(video) Ferrari e gata pentru noul sezon estival. Celui mai accesibil coupe i se poate da jos acoperişul
Ferrari introduce versiunea decapotabilă a modelului coupe Roma şi aceasta foloseşte un soft top, un acoperiş moale. Premiera a avut loc în cadrul unui eveniment exclusivist organizat în Palatul El Badi din Marrakech, Maroc.
Ultimul Ferrari cu motor frontal şi un acoperiş de acest gen a fost decapotabila 365 GTS/4, produsă între 1969 și 1973, deşi modelele mai moderne Ferrari California (2008) și Ferrari Portofino (2017) au avut un hard top.
Noul Roma Spider vine să înlocuiască Portofino M, producătorul italian confirmând acest lucru.
Caracteristici cheie:
- Se afirmă că noul acoperiș moale din cinci straturi oferă aproape același confort acustic în cabină ca și precedentul hard top furnizat de Webasto. Țesătura poate fi neagră sau roșie închisă, la alegere. Acoperișul poate fi îndepărtat la viteze de până la 60 km/h. Întregul proces durează 13.5 secunde. Când este strâns are o grosime de numai 220 mm. Volumul portbagajului cu acoperișul montat este de 225 litri.
- Precum Roma Coupe, noul Roma Spider are o formulă de scaune “2+”, adică există un al doilea rând de scaune, însă rămâne neclar pentru cine este el conceput. Priviţi singuri cât spaţiu oferă. Cu toate acestea, locurile din spate au nişte tetiere, care lipsesc pe Coupe. În spatele lor este ascuns un deflector de vânt brevetat, care se activează automat sau manual prin buton, care atunci când este ridicat reduce generarea de vârtejuri de aer prin cabină.
- Încă o caracteristică specială sunt deflectoare opţionale de aer integrate sub tetierele scaunelor frontale, prin care aer cald este suflat în zona gâtului pasagerilor. Însăşi scaunele frontale sunt încălzite şi reglabile electric în 18 direcţii. Şi legat de sistemul multimedia, acesta suportă Android Auto şi Apple CarPlay wireless.
- Elementul negru de pe capacul portbagajului este un eleron activ din fibră de carbon. Se ridică în trei poziţii: la viteze de peste 100 km/h, la viteze de peste 300 km/h şi pentru conducerea activă pe autostradă. În cea mai agresivă poziție, a treia, la o viteză de 250 km/h, aripa generează o forță de apăsare echivalentă cu 95 kg, în timp ce rezistența aerodinamică crește cu doar 4%.
- Din punct de vedere tehnic, Roma Coupe şi Spider sunt aceleași. Un V8 biturbo de 3.9 litri şi cu arbore cotit plat produce 620 CP şi 760 Nm de cuplu. Decapotabila introduce o nouă pompă de ulei care reduce timpul de presiune în pornirile la rece cu 70%, precum și creșterea debitului la turații medii, însă aceasta va fi montată şi pe următoarele coupeuri produse. Cutia de viteze este un F1 DCT cu opt trepte şi două ambreiaje. Cuplul maximal este generat doar în treptele 7-8 deoarece în cele inferioare este limitat intenţionat, deşi 80% din cuplul total este disponibil de la doar 1.900 rpm.
- Greutatea uscată a noului model este de 1.556 kg, față de 1.472 kg cât are Roma Coupe. Dar cel mai interesant lucru este că Roma Spider este cu 11 kg mai greu decât Portofino M cu acoperiş tare! Totuşi, există un câștig în dinamică, dar nesemnificativ: timpul de accelerație până la 100 km/h a scăzut de la 3.45 la 3.4 secunde, iar până la 200 km/h de la 9.8 la 9.7 secunde. Viteza maximă depăşeşte 320 km/h.
Vânzările de supercaruri Ferrari Roma Spider vor începe vara. Vine cu o garanţie de 7 ani.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise