(video) Geely a lansat noul brand Geometry şi cu el primul electromobil global, concurent pentru Tesla Model 3

Primul brand electric al chinezilor de la Geely Auto Group, Geometry, și primul său model de maşină electrică globală, Geometry A, au fost prezentate acum câteva ore în Singapore. Automobilul a fost pregătit în două versiuni, cu autonomie standard şi una extinsă, dar şi într-un număr total de şase configuraţii diferite.

Lansarea acestui brand reprezintă importanța pe care Geely a pus-o pe dezvoltarea de energie nouă în această eră. Geometry îşi trage denumirea de la geometria matematică care a apărut acum mii de ani pentru a descrie lumea așa au văzut-o oamenii. Brandul este viziunea Geely asupra viitorului în care tehnologia este utilizată pentru a crea un mediu durabil și o mobilitate sigură, ceea ce duce la o relație armonioasă între umanitate și natură.

Vorbind la evenimentul de lansare, preşedintele Zhejiang Geely Holding Group, preşedintele şi directorul executiv al Geely Auto Group, An Conghui, a declarat: “Geely este o forță puternică și un participant activ în acest domeniu al electrificării. Suntem ghidați de inovația tehnologică și suntem hotărâți să devenim un lider global în domeniul energiei noi. Geometry este răspunsul nostru la viitorul industriei, o reprezentare a idealurilor noastre, și un pas ferm într-o lume nouă și frumoasă. Lansarea brandului și a primului său produs avansează obiectivul strategic al companiei Geely de a deveni unul dintre primele 10 grupuri auto producătoare de maşini din lume”.

Cu platforme exclusiv dezvoltate, canale de distribuție și produse, producătorul promite că Geometry va deschide o nouă eră de dialog cu consumatorii. Până în 2025 sub acest brand vor fi lansate 10 modele pur electrice, care vor face parte din mai multe segmente, inclusiv sedanuri, SUV-uri, crossovere şi MPV-uri.

Literele din geometria matematică exprimă posibilități infinite și, în mod similar, modelele Geometry, care au potențial infinit, vor folosi, de asemenea, literele ca nume. Fiind un model global strategic pur electric, Geometry A va redefini standardul pentru sedanurile electrice cu pachetul său cuprinzător care combină siguranță de top în segment, design atractiv, putere tehnologică și bateria de mare capacitate.

Proiectat pentru utilizatorii globali la Geely Design Shanghai, un concept de design “multi-dimensional, fluid și viu” a fost adoptat pentru acest brand şi maşinile sale. Sedanul A folosește un design minimalist, avangardist, care acordă o atenție deosebită aerodinamicii exteriorului vehiculului. Fuzionarea artei de proiectare cu știința de inginerie au dus la un model cu o formă estetică plăcută, oferind în acelaşi timp un coeficient scăzut de rezistenţă aerodinamică de doar 0.2375 Cd, cifră comparabilă cu cea a maşinilor de înaltă performanță.

Modelul nu are o grilă de radiator tradiţională, ceea ce îl face din nou eficient aerodinamic. Farurile subţiri se extind până pe părţile laterale ale caroseriei şi includ lumini de zi LED. Acoperişul panoramic pare să fie una cu parbrizul şi luneta, în timp ce mânerele uşilor sunt în stilul celor de pe Tesla Model 3, care sunt retractabile şi îşi fac apariţia la apropierea pasagerilor. În formă de C, stopurile sunt curate și clare, legate de o bandă cromată care se întinde pe capacul portbagajului. Jantele sunt din aliaj, în anvelope Pirelli.

Vezi şi: (video) DENZA 500 este un electromobil făcut pe jumătate de Daimler AG

Simplitatea este luată la o extremă și mai mare în interior, cu un tablou de bord stratificat și o consolă centrală asimetrică izbitoare. Afișajele obișnuite au fost redimensionate pentru o experiență de conducere unică, astfel încât ecranul central măsoară 12.3 inci, în timp ce panoul de instrumente a fost redus la un mic ecran “plutitor”. Comenzi tactile înlocuiesc cele mai multe butoane fizice, iar un compartiment de stocare cu încărcare wireless pentru smartphone se află în cotiera cu strat dublu.

De asemenea, interiorul adoptă materiale ecologice, cum ar fi tapiţeria textilă pentru scaune, care nu este iritantă pentru copii şi este certificată de UE (OEKO-TEX Standard 100). Printre altele se mai numără un ecran turtit în partea inferioară, sistem de iluminare ambientală, un head-up display, un levier rotativ pentru schimbul modurilor de deplasare şi alte lucruri interesante.

Vezi şi: Brandul smart a fost salvat de la lichidare! Daimler şi Geely îl vor deţine împreună în mod egal

Geometry A vine în două versiuni, standard range şi long rang, ambele utilizând seturi de acumulatori de la CATL din litiu cu nichel-cobalt-mangan, care au, respectiv, o capacitate de 51.9 kWh și 61.9 kWh. Cifrele oficiale ne spun despre o autonomie de 410 şi 500 de km în regim de calcul NEDC (autonomie calculată în China).

Geometry A consumă în mediu 13.5 kWh la 100 de km. Bazat pe prețul la electricitate în Beijing, un km ar costa doar un cent american, iar o navetă zilnică tipică de 30 de km în jur de 30 de cenţi.

