(video) Fenomenul Max Verstappen. Cum din cel mai tânăr începător s-a transformat în dublu campion mondial de F1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vedeți cum talentul brut, viteza și determinarea lui Max Verstappen la volan l-au făcut din cel mai tânăr pilot începător în Formula 1 într-un dublu campion mondial, în cea mai recentă ediție a mini documentarelor sportive Rise of the Rookie.

Verstappen și-a sigilat cel de-al doilea Campionat Mondial de Formula 1 la Suzuka, acum o săptămână, după ce a depășit un început dificil de sezon, care a inclus două abandonuri în primele trei weekenduri, pentru a acumula un avantaj de neatins față de coechipierul Sergio Perez și rivalul Charles Leclerc de la Ferrari.

Fiind născut într-o familie de curse (30 septembrie 1997) – mama lui, Sophie Kumpen, a fost un as al kartingului, iar tatăl său Jos a fost şi el pilot de F1 (a evoluat în 8 sezoane între anii 1994 și 2003) – Verstappen a urcat în clasament pentru a deveni iniţial cel mai tânăr campion mondial la karting.

Olandezul a fost un talent senzațional și în seria de juniori, atât de mult încât a fost catapultat direct în Formula 1 în 2015, sărind peste GP2 (astfel se numea până în 2017 Formula 2) pentru a se alătura echipei Toro Rosso în cel mai înalt nivel al sporturilor cu motor, la vârsta de doar 17 ani. A fost ceva văzut controversat de mulţi, dar asta până a devenit cel mai tânăr marcator de puncte din F1… și apoi cel mai tânăr câștigător de Mare Premiu.

Vezi cum s-a desfășurat cariera lui Verstappen de la prima sa zi în karting până la succesul său de la etapa din Suzuka în cel mai recent episod din Rise of the Rookie, apăsând butonul Play în videoclipul de mai sus.

Cmentariile sunt închise