(video) Foc şi pară la uzina moto-velo din Minsk. Aleksandr Lukașenko a aflat că cea mai nouă motocicletă e… chineză

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Motocicleta “bielorusă” – “Minsk” – care a fost prezentată recent lui Alexandr Lukașenko, s-a dovedit a fi o motocicletă franceză Mash X-Ride Classic 650, cu design francez, dar fabricată complet în China.


Pe 15 august curent, Alexandr Lukașenko a vizitat uzina moto-velo din Minsk. Oprindu-se la o motocicletă, cea mai nou “dezvoltată”, a întrebat câte piese originare din Belarus conține.

În urma vizitei președintelui-dictator s-a dat ordin de a fi schimbat directorul întreprinderii cu unul tânăr şi aprig.

Lukașenko l-a întrebat pe directorul fabricii, Nikolai Ladutiko (numit în 2015), ce este autohton pe motocicleta asamblată în Minsk:

– Ce este al nostru aici?
– Design, asamblare.
– Al cui e farul?
– Chinez.
– Scuturile?
– De asemenea.
– Motorul?
– Chinez.
– Dacă sancțiunile vor fi introduse mâine, ce veți face?
– Scuturi.

De asemenea, s-a dovedit că, chiar și anvelopele motocicletei din Minsk sunt chinezești, deşi Belarus are propria fabrică de anvelope!

Iată nişte replici care nu au fost arătate la televizor:

Concluzia vizitei:

Ultima dată când Lukașenko a vizitat fabrica dată a fost în martie 2021. Atunci a vorbit despre necesitatea de a fi creată propria producție de componente. Iar în cadrul vizitei de ieri a aflat că de atunci lucrurile în acest sens s-au mişcat foarte, foarte încet. 

La rândul lor, reprezentanții fabricii s-au justificat prin faptul că întreprinderea este încă în curs de modernizare. În replică, Lukașenko a cerut şi a dat termen ca de la 1 ianuarie 2023 să fie surprins…

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise