Mascota Spirit of Ecstasy de pe maşinile Rolls-Royce, care putea fi opţional iluminată, a devenit ilegală în Europa

Rolls-Royce a abandonat opțiunea mascotei iluminate Spirit of Ecstasy, decizia fiind luată în legătură cu o directivă a UE privind siguranța mașinilor. În ciuda Brexit-ului, cerințele UE de certificare continuă să se aplice mașinilor din Regatul Unit.

Statueta retractabilă, care este cartea de vizită a maşinilor Rolls-Royce, a căzut victimă luptei împotriva aşa-zisei “poluări luminoase”. Marca britanică s-a întristat să facă acest lucru, dar a considerat că are o “obligație morală” de a se conforma directivei UE.

“Am simțit că este obligația noastră morală. Am vândut această opțiune cu foarte bună credință. Suntem obligați să o retragem acum fără vina noastră”, a declarat un purtător de cuvânt al Rolls-Royce.

În Europa, orice sculptură cu iluminare în zona capotei a fost interzisă, notează Daily Mail, deşi nu este clar dacă opţiunea va fi în continuare disponibilă pe maşinile vândute în afara spaţiului comunitar, în specificaţii pentru alte pieţe, pentru aceeaşi SUA, de exemplu.

Rolls-Royce a eliminat opțiunea din catalogul său și a încetat să o mai instaleze pe automobile, încă din februarie 2019 apropo! Mai mult decât atât, pentru a evita careva sancţiuni, compania va rechema mașinile deja lansate cu aceasta și va înlocui statuetele cu unele fără iluminare (cu unele placate cu argint, drept compensaţie). Producătorul auto se angajează, de asemenea, să returneze clienților banii cheltuiți pe opțiune – 3.500 de lire sterline!

Sculptura iluminată a fost făcută din sticlă mată și a fost oferită din 2017 după ce a fost utilizată pe conceptul Rolls-Royce 103EX arătat în 2016. Cotidianul britanic mai notează că aceasta a fost o opţiune foarte populară în rândul clienților și, evident, acum va deveni un obiect de colecție. Opțiunea a fost oferită pentru întreaga linie de modele Rolls-Royce, inclusiv pentru noul Phantom, generația anterioară Ghost, modelul sportiv Wraith, decapotabila Dawn și SUV-ul Cullinan.

Obişnuitul Spirit de Ecstasy, care poate fi confecţionat din metal cromat, argint, aur sau orice material solid la alegere, nu este afectat de restricţii. Directiva UE care a condamnat-o pe “doamna zburătoare” iluminată este Regulamentul 48 – UNECR48 – care cuprinde 242 de pagini strâns ambalate de specificații tehnice și desene sub titlul: “Dispoziții uniforme privind omologarea vehiculelor în ceea ce privește instalarea iluminatului și a dispozitivelor de semnalizare luminoasă”.

Departamentul Transporturilor, care supraveghează Agenția de Certificare a Vehiculelor din Regatul Unit (VCA), a confirmat, de asemenea că “ornamentele iluminate ale capotei nu sunt permise prin procesul UE de omologare a întregului tip de vehicul”.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-intr-o-benzinarie-din-europa-a-fost-observat-un-rolls-royce-mai-neobisnuit/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/