(video) Noul BMW XM a fost arătat într-o avanpremieră exclusivă la Bucureşti, cu şase luni înainte de lansare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu aproape şase luni înainte de debutul oficial în showroomurile din România, un prototip al noului BMW XM a venit pentru trei zile la Bucureşti pentru două seri de prezentare – pentru clienţi, invitaţi speciali şi reprezentanți media. Coordonarea şi conceptul proiectului au aparținut casei de producție cinematografică :arrogant films:, care a mai colaborat cu BMW România.

Provocarea: o echipă trans disciplinară a pus în scenă prezentarea noului model într-un concept inovator care a descompus ideea simplă de dezvelire a unui automobil şi a transformat-o într-un eveniment care a combinat mai multe tipuri de exprimare artistică.

Punctul de plecare a fost ideea eliberării unei bestii, concept imaginat de arhitectul Alex Dabija. Designul şi proiectarea realizată de arhitecţii Sorin Chirică şi Florin Niculae s-au materializat într-o structură tridimensională transparentă care a acoperit BMW XM şi a înlocuit materialul textil clasic pentru dezvelire. Obiectul de design a fost conceput de arhitectul Sorin Chirică, folosind ca referinţă structura hexagonală care defineşte grila şi se regăseşte sculptată pe multe elemente de detaliu ale automobilului, precum mânerele uşilor.

Construcţia a fost realizată din elemente transparente de plexiglas şi fatetată cu ajutorul unor forme geometrice din textil. Cu elemente flexibile, procesul de instalare a fost în egală măsură un act de creaţie unic – liniile tensionate s-au adaptat restricţiilor de spaţiu şi au evoluat treptat, organic, într-un volum ce a încadrat BMW XM. Proiecţiile au aprins volumul din interior, construcţia devenind principala sursă de lumină a spaţiului de eveniment.

Procesul de dezvelire a fost principalul punct al evenimentului. În prim-plan au fost dansatorii – Mariana Gavriciuc, Teodora Velescu, George Pleşca, Filip Stoica -, în coregrafia lui Răzvan Rotaru şi muzica originală compusă de Cosmin Nicolae. La atmosferă au contribuit costumele pregătite special de Anca Murgoci, folosind creaţii proprii şi ale designerului Vlad Varciuv. Suportul video de prezentare a modelului a fost creat de către artistul video Iulian Ioniţă, care a îmbogăţit spaţiul cu animaţii special create, prezentate pe ecrane de mari dimensiuni.

Ritm, dinamism, elemente fantastice, dans – cei patru performeri au descoperit treptat suprafeţele textile, aducând în prim-plan, fragment după fragment, noul BMW XM. Eliberată, structura special creată a evocat în egală măsură o cuşcă ce ţine închisă bestia de 653 CP, dar şi o invitaţie la explorare pentru public care a putut în final să urce direct pe scenă şi să descopere noul model.

BMW XM s-a prezentat astfel publicului din România sub forma unui prototip pre-producţie cu aproximativ şase luni înainte de lansarea pe piaţă. Înainte de eveniment şi la mai puţin de trei săptămâni de la publicarea primelor imagini oficiale, deja 15 clienţi au ales să depună un avans pentru noul model înainte de eveniment. Este o performanţă remarcabilă pentru un model atât de exclusivist.

Preţul pentru BMW XM în România este de 142.900 Euro fără TVA sau 170.051 Euro cu TVA inclus.

GALERIE FOTO:
(sursă: BMW România, Ciprian Mihai)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/