(video) Euro NCAP: Sesiune cu 16 maşini noi, dintre care 15 au obţinut cinci stele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, Euro NCAP lansează rezultatele pentru cel mai mare grup de mașini testate din acest an și toate, fără una din cele 16, au obținut ratingul maxim de cinci stele! Testând o gamă largă de vehicule dintr-o gamă largă de clase, rezultatele arată determinarea producătorilor de a se descurca bine în protocoalele Euro NCAP pentru acest an. 

În 2023, protocoalele vor fi mai dure, încurajând producătorii să ia în considerare alți utilizatori ai drumurilor, în conformitate cu Viziunea 2030 a Euro NCAP.

Mașinile testate în luna noiembrie includ Tesla Model S și noul NIO ET7, care au obținut, de asemenea, note superioare în ratingul Green NCAP. Cele mai bune scoruri obținute la testele Euro NCAP, cu evaluările maxime notabile în Safety Assist, nu pot decât să sporească profilul și reputația ambelor mașini. De asemenea, sunt lansate rezultatele de cinci stele pentru mult-așteptatul Toyota bZ4X electric și geamănul său oficial Subaru Solterra.

DS 9, o mașină mare de familie, a obținut patru stele, în parte din cauza unei penalizări în testul frontal offset, pentru că s-a arătat “agresiv” față de alte vehicule.

Celelalte mașini care au obținut rezultate de 5 stele au fost o altă mașină de familie, noul Hyundai IONIQ 6, care a obținut un lăudabil scor de 97% la Protecția adulților, Honda Civic, Toyota Corolla Cross, Nissan Ariya și Nissan X-Trail (a cărui evaluare este derivată din a lui Qashqai testat anul trecut).

Noile Renault Austral, Land Rover Range Rover și Range Rover Sport au obținut, de asemenea, evaluări de cinci stele. În afară de NIO ET7, alte două mașini chinezești au obținut scoruri maxime la testul din această lună – noile smart #1 şi WEY Coffee 02.

Pentru a încuraja dezvoltarea și îmbunătățirea siguranței vehiculelor lor, pentru a proteja mai bine consumatorii, Euro NCAP permite producătorilor să aducă aceeași mașină, anterior testată, pentru o nouă evaluare în urma modernizării. S-a întâmplat în cazul noului Volkswagen Golf, testat pentru prima dată în 2019 şi al cărui rezultat actualizat a fost publicat luna trecută, iar acum s-a testat din nou Isuzu D-Max Crew Cab.

Inițial, cu o evaluare de cinci stele în 2020, au fost efectuate noi teste pentru a evalua airbagul reproiectat pentru genunchi al șoferului. Citirile simulate indică doar o îmbunătățire marginală, deși impactul asupra scorului testului este mai mare, iar Isuzu nu a reușit să demonstreze vreo îmbunătățire semnificativă pentru vehiculele cu volan pe stânga. În timp ce ratingul de cinci stele al lui D-MAX este păstrat, chiar și cu performanța mai slabă a mașinii cu volan pe stânga, abordarea Isuzu contrastează cu cea a VW, de exemplu, care a modernizat semnificativ Golf-ul pentru a obține un rating de cinci stele în condiţiile protocoalelor de test actuale.

Rezultatele testelor:

  • Tesla Model S
  • NIO ET7
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • Toyota bZ4X şi Subaru Solterra
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • DS 9
  • Hyundai IONIQ 6
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • Honda Civic
  • Toyota Corolla Cross
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • Nissan Ariya
  • Nissan X-Trail
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • Renault Austral
  • Land Rover Range Rover
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • Range Rover Sport
  • smart #1
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
  • WEY Coffee 02
  • Isuzu D-Max Crew Cab
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/