urmează să fie transmise în gestiunea Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP);
  • 125 de camere de corp portabile destinate polițiștilor din 10 subdiviziuni teritoriale ale IGP;
  • Trei sisteme inteligente PICAR care urmează a fi montate în mașinile de patrulare;
  • Un dispozitiv laser pentru cartografierea accidentelor rutiere grave.

Poliția Republicii Moldova a beneficiat de aceste livrabile în contextul Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind cooperarea în scopul îmbunătățirii activității și condițiilor de muncă ale angajaților Poliției, pentru depășirea provocărilor actuale de securitate.

Bunurile în valoare totală de 870.000 de dolari au fost procurate prin intermediul PNUD.

Reducerea timpului de răspuns al poliției la 15 minute până la sfârșitul anului 2024 este printre prioritățile Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030, iar automobilele donate vor contribui la realizarea acesteia. Datele pentru anul 2022 indică faptul că timpul de răspuns al poliției la un apel de urgență 112 a fost în medie de aprox. 26 de minute.

Mai devreme în acest an s-a efectuat o altă donație care a cuprins inclusiv automobile.


Conform specificațiilor oficiale ale producătorului auto, un Kuga Hybrid AWD este propulsat de un benzinar de 2.5 litri și cu patru cilindri (190 CP), cuplat la un variator electromecanic. Este capabil să facă sprintul 0-100 km/h în 9.1 secunde și să ruleze cu maximum 196 km/h. Electromotorul poate livra cuplu suplimentar când este nevoie.

Datorită sistemului hibrid, în ciuda unui rezervor de benzină cu volum de 54 de litri, autonomia cu un plin se poate ridica la 1.000 km, fiind astfel recomandat drept alternativă pentru un Kuga Diesel. De asemenea, cu viteză mică și pe distanțe scurte, modelul este capabil să ruleze doar pe electricitate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise