Doar hotarul l-a trecut. Fostul şef SEAT a fost numit noul şef al Renault

Ca urmare a procesului de selecție realizat de Comitetul de guvernanță și de remunerare, Consiliul de Administrație a companiei Renault, reunit în 28 ianuarie, sub președinția lui Jean-Dominique Senard, a decis numirea domnului Luca de Meo în funcția de director general al Renault S.A. și de președinte al Renault s.a.s. începând de la 1 iulie 2020!

Luca de Meo

Consiliul de Administrație a considerat că domnul Luca de Meo, prin parcursul său profesional, prin experiența și rezultatele sale în funcțiile pe care le-a avut până în prezent, reunește toate calitățile pentru a contribui la dezvoltarea și transformarea Grupului Renault pe toate planurile.

Doamna Clotilde Delbos, director general interimar Renault S.A. va continua să asigure această funcție până la intrarea în funcție a domnului Luca de Meo. De asemenea, Consiliul de Administrație a dat aviz favorabil numirii sale în funcția de director general adjunct Renault S.A. începând de la 1 iulie 2020.

Consiliul de Administrație își exprima deplina încredere în noua conducere a Grupului și le urează noilor numiți succes deplin în misiunile lor.

„Aștept cu nerăbdare această nouă conducere care marchează o etapă decisivă pentru Grupul Renault și pentru Alianță. Domnul Luca de Meo este un mare strateg și vizionar al lumii auto aflată în plină transformare. Experienţa și pasiunea sa pentru automobile fac din el un veritabil atu pentru Grup. Mulțumesc doamnei Clotilde Delbos care asigură interimatul la conducerea Grupului de o manieră excepțională. Ea a demonstrat zi de zi angajament și determinare în slujba Renault. Cei doi, împreună, având susținerea unui comitet executiv înnoit și întărit, vor forma o echipă de mare calitate și foarte talentată, la nivelul ambițiilor Renault”, a declarat Jean-Dominique Senard.

Născut în 1967, în Italia, la Milano, Luca de Meo este diplomat în administrarea afacerilor al Universității Comerciale Luigi Bocconi din Milano. Și-a început cariera la Renault, apoi a lucrat pentru Toyota Europe, apoi pentru Grupul FIAT unde a condus mărcile Lancia, FIAT și Alfa Romeo. Are peste 20 de ani de experiență în lumea auto.

După FIAT, în anul 2009, Luca de Meo a început să lucreze pentru Grupul Volkswagen, ca director de marketing al Grupului. Apoi a ocupat postul de membru al Consiliului de Administrație având ca responsabilitate vânzările și marketingul AUDI AG, în 2012. În perioada 1 noiembrie 2015 – ianuarie 2020, a fost președintele Comitetului Executiv al SEAT (director general) și membru al consiliilor de supraveghere ale Ducati și Lamborghini, și președintele Consiliului de Administrație al Grupului Volkswagen Italia.

Anume sub supravegherea sa, SEAT a reuşit să aducă din nou profit, a fost extinsă gama de modele a mărcii şi a fost format primul sub-brand CUPRA.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/