(video) Geely şi-a prezentat cel mai mare SUV din gamă

Brandul chinez Geely Auto şi-a prezentat acum câteva ore cel mai mare SUV din gamă, o maşină cu şapte locuri pentru pasageri, după ce evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Se numeşte Geely Hao Yue (numele de cod VX11).

Deocamdată s-a anunţat o singură