(video) Volvo anunță primele detalii despre viitorul XC40 electric! Premiera va avea loc pe 16 octombrie

Volvo este foarte aproape să anunțe primul model full electric din gama sa. Acesta va fi prezentat în data de 16 octombrie 2019 și va avea la bază platforma existentului XC40!

Așa cum îi stă bine producătorului scandinav, siguranța pasagerilor a fost cel mai important aspect la dezvoltarea noului model, în ciuda unui nou set de provocări prezentate de absența unui motor cu ardere internă.

“Indiferent ce pune în mișcare mașina, fie o unitate electrică sau un motor cu ardere internă, un Volvo mereu trebuie să fie sigur! Viitorul XC40 electric va fi unul din cele mai sigure modele Volvo construite vreodată”, menționează Malin Ekholm, șefa Centrului de Siguranță din cadrul Volvo Cars.

Vezi şi: Dealerul oficial Volvo Cars în România: Până în 2021 marca va lansa cinci electromobile

Tehnologiile electrice de pe XC40 – primul model electric din gama Volvo

Poate cel mai complicat pentru inginerii Volvo Cars a fost să întărească structura frontală a mașinii în lipsa unui motor cu ardere internă. Pe de altă parte și bateria montată în podeaua mașinii a beneficiat de o carcasă specială ce o va proteja în caz de accident.

Setul de acumulatori este protejat de o construcţie care constă dintr-un cadru făcut din aluminiu extrudat și care a fost încorporată în mijlocul structurii caroseriei mașinii, creând o zonă încremenită încorporată în jurul bateriei. Plasarea bateriei în podeaua mașinii are, de asemenea, avantajul de a reduce centrul de greutate al mașinii, pentru o protecție mai bună împotriva răsturnărilor.

Între timp, structura corpului mașinii nu a fost doar întărită în față, ci și în spate. Aici, sistemul de propulsie electric a fost integrat în structura corpului pentru a realiza o mai bună distribuție a forțelor de coliziune departe de cabină și de a reduce tensiunea asupra oamenilor din interiorul mașinii în caz de accident.

Ba mai mult, viitorul Volvo XC40 electric va fi primul model din gama suedezilor ce va fi dotat cu platforma de senzori Advanced Driver Assistant Systems (ADAS) cu software dezvoltat de Zenuity, o companie pe care Volvo Cars şi Veoneer o deţin în comun. Din această tehnologie fac parte mai multe radare, camere și senzori cu ultra sunete ce pregătește terenul pentru lansarea viitoarei tehnologii de condus autonom de la Volvo Cars.

Vezi şi: (video) Premieră europeană: Noul Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid. Acum fiecare Volvo poate fi şi un PHEV

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/