Pentru a asigura funcționarea eficientă a motorului sincron cu magnet permanent, sedanul utilizează tehnologiile Geely New Energy “Intelligent Power”, care includ un sistem inteligent de control electronic de înaltă eficiență, un sistem de acționare electric de înaltă eficiență, un sistem de baterii inteligente uşoare şi de înaltă capacitate, precum şi un sistem de control inteligent al temperaturii bateriei.

Sistemul de propulsie oferă o putere maximă de 161 CP și un cuplu maxim de 250 Nm, permițându-i maşinii să facă 0-100 de km/h în 8.8 secunde. Folosind metoda Fast-Charge, sedanul se poate încărca de la 30 la 80% în doar 30 de minute. În plus, automobilul mai este echipat cu sistemul Super E Energy Station, care poate furniza energie laptopurilor, cuptoarelor, lămpilor și altor echipamente cu un conector de alimentare extern, permițând utilizatorilor să se bucure de activităţi în aer liber cu ușurință.

Vezi şi: GENEVA 2019: Noul Polestar 2 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Siguranța a fost mult timp gravată în ADN-ul Geely și același nivel de atenție la siguranță a fost transmis noului produs. Modelul vine echipat cu un sistem MOD unic în față și spate, care reprezintă un sistem de detectare a obiectelor aflate în mişcare, sisteme inteligente de pretensionare a centurilor de siguranţă şi alte caracteristici de siguranță activă și pasivă.

În ceea ce privește siguranța activă și pasivă, Geometry A este echipat cu sistemul Bosch 9.3 ESP, sistem de frânare de urgență AEB-P cu detectarea pietonilor, sistem inteligent IHBC de control a iluminării drumului, sistem de avertizare în cazul unor coliziuni CVW și o distanță de frânare de numai 37.1 m de la o viteză de 100 km/h.

În același timp, producătorul spune că Geometry A folosește aliaj de aluminiu și materiale compozite pentru a crea un corp de cinci stele, în baza cerinţelor la testele de siguranţă. Chiar dacă are şi o greutate redusă, cifră neanunţată, rezistența structurală nu a fost compromisă. Acoperișul maşinii are o capacitate portantă de 4.12 de ori mai mare decât greutatea proprie, depășind standardele americane ale celor de la IIHS.

În ceea ce privește siguranța bateriei, producătorul mai menţionează că a efectuat teste riguroase în șapte situații extreme în conformitate cu standardele și reglementările naționale, cum ar fi: coliziunea, extrudarea, impactul, scufundarea, temperaturile extreme, străpungerea și vibrațiile.

Vezi şi: (video) Premieră: Brandul Lynk & Co a prezentat sedanul 03, cu platformă şi motoare Volvo

Geometry A ia o abordare umanizată a siguranței şi cu o serie de caracteristici care protejează intimitatea, proprietatea și copiii. De exemplu, sertarul pentru mănuşi din bord poate fi blocat cu o parolă, protejând astfel confidențialitatea proprietarilor. O altă caracteristică inteligentă este cea de blocare a portierelor pentru ca copiii mici să nu o deschidă din mers, printr-un singur buton sau prin intermediul telefonului mobil. Printre altele, având telefonul conectat la Bluetooth, numărul de telefon al apelantului va fi afișat doar pe head-up display-ul care este vizibil doar de pe scaunul șoferului; şi viteza maximă a maşinii poate fi limitată de proprietar în cazul în care o împrumută cuiva.

Geometry A este primul vehicul electric pur din China care atinge un nivel L2+ intelligent drive. Capacitățile L2+ sunt, în general, găsite numai pe modele locale de clasă lux. Pentru a realiza acest lucru, sedanul profită din plin de mai multe camere și radare care funcţionează chiar şi la mm distanţă. Folosind datele de la camerele de înaltă rezoluție și radarele precise, sistemele AEB-P şi cruise controlul adaptiv poate funcţiona până la viteze de 150 de km/h.

Radarele frontale şi posterioare au mai permis introducerea unor sisteme precum: Front/Rear Collision Warning, DOW Door Open Warning, LKA+ Lane Keep Assist, BSD Blind Spot Detection, LCA Lane Change Assist, and ACC S+G Adaptive Cruise Stop and Go şi altele. Pentru un plus de confort, Geometry A vine, de asemenea, cu un sistem APA de parcare inteligentă prin apăsarea unui singur buton, sistem 360° Panoramic Reversing Video, un sistem inteligent de asistenţă în vehicul și asistent vocal, dar şi o cameră de bord HD.

Noul sedan al celor de la Geely a fost deja precomandat de peste 27.000 de ori, dintre care 18.000 de comenzi sunt de la clienți de peste mări, din țări precum Singapore, Norvegia, Franța, etc. Nivelele de echipare disponibile se numesc An, A3 şi A2 . Preţurile de start în China sunt următoarele: de la 31.250 la 37.200 de dolari, iar cu subvenţiile acordate de stat sunt între 22.321 şi 28.274 de dolari SUA.

Când va ajunge oficial şi în alte ţări, dar şi care vor fi preţurile europene, deocamdată nu s-a anunţat.

Vezi şi: (video) Noul sedan Geely Bo Rui GE are motorizări hibride Volvo şi o cheie cât un telefon compact

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/