(video) Premieră: Noul Volvo FM – proiectat să atragă șoferii printr-o nouă cabină și o vizibilitate îmbunătățită

0

Volvo Trucks a lansat noua generație Volvo FM, echipată cu îmbunătățiri aduse mediului de lucru al șoferului și cu inovații care oferă un nivel mai ridicat de confort, siguranță și productivitate. Spațios și cu o excepțională vizibilitate, noul autocamion Volvo FM pentru transportul de mare tonaj este proiectat să fie cel mai bun mediu de lucru mobil pe toate segmentele.

„Șoferii sunt unul dintre cele mai importante active din industria transporturilor. Odată cu noul model Volvo FM vă prezentăm un instrument de lucru flexibil, care vă oferă, de asemenea, un nivel maxim de confort, ceea ce le permite clienților noștri să atragă și să păstreze cei mai buni șoferi, care le susțin succesul operațiunilor de transport”, a declarat Roger Alm, preşedintele companiei.

Noul FM aparține noii generații de vehicule Volvo Trucks dezvoltată cu accent pe șofer.

 • Un birou mobil conceput pentru șoferi

„Noul Volvo FM este cel mai adaptabil „cal de povară” din gama noastră – agil și potrivit pentru a-și deservi scopul de a fi spațios, sigur și confortabil pentru șoferi. De asemenea, ne bucurăm de vizibilitate excelentă folosind o linie coborâtă a ușii, oglinzi retrovizoare noi și o cameră video montată pe oglinda din dreapta”, spune Carina Byström, designer șef pentru interior la Volvo Trucks.

Pentru a realiza acest obiectiv, noii stâlpi față verticali îi conferă până la un metru cub suplimentar de spațiu și mai multă lumină. De asemenea, este echipat cu o tehnologie inteligentă care susține atenția pe care Volvo o acordă creării unui birou mobil de excepție pentru șoferi.

Interiorul este îmbunătățit prin noul panou de bord care oferă mai mult spațiu de depozitare, culori noi și un ecran dinamic modern. Panoul de bord include un ecran de înaltă rezoluție de 12 inci cu o interfață ușor de utilizat, pe care șoferul poate vedea cu ușurință informații importante și poate alege între patru tipuri de vizualizări în funcție de situația de deplasare. Panoul de instrumente este pregătit pentru actualizări viitoare și servicii de conectivitate, fiind conceput pentru a simplifica interacțiunile șoferului și pentru a reduce factorii perturbatori atunci când accesați informații importante.

Noul Volvo FM este echipat cu un ecran lateral opțional de 9 inci pentru funcția de infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. ecranul susține interacțiunea în diferite moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modalităților de vizualizare. Atât panoul de bord, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi. În plus, noua opțiune de înclinare a coloanei volanului oferă o poziție mai ergonomică de deplasare.

 • Zona de lucru modernizată pentru confort

Noua cabină de dormit a fost actualizată cu un pat înălțat și posibilități de depozitare îmbunătățite, inclusiv un compartiment mare de depozitare sub pat și un spațiu de depozitare în partea de sus, cu panouri LED în separatoarele pentru compartimente. A vă deplasa între scaunul șoferului și pat este mai ușor ca niciodată cu noua manetă a schimbătorului I-Shift care este acum mai subțire, proiectat ergonomic. Confortul cabinei este sporit suplimentar printr-o izolare eficientă, care oferă protecție la frig, căldură și zgomot.

 • Aspectul exterior este nou și îndrăzneț

Aspectul exterior al următoarei generații Volvo FM are o nouă formă aerodinamică, cu linii distinctive în partea frontală și cu o linie emblematică elegantă, care urmărește toată partea laterală a noii cabine. În plus, farurile în formă de V sunt poziționate pentru o aerodinamică optimă, iar sigla emblematică și grila frontală superioară cu un nou model de linii îi oferă autocamionului un aspect îndrăzneț și încrezător.

 • Noi caracteristici automatizate de siguranță

Pe lângă vizibilitatea îmbunătățită pentru șoferi, alte funcții suplimentare de siguranță de pe noul Volvo FM includ Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă, și Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), care funcționează pentru orice viteză, până la 0 km/h.

Sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi avertizarea de coliziune cu frână de urgență și controlul electronic al stabilității, vine acum ca echipare standard pentru noul autocamion. Direcția dinamică Volvo, cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și Asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.

Volvo FM oferă, de asemenea, un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere afișat pe panoul de instrumente pentru a-l atenționa pe șofer. Sistemul poate să detecteze semne rutiere, cum ar fi restricțiile de depășire, tipul de drum și limitele de viteză.

Camera video montată pe oglinda din dreapta oferă pe ecranul lateral o perspectivă complementară asupra fiecărei părți a autocamionului.

 • Eficiența și productivitatea consumului de combustibilului

Varietatea configurațiilor disponibile de lanțuri cinematice și șasiuri dovedește că noul Volvo FM poate fi adaptat pentru a oferi o productivitate mai mare și economii de combustibil pentru o gamă largă de aplicații. Îmbunătățirile aduse unghiurilor de bracaj pentru puntea motoare și pentru punțile portante amplasate în fața punții motoare îi asigură, de asemenea, autocamionului o manevrabilitate excepțională, care își dovedește pe deplin utilitatea, de exemplu, în traficul urban de mare tonaj.

Pe multe piețe, Volvo FM este disponibil cu motorul Euro 6 alimentat cu LNG, care oferă eficiență și performanță pentru consumul de combustibil la fel ca și autocamioanele diesel echivalente Volvo, dar cu un impact climatic mult mai mic. Motorul cu gaz poate funcționa fie pe biogaz, care reduce emisiile de CO2 cu până la 100 la sută, fie pe gaz natural care reduce emisiile de CO2 cu până la 20% în comparație cu autocamioanele diesel echivalente Volvo. Acest lucru este asociat cu emisiile vehiculului din timpul utilizării, proces cunoscut ca „de la rezervor la roată”.

Date despre noul Volvo FM:

 • Cabine: Cabină de zi, cabină de zi joasă, cabină de dormit joasă, cabină de dormit, cabină Globetrotter, cabină pentru echipaj. Pachete exterioare și interioare de accesorii pentru un design personalizat.
 • Motoare: Motoarele diesel sunt disponibile cu standarde de emisii diferite. Volvo FM este, de asemenea, disponibil pe anumite piețe și cu motorul Euro 6, Step D, alimentat cu LNG.
  • D11K: 330, 380, 430, 460 CP
  • D13K: 420, 460, 500 CP
  • G13C: 420, 460 CP
 • Sistem de schimbare a treptelor de viteză: I-Shift cu pachet de software pentru diferite aplicații de transport.
 • Farurile pot fi cu halogen sau full LED Faruri cu halogen sau LED.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

(video) Volvo Trucks lansează o nouă generație de autocamioane, patru deodată, printr-o reclamă spectaculoasă

(video) Premieră mondială: Noul Volvo FH facelift – acum şi cu faruri cu fază lungă adaptivă

(video) Premieră mondială: Noul Volvo FH16 facelift – poate tracta liber până la 325 tone

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata