(video) Atenţie, şoferi şi pietoni! Poliţia testează un sistem care vă poate amenda fără a vă trage pe dreapta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update #2)


(update #1) Am aflat că sistemul va fi montat şi folosit de maşini de patrulare din parcul INSP.


În atenția șoferilor și pietonilor! IGP anunţă că a lansat în regim de testare sistemul inovativ „EUNOMIA TRAFFIC”. Prin intermediul acestui sistem electronic se poate perfecționa procesul de documentare a încălcărilor rutiere, fără implicarea directă a polițiștilor, respectiv fără a mai fi nevoie de a trage pe cineva pe dreapta.

Automobilele din parcul poliției, dotate cu acest sistem, dispun de un cititor de numere de înmatriculate și un set de camere cu vederi la 360 de grade, ceea ce permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora!

Sistemul poate constata:

  • depășirea limitei de viteză.
  • neacordarea priorității legale pietonilor.
  • purtarea convorbirilor telefonice în timpul deplasării.
  • încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor.
  • provocarea situațiilor accidentare.
  • identificarea mijloacelor de transport care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice.
  • automobilele aflate în căutare, dar și alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. 

Sistemul a fost preluat din străinătate, în vederea sporirii capacității Poliției de monitorizare a respectării Regulamentului Circulației Rutiere de către participanții la trafic, dar și dezvoltarea practicilor europene privind constatarea contravențiilor.

Mașina inteligentă va fi testată pe o perioadă de două luni. La intervale periodice de timp va fi prezentată statistica încălcărilor constatate în trafic.

Participații la traficul rutier sunt îndemnați să se deplaseze regulamentar pentru a nu fi subiecți ai documentării digitale!

Apropo, nu se menţionează dacă sistemul este montat în maşini cu însemnele poliţiei sau în unele capcană, civile, fără însemne. De asemenea, nu se menţionează exact dacă astfel de maşini vor patrula doar străzile din Chişinău, ori şi drumuri naţionale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/