(video) Fiți prudenți! Șoferii care nu-și curăță mașinile de zăpadă vă pot pune în situații de risc

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Veșnica problemă a unor conducători auto din țara noastră, care se pornesc la drum după o ninsoare serioasă, este redată prin acest filmuleț. Și problema constă în iresponsabilitate, dacă nu în indiferență. Apropo, caracterul iresponsabil al șoferului microbuzului se confirmă și prin numărul abțibildurilor primite pentru parcare neregulamentară și evacuare la parcarea specială.

Ar trebui să existe o regulă obligatorie cu mențiuni directe despre cum trebuie curățat automobilul de zăpadă? Se pare că da, din motiv ce unii șoferi se conformează doar dacă este undeva ceva scris negru pe alb. Până atunci, vor mai fi mulți care își curăță pe mașini doar geamurile, oglinzile și blocurile optice.

Protagonistul situației date a scăpat fără nicio deteriorare, însă o bucată mai mare de zăpadă înghețată cu siguranță ar putea crăpa parbrizul. Astfel fiind spuse, fiți prudenți când vă deplasați pe lângă autovehicule cu acoperișuri necurățate!

Amintim că RCR indică expres că orice șofer trebuie să adopte un condus preventiv, adică un comportament care asigură prevenirea accidentelor în traficul rutier prin neadmiterea situațiilor periculoase în timpul conducerii vehiculului, precum și prin anticiparea și evitarea situațiilor periculoase ce pot fi provocate de ceilalți participanți la trafic.

Iar persoana care conduce un vehicul trebuie să posede cunoştinţe şi să execute cerinţele prezentului Regulament, precum şi să posede dexteritatea necesară de a conduce în siguranţă vehiculul pe drum.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise