Un nou caz de muşcare a unui poliţist din Moldova. De această dată de ureche

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou caz de mușcare a unui poliţist din Moldova, după răsunătorul incident din primăvara lui 2019. La 3 iunie curent, în jurul orei 16:00, doi angajați ai Inspectoratului de poliție Anenii Noi, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, observând un automobil de marca Toyota care se deplasa neuniform pe o stradă din localitatea Speia, au somat și oprit maşina.

În timpul documentării, de la șoferul în vârstă de 24 de ani s-a simțit un miros puternic de alcool, iar atât el, cât şi pasagerul acestuia de 21 de ani, au început să adreseze cuvinte injurioase către angajații poliției. Fiindu-le solicitat să se calmeze, aceștia s-au năpustit în schimb cu lovituri asupra unuia dintre inspectori. De cealaltă parte, al doilea poliţist a fost mușcat de o ureche, ulterior fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Ambii tineri au fost într-un final imobilizați, iar testele alcoolscopice au arătat o concentrație de 0.48 mg/l de alcool în aerul expirat al şoferului şi de 0.58 mg/l în al pasagerului. Mai este necesar de menționat că șoferul nu deține dreptul de a conduce mijloace de transport!

Pe caz a fost inițiat un proces penal pe faptul huliganismului și violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere, în baza art. 287 și art. 349 Cod Penal, cei doi bănuiți fiind reținuți pe un termen de 72 de ore, ne-a comunicat ofiţerul de presă al IP Anenii Noi, Mariana Didenco.


Amintim că în martie 2019 a fost răsunător un caz de muşcare a unui poliţist de un deget. Incidentul a avut loc pe 16 martie, pe traseul R3, la intrarea în satul Bozieni din raionul Hînceşti, când ofiţerii de patrulare au oprit un VAZ care se deplasa neadecvat pe carosabil. La volanul maşinii se afla un tânăr de 25 de ani, vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actul de identitate, conducătorul auto a refuzat. Totodată, el nu s-a supus cerinţelor poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool. În replică, conducătorul auto a manifestat un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei, muşcându-l pe unul dintre aceştia de deget, provocându-i, potrivit raportului de expertiză judiciară, vătămări corporale uşoare.

De asemenea, la cerinţele legitime ale poliţiei, şoferul a refuzat şi s-a împotrivit categoric de a fi supus testului alcoolscopic, fiind reţinut, iar ulterior arestat, până la pronunţarea sentinţei aflându-se în custodia statului. Toate aceste abateri le-a comis în timpul termenului de probă, fiind condamnat un an mai devreme la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru vătămarea intenționată medie a integrității sau sănătăţii unei persoane. 

După incidentul din martie 2019 a fost condamnat pentru – violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere, huliganism şi refuzul, împotrivirea şi eschivarea de la testarea alcooscopică, acțiuni comise de o persoană care nu deţine permis de conducere – la patru ani şi două luni de închisoare cu executare, fiindu-i adăugată parţial partea neexecutată a pedepsei aplicate în 2018.

Atenție! Limbaj licențios!

Cmentariile sunt închise