(video) Faceți cunoștință cu Project MadMac – o combinație de două modele McLaren cu motor rotativ Mazda

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La un deceniu de când a adus disciplina driftului la Goodwood, “Mad Mike” (Michael Whiddett) a ridicat din nou ștacheta în 2024. Și a făcut-o în stilul său caracteristic. Făcut în colaborare cu specialiștii britanici în inginerie auto, Lanzante, “MadMac” este cel mai nebunesc proiect al său de până acum.

Scurtă istorie

După cum s-a documentat în ultimele luni pe canalul YouTube al lui Mad Mike, echipele Lanzante și MadLab au combinat cunoștințe tehnice, expertiză în inginerie și gândire off-the-wall. Rezultatul, din creierele creative ale lui Dean Lanzante și Mike, care au vorbit la 2023 Festival of Speed Ball, a însemnat că echipa Lanzante a construit un McLaren personalizat unic, iar apoi a acordat Mad Mike Motorsports 100 de zile pentru a îndeplini partea lor de proiect, cu sprijinul combinat al O’Gara Coach.

Compania Lanzante, condusă de Dean Lanzante, a pus bazele proiectului, făcând apel la vasta experiență și expertiză a McLaren P1, acumulate în ultimul deceniu. Combinând un șasiu McLaren din fibră de carbon inerent de puternic și versatil (preluat de la McLaren 650S GT3), cu siguranța suplimentară oferită de un rollcage aprobat de FIA, echipa a scanat, dezvoltat, prelucrat și sculptat o caroserie custom care o combină pe cea a modelului limitat P1 GTR (58 exemplare) și mai exclusivistul P1 LM (5 exemplare) dezvoltat de Lanzante pentru a aduce P1 GTR pe drumurile publice.

Această formă nou formată a fost întinsă în toate direcțiile, oferind o poziție mult mai agresivă în spate, precum și arcuri frontale mai largi pentru a acomoda ajustările de direcție așteptate, necesare pentru ca Mike să își realizeze stilul iconic de drift. Odată cu finalizarea acestei lucrări, baza pentru acest proiect unic de hypercar de drift a fost gata pentru ca Mike și echipa sa de experți să înceapă etapa a doua.

Vezi și: (video) Mad Mike şi Eduard Nikolaev “s-au bătut” pentru un loc de parcare la Goodwood

Contra cronometru

Având în vedere termenele limită, fiecare zi a fost esențială pentru ca proiectul să fie gata pentru prezentarea din ziua deschiderii Festivalului Vitezei de la Goodwood. De la atelierul Lanzante din Petersfield, MadMac a fost transportat cu avionul la MadLab din Hampton Downs, Noua Zeelandă, la 16.000 km distanță, cu 100 de zile înainte de rezervarea zborului de întoarcere în Marea Britanie. La sosire, echipa nu a pierdut timpul, dar specificațiile finale erau departe de a fi stabilite.

Atunci a fost pentru prima dată când Mike s-a apropiat de construcția unică Lanzante și, deși ideile au fost conceptualizate, planurile exacte privind construcția finală au fost dezvoltate doar pe măsură ce au aflat mai multe despre ceea ce se putea face. Pe măsură ce începea dezmembrarea proiectului MadMac și ideile curgeau, a venit un moment crucial pentru echipă, când au analizat cum să construiască cu adevărat cel mai “sălbatic” hypercar de drift din lume și cum să extragă cel mai bine performanțele necesare pe care le doreau de la vehicul.

Echipat inițial cu un V8 biturbo de 3.8 litri, electrificat, echipa a luat decizia îndrăzneață de a “merge pe mâna lui Mike”, căutând modalități de a genera cei 1000 CP doriți și stilul caracteristic al lui Mike, de la un motor pe care îl înțelegeau. Rezultatul? Un motor turbo 20B personalizat, construit de MadLab, cu trei rotoare, instalat în inima șasiului din fibră de carbon.

Mad Mike a devenit cunoscut pentru motoarele rotative din aproape toate construcțiile sale de drift, dar MadMac a dus acest lucru la nivelul următor. Cu transmisia originală de la McLaren păstrată, ingeniozitatea și ingineria au fost din nou împinse la limită, deoarece echipa a lucrat rapid pentru a proiecta, crea și instala o cutie de transfer personalizată pentru a conecta motorul rotativ cu scuipătoare de flăcări la cutia de viteze secvențială montată din fabrică.

Dincolo de aceasta, cele 100 de zile au fost optimizate pentru a realiza o listă de îmbunătățiri suplimentare

Montanți personalizați, o cremalieră de direcție pentru a asigura o rotație suplimentară a direcției necesară pentru drift, proiectarea unor jante personalizate, instalarea unui ECU Haltech personalizat și a unui tablou de bord pentru a asigura un control complet, transferul de la un schimbător de viteze montat pe volan în stil GT3 la un schimbător de viteze modificat în stil gaming, instalarea unei frâne de mână hidraulice și o călătorie în Japonia pentru a lucra cu legendarul designer de bodykit-uri Rocket Bunny pentru a îmbunătăți și sublinia liniile sculptate ale caroseriei P1 GTR.

Apoi, după ce toate acestea – și multe altele – au fost puse în aplicare, Mad Mike și-a pus centura de siguranță și a condus MadMac în jurul Hampton Downs Motorsports Park. Cu continuarea lucrărilor de dezvoltare după multe shakedown-uri private și zile de testare, echipa a folosit fiecare ultim minut disponibil, înainte de a-și lua rămas bun de la construcția finală la aeroportul Auckland. MadMac a fost îmbarcat într-un avion și transportat înapoi în Anglia la o echipă Lanzante care îl aștepta cu nerăbdare.

Specificațiile MadMac

  • Specificații motor: 20B MadLab billet, port periferic, 3 rotoare, 2.0 litri, turbo
  • Puterea motorului: 1000 CP
  • Gestionarea motorului: Haltech Nexus RS
  • Turbo charger: Garret G45 cu două wastegate-uri Turbosmart
  • Transmisie: X-Trac secvențial cu 6 trepte cu ambreiaj de carbon cu patru plăci de 5 inchi
  • Jante și anvelope: Jante personalizate Rotiform & Work, TOYO (19×9.5 față și 20×14 spate)
  • Eșapament: Custom twin flame throwing titanium 4-inch
  • Șasiu: monococ din fibră de carbon
  • Caroserie: Custom McLaren P1 GTR by Lanzante (UK) x Rocket Bunny (JAP)
  • Direcție: Custom MadLab și cu brațe de control specifice
  • Suspensie: Ohlins

Aici poți accesa un playlist cu cinci clipuri video despre cum a fost construită mașina

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise