(video) Ford anunţă într-o avanpremieră că va oferi noul Ranger în format plug-in hybrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford va oferi clienților o versiune plug-in hybrid a modelului Ranger de ultimă generaţie, capabilă să combine posibilitatea de a conduce electric cu versatilitatea tipică modelului și fiabilitatea pe care clienții au ajuns să o aprecieze la cel mai bine vândut pickup din Europa.

Noul model va marca un pas înainte semnificativ pentru planurile Ford de a oferi o gamă completă de opțiuni de propulsie pentru clienții din segmentul pickup-urilor de dimensiuni medii.

Aflăm pentru moment că Ranger PHEV va livra cea mai mare valoare de cuplu din gamă, fiind propulsat de un motor Ford EcoBoost pe benzină de 2.3 litri, cuplat la un motor electric și un pachet de baterii, care îi vor permite să parcurgă în modul pur electric peste 45 de kilometri (conform WLTP). Posibilitatea de exploatare într-un mod pur electric deschide noi posibilități pentru proprietarii de afaceri, localizați într-un număr tot mai mare în orașe cu zone restricționate pentru emisii reduse.

Modelul va oferi, de asemenea, sistemul Pro Power Onboard care permite clienților să-și alimenteze aparatele electrice pe un șantier de lucru sau într-un camping izolat, conectându-le la prizele de curent încorporate atât în benă, cât și în cabină. Asta înseamnă că generatoarele zgomotoase, voluminoase și grele pot fi lăsate acasă, lăsând mai mult spațiu în benă pentru alte echipamente.

Ranger plug-in hybrid va fi la fel de performant ca restul gamei în teren accidentat, căci va dispune de moduri de rulare selectabile și funcții avansate de siguranță și asistență pentru șofer. Iar capacitatea maximă de remorcare cu sistem de frânare îi va fi de 3.5 tone, la fel precum restul gamei Ranger.

Producția primului Ranger PHEV va începe abia la sfârșitul anului 2024, iar primele livrări vor demara abia la începutul lui 2025.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise