(video) Ferrari amintește printr-o unică mașină că are să propună programul Tailor Made

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ferrari prezintă o versiune unică a modelului Roma Spider, creată cu implicarea departamentului Tailor Made. Automobilul este deja expus în Muzeul Enzo Ferrari din Modena, în cadrul expoziției „Ferrari One of a Kind”, dedicată lumii exclusive a personalizării pentru producătorul din Maranello.

Scopul proiectului, în special, este de a evidenția tehnicile inovatoare de producție a componentelor, posibile prin utilizarea de consumabile speciale, rafinate.

Iată prin ce este unic acest autoturism:

  • Țesătura din panoul central al scaunelor are cusături efectuate manual cu fire obținute din anvelope reciclate.
  • Pe această mașină, în premieră, Ferrari a lansat lucrul cu laserul pe componentele de caroserie din aluminiu. Prin această procedură a fost realizată emblema cu scut de pe aripile frontale. De asemenea, există opțiunea de a personaliza designul capotei cu o roză a vânturilor și coordonatele geografice ale orașului Maranello.
  • Aluminiul reciclat în timpul fazei de producție în turnătoria Ferrari este, de asemenea, utilizat pentru a crea unele componente ale motorului V8 biturbo, reducând la minimum volumul deșeurilor.
  • Alte caracteristici notabile includ utilizarea de piele Nappa fără crom, lemn de origine controlată (inclusiv sub forma unor covorașe), precum și componente realizate din nisip, pe consola centrală, nisip reciclat îndepărtat din mulajele din turnătoria Maranello.
  • Colaborarea cu Montblanc a fost, de asemenea, de o importanță considerabilă, partenerul Ferrari creând o ediție specială a celebrului Meisterstück pentru această ocazie. Acest instrument de scris iconic poartă acum aceeași culoare Oro Mida aleasă special de Maranello Styling Centre pentru a caracteriza Ferrari Roma Spider Tailor Made. Penița îi este din aur masiv Au750 prelucrat manual și acoperit cu platină cu un motiv special de busolă, iar capacul și secțiunile sunt, de asemenea, acoperite cu platină.
  • Instrumentul de scris este însoțit de un jurnal de bord cu o copertă din piele reutilizată în aceeași culoare găsită în mașină: Rosso Bologna și Pelle Metalizzata Oro Mida. Pe copertă sunt imprimate coordonatele orașului Maranello, aceleași cu cele de pe corpul jurnalului de bord și care amintesc de busola gravată pe capotă, o legătură indisolubilă între instrumentul de scris și mașină.

Despre Tailor Made

Acest Ferrari Roma Spider a reprezentat o oportunitate de neegalat pentru cercetarea și dezvoltarea materialelor și prelucrărilor, pentru a extinde și mai mult bogăția de opțiuni de personalizare oferite prin departamentul Tailor Made.

Mașina va rămâne expusă la Muzeul Enzo Ferrari din Modena până în 17 februarie 2025.

Ferrari Tailor Made este programul exclusiv dedicat celor care doresc să personalizeze fiecare element al automobilului, pentru a crea unul care să le poată exprima pe deplin caracterul și gusturile personale. Clienții care se alătură programului sunt asistați de o echipă de experți condusă de un designer personal care le interpretează dorințele în conformitate cu standardele cosmetice ale mărcii Ferrari.

Opțiunile sunt practic nelimitate, cele trei colecții Classica, Inedita și Scuderia ghidând clienții într-o lume a exclusivității, eleganței și calității unice.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise