(video) Spunem adio altei legende! S-a produs ultimul Chevrolet Camaro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o mașină legendară a intrat oficial în istorie. Peste ocean a încetat producția modelului Chevrolet Camaro de a șasea generație.

În luna martie a acestui an s-a anunțat că nu va exista un succesor direct, iar producția actualei familii va fi oprită în ianuarie 2024. Însă compania General Motors a reușit să realizeze tot planul înainte de termenul limită.

Ultimul Chevrolet Camaro a părăsit linia de asamblare a fabricii din Michigan săptămâna trecută. Este vorba despre un exemplar a versiunii de top ZL1 1LE (659 CP) cu o cutie mecanică Tremec cu șase trepte, din seria limitată și specială de adio Collector’s Edition.

Lista de caracteristici include o vopsea mată Panther Black (prima vopsea mată din fabrică pentru Camaro, Panther fiind numele de cod original al programului care a devenit Camaro în anii 1960), cu o bandă neagră satinată, lată, aplicată longitudinal pe caroserie și etriere roșii de frână, pe lângă o serie de insigne. În habitaclu are covorașe cu denumirea versiunii speciale, ornamente din fibră de carbon pe planșa de bord și o plăcuță care indică numărul de serie pe volan.

Cei care au achiziționat un Camaro Collector’s Edition vor mai primi un welcome kit care conține două postere care comemorează generațiile Camaro și Collector’s Edition. De asemenea, se vor alege cu un ceas personalizat Canfield Sport de 45 mm de la Shinola, cu un număr de serie inscripționat care se potrivește cu numărul de pe ecusonul de pe volanul vehiculului lor.

Ediția de colecție este limitată la 350 de mașini.

Dacă nu știați, aflați că aceasta este a doua întrerupere a producției din istoria bogată a modelului Camaro, care datează de 57 de ani. Inițial, acest muscle car a fost produs în mod continuu din 1967 până în 2002, schimbând patru generații în acest timp, dar apoi au urmat șapte ani de pauză.

Revenirea în producție a avut loc abia în 2009, fiind posibilă datorită succesului triumfal pe piață al modelelor concurente Ford Mustang și Dodge Challenger. Pentru acesta din urmă se pregătește la fel retragerea, astfel că Mustang va rămâne fără concurenți direcți principali.

În ciuda opririi producției și a absenței unui succesor direct, vicepreședintele mărcii Chevrolet, Scott Bell, a spus că „acesta nu este sfârșitul poveștii Camaro”. Având în vedere tendințele actuale de electrificare universală, este posibil ca în viitorul apropiat Chevrolet Camaro să revină în formatul unui fel de crossover electric precum Ford Mustang Mach-E.

Cmentariile sunt închise