Zvon: Aleksandr Lukașenko trece pe AURUS şi va lua maşina în credit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko ar fi dat ordin administrației sale să pregătească toate cele necesare pentru a-i fi înlocuită maşina de serviciu Mercedes-Maybach cu un AURUS Senat. Despre acest lucru a scris redactorul-șef al postului de radio Ecoul Moscovei Alexei Venediktov pe canalul său Telegram.

Şi pentru că nu costă ieftin, tot Venediktov declară din surse proprii de informaţii că pentru achiziționarea unei limuzine va fi luat un împrumut de la o bancă rusească!

Din câte se pare, Lukașenko refuză intenționat să mai folosească un Maybach pe fondul unei crize fără precedent în relațiile dintre Belarus și țările occidentale, fiind și un răspuns la sancțiunile introduse.

Vestul nu îl recunoaște pe Lukașenko ca președinte legitim, însă Federaţia Rusă da! Iar în ultima perioadă de timp președinții acestor state s-au făcut prieteni mai buni.

În 2019, Aleksandr Grigorievici a achiziționat un nou Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard (W222), o limuzină blindată care îndeplinește nivelul de protecție VR9, deci rezistentă la focuri din puști de asalt. Și protecția împotriva exploziilor respectă standardul ERV 2010: mașina este capabilă să reziste la o explozie de 15 kg de TNT la doi metri de aceasta și la un metru deasupra solului.

Lungimea îi este de 6.5 metri, iar greutatea depăşeşte cinci tone. Este pusă în mişcare de un V12 twin-turbo de 6.0 litri (530 CP). Prețul îi era de 1.4 milioane de euro în configurația de bază.

De cealaltă parte, oferta mai proaspătă de la AURUS corespunde nivelului de protecţie VR10 (nivelul de top pentru maşinile civile/stradale), ceea ce înseamnă că rezistă gloanţelor cu miez încălzit la căldură de calibru 7.62 mm. Partea inferioară este conformă cu standardul ERV 2010.

Cântărește 6.5 tone, motorul este un V8 twin-turbo de 4.4 litri (598 CP), iar preţul poate trece de 1.2 milioane de euro.

Cmentariile sunt închise