(foto) Parcul IGP a fost completat cu o flotă de Dacia Duster și Skoda Octavia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ambasada Germaniei în Republica Moldova a oferit Inspectoratului General al Poliției mai multe unități de transport și un lot de echipament tehnic destinat polițiștilor din cadrul subdiviziunilor IGP. Ceremonia de transmitere a avut loc la sediul IGP.

Donația conține 32 de autovehicule Dacia Duster, 24 de exemplare Skoda Octavia, 20 de sisteme inteligente PICAR (Police Intelligent Car) care urmează a fi montate în mașinile de patrulare, 587 unități de tehnică de calcul, echipamente speciale de investigație și intervenție, un echipament pentru cartografierea accidentelor rutiere și alte echipamente tehnice.

„Sunt recunoscător autorităților germane și partenerilor GS Foundation pentru că ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de implementare a standardelor europene în activitatea Poliției. Sunt încrezut că astfel de activități comune în domeniul polițienesc vor continua și pe viitor. Vreau să menționez că sistemul inteligent PICAR este o inovație pentru Poliția Națională, ceea ce va spori siguranța rutieră.”

Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP

Poliția Republicii Moldova a beneficiat de aceste livrabile în contextul Memorandumului de înțelegere încheiat între Global Security Sector Reform Foundation și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova privind cooperarea în scopul îmbunătățirii activității și condițiilor de muncă ale polițiștilor, precum și întărirea capacităților instituționale la amenințările emergente de securitate.

Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 3.8 milioane de euro.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise