(video) Ucrainenii l-au rugat pe Elon Musk să le instaleze Superchargere cât mai curând! Reacţia afaceristului

Tesla îşi desfăşoară deja de câţiva ani afacerea cu electromobile în Europa de Vest, dar este de așteptat ca până la sfârșitul anului să şi-o extindă în mai multe țări din estul Europei, cu ocazia startului vânzărilor Model 3 pe bătrânul continent.

Producătorul auto acoperă deja majoritatea Europei, dar există îndeajuns de multe țări europene din est (România, Republica Moldova sau Ucraina, de exemplu) unde Tesla nu vinde mașini și nici nu are stații de încărcare oficiale. Se pare că situaţia se va redresa, însă mai este nevoie de ceva timp pentru a aranja toate lucrurile.

FOTO: teslarati.com

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a confirmat că producătorul de automobile se va extinde în Estul Europei, într-un răspuns la o cerere din partea fanilor Tesla din Ucraina.

Ucraina este una dintre piețe unde Tesla nu este prezentă în mod oficial, dar există foarte mulți fani și deținători de mașini electrice acolo. Acum fiind destul de mulţi, îşi doresc ca Musk să ajungă și la ei cu stațiile de încărcare Supercharger.

Aceștia au făcut un filmuleţ în care îi cereau lui Elon Musk exact acest lucru. L-au postat şi pe Twitter, iar Musk a răspuns „OK”!

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Tesla Model X P90D

Ok

— Elon Musk (@elonmusk) 26 июня 2019 г.

Vezi şi: Interviu cu Chiril Gaburici: Cât îl costă 100 de km parcurşi cu Tesla şi în ce ar recomanda să fie făcute investiţii

Poate acest răspuns pare o glumă în viziunea unora, însă Elon Musk a mai primit astfel de cereri în trecut din partea fanilor din Islanda și Cehia. Ulterior compania a analizat nevoia şi s-a extins oficial în aceste piețe.

Și anul trecut au existat discuții despre extinderea Tesla în România și în Estul Europei. În octombrie, pentru extinderea Tesla în România, s-au purtat negocieri între reprezentanții companiei și George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. Aceștia au avut o întâlnire de lucru în cadrul căreia au fost prezentate măsurile implementate de România pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile.

România există deja pe harta companiei cu poziţionarea staţiilor de încărcare, a celor deja funcţionale şi a celor care urmează să apară. Țara vecină este prezentă cu trei orașe unde ar trebui să apară stații de tip Supercharger: București, Craiova și Brăila.

În 2017 pe aceeaşi hartă se indica şi despre o viitoare staţie la Chişinău, însă după ce am verificat starea la ziua de azi am descoperit că nu mai este din păcate! Pentru Ucraina se prevăd deocamdată două staţii cu mai multe terminale, cea mai apropiată de Kiev find în Jitomir.

Vom vedea dacă Elon Musk se ține de cuvânt și extinde Tesla în Ucraina. În context se va face o lumină mai mare asupra situaţiei privind reţeaua de staţii din regiune.

“Da. Reţeaua Supercharger va acoperi 100% Europa anul viitor. Din Irlanda până la Kiev și din Norvegia până în Turcia”, a scris Musk pe contul său de Twitter în 2018, această declaraţie rămânând deocamdată singura speranţă că şi la Chişinău va apărea în cele din urmă o staţie.

Potrivit ultimelor informaţii, la momentul de faţă pe glob sunt active 1.533 de staţii Supercharger cu 13.344 de terminale de încărcare.

Vezi şi: (video) VW AG ar putea ajunge cu încărcătoarele sale în Moldova înainte ca Tesla să o facă

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/