(video) Premieră mondială: Noul Volvo FH16 facelift – poate tracta liber până la 325 tone

Volvo Trucks a lansat o versiune actualizată a autocamionului Volvo FH16, care combină cu succes noi caracteristici de siguranță, un mediu de lucru concentrat pe nevoile șoferului și cele mai noi tehnologii în domeniu, pentru a le oferi clienților o productivitate sporită. Noul vârf de gamă aparține noii generații de vehicule Volvo Trucks dezvoltată cu accent pe șofer.

“Volvo FH16 este cu adevărat un produs premium care poate gestiona cele mai solicitante activități de transport și le oferă, totodată, clienților și șoferilor tot ce este mai bun în acest sens. Cu noua generație de autocamioane am creat un pachet care nu face vreun compromis între eficiența energetică și combustibil, confort și stil. Volvo FH16 vă oferă tot ceea ce doriți de la un autocamion Volvo, dar și multe altele, consolidându-ne astfel poziția de brand dedicat operațiunilor dificile de transport greu pe distanțe lungi”, declară Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

  • Exteriorul îndrăzneț reflectă tehnologiile inteligente

Aspectul exterior al noului autocamion este caracterizat de farurile emblematice în formă de V, cu efecte puternice de luminozitate, pentru a evidenția tehnologia inteligentă pe baza cărora sunt concepute autocamioanele.

Caracterul puternic și moștenirea transmisă de nava amiral Volvo FH16 sunt îmbunătățite prin noul design al grilei, în timp ce panourile farurilor au fost repoziționate ușor spre exterior pentru a oferi vehiculului atât o aerodinamică îmbunătățită, cât și un aspect impunător.

“În noul Volvo FH16 am regândit cele mai emblematice elemente de design din generațiile noastre anterioare, pe care le-am îmbunătățit și mai mult. De exemplu, prin utilizarea unor noi faruri high-tech, am ridicat identitatea, deja consacrată a sistemului nostru de iluminare la un nivel superior, în timp ce partea frontală a autocamionului a fost refăcută integral pentru a transmite o impresie mai puternică. Mai îndrăzneț, mai sofisticat și mai încrezător, exteriorul Volvo FH16 reflectă faptul că acest autocamion este mai conectat și mai inteligent ca niciodată”, explică Ismail Ovacik, Designer-șef pentru exterior la Volvo Trucks.

  • Un mediu de lucru modernizat concentrat pe necesitățile șoferului

Interiorul noului Volvo FH16 a fost proiectat cu gândul la șoferi și a fost actualizat prin folosirea unei palete de culori noi și tapiserii care transmit calitate și exclusivitate. Bordul este modernizat și include noi spații de depozitare practice și un panou de instrumente complet digital de 12 inci, de rezoluție superioară. Șoferul poate alege între patru tipuri de vizualizări pe ecran, în funcție de situația de deplasare și de informațiile pe care le preferă afișate.

Zona șoferului poate fi echipată cu un ecran lateral de 9 inci, care poate asigura funcția de infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. Ecranul este ușor accesibil din poziția șoferului. Interacțiunea se poate realiza în mai multe moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control al modalităților de vizualizare.

Atât panoul de instrumente, cât și ecranul lateral funcționează în mai multe limbi.

În noile autocamioane, maneta schimbătorului treptelor de viteză I-Shift a fost reproiectată la un standard premium și include simboluri iluminate de selecție a treptelor de viteză și noi moduri de deplasare, pentru o performanță optimizată.

  • Manevrabilitate și productivitate îmbunătățite

Sarcina utilă crescută pe puntea față și puntea motoare și punțile portante amplasate în fața punții motoare cu unghiuri de bracaj optimizate îmbunătățesc atât manevrabilitatea, cât și productivitatea noului Volvo FH16. O punte tandem nouă de 38 de tone este, de asemenea, disponibilă pentru activități deosebit de dificile!

https://autoblog.md/video-volvo-trucks-lanseaza-o-noua-generatie-de-autocamioane-patru-deodata-printr-o-reclama-spectaculoasa/

  • O nouă caracteristică de siguranță – faruri cu fază lungă adaptivă

Noul Volvo FH16 oferă faruri cu fază lungă adaptivă care îmbunătățesc siguranța tuturor participanților la trafic dezactivând automat segmente selectate ale fazei lungi LED atunci când autocamionul se apropie de traficul din față sau de un alt vehicul din spate. Faza lungă se reglează atunci când camera și radarul detectează alte vehicule sau când camera detectează modificări ale volumului de lumină din jurul autocamionului.

Siguranța este îmbunătățită și mai mult cu Pilotul automat cu asistență la coborâre, care stabilește o viteză maximă pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă și cu Controlul adaptiv al vitezei de croazieră (ACC), care funcționează pentru orice viteză, chiar la o viteză de până la zero km/h

Sistemul de frânare controlat electronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi Avertizarea de coliziune cu frână de urgență și Controlul electronic al stabilității, vine acum ca echipare standard pentru noul autocamion. Direcția dinamică Volvo, cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și Asistență de stabilitate, sunt de asemenea disponibile ca opțiune.

Noul Volvo FH16 este echipat și cu un sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere afișat pe panoul de bord. Sistemul detectează semne rutiere, cum ar fi restricțiile de depășire, tipul de drum și limitele de viteză.

Vizibilitatea poate fi îmbunătățită și mai mult prin adăugarea unei camere video montate pe oglinda din dreapta, care oferă o perspectivă complementară pe ecranul lateral asupra fiecărei părți a autocamionului.

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noul-volvo-fh-facelift-acum-si-cu-faruri-cu-faza-lunga-adaptiva/

  • Combinația perfectă pentru operațiuni dificile

Combinând motorul puternic de 16 litri de până la 750 CP cu o manevrabilitate îmbunătățită, cea mai recentă tehnologie de siguranță și cea mai bună asistență pentru șofer, noul Volvo FH16 oferă productivitate superioară pentru cele mai dificile activități de transport. Cu cel mai puternic motor poate tracta până la 325 de tone!

Motoarele diesel sunt disponibile cu standarde de emisii diferite. D16K cu Euro 6 Step D este disponibil cu 550 CP/2.800 Nm, cu 650 CP/3.150 Nm și cu 750 CP/3.550 Nm. Sistemul de schimbare a treptelor de viteză este I-Shift cu pachete software pentru diferite domenii de aplicare.

Tipurile de cabine oferite la alegere sunt: de dormit mai joasă, de dormit, Globetrotter, Globetrotter XL și Globetrotter XXL. Pachete exterioare și interioare de accesorii se propun pentru un design mai personalizat.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/