(video) Poate măsura viteza a până la 50 de maşini simultan! Ce este sistemul EUNOMIA TRAFFIC și cum funcționează

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova a anunţat astăzi că a început să testeze un sistem numit EUNOMIA TRAFFIC. Este vorba despre un complex electronic de monitorizare, detectare şi procesare a încălcărilor rutiere, cu ulterioara lor documentare.

Dat fiind faptul că vor fi înregistrate probe foto şi video de la distanţă, în cazul şoferilor, nu va mai fi nevoie de a-i trage pe dreapta. Despre încălcare şi sancțiune aceasta vor fi notificați, cel mai probabil, prin poştă, atunci când sistemul va fi implementat în toată regula.

Dar cum funcționează acest sistem? Iată ce am aflat.

EUNOMIA TRAFFIC este un sistem conceput în Letonia şi aprobat de autoritățile UE, fiind certificat în ţara de origine şi susținut de Fondul European de Dezvoltare Regională. Este o soluție care combină supravegherea video de înaltă calitate la 360 ​​de grade cu unul dintre cei mai rapizi algoritmi ANPR (tehnologia de recunoaștere automată a plăcuțelor de înmatriculare).

Fluxul video live generat oferă ofițerului de poliție un set de instrumente complet automatizate pentru o mai bună detectare a încălcărilor rutiere. ANPR permite şi verificarea inspecției tehnice periodice, asigurărilor, dacă maşinile sunt furate sau căutate, etc. Tehnologia ANPR în mașină poate analiza datele de la până la cinci camere în timp real, oferind rezultate instantanee ale vehiculului detectat, permițând ofițerului de poliție să ia decizii mai rapide de acțiune.

Pe lângă camere şi ANPR, complexul utilizează şi nişte radare performante frontale şi posterioare de la smartmicro, capabile să măsoare viteza în timp real, a până la 50 de maşini, pe o rază de 200 de metri, chiar şi în timp ce maşina poliţiei se află în mişcare, în trafic!

Pentru operarea interfeței EUNOMIA TRAFFIC este utilizată o tabletă ușor de utilizat și ergonomică, prin urmare instalarea sistemului într-o maşină este comodă și nu necesită de a fi găurită pentru a trage zeci de cabluri. Un calculator profesional industrial este utilizat pentru backend, asigurând o soluție tehnică robustă și fiabilă pentru a rula EUNOMIA TRAFFIC fără întreruperi sau defecțiuni.

În concluzie, EUNOMIA TRAFFIC este un sistem complet în mașină pentru monitorizarea traficului, numit primul de acest gen. Este o tehnologie de ultimă oră  pentru detectarea complet automatizată a încălcărilor rutiere, adaptabilă la cerințele instituționale – poliție, parcare, taxare, frontieră și altele. Este un sistem bazat pe UNIX, perfect compatibil cu diverse tipuri de camere, detectoare de viteză, girofaruri și alte elemente complementare.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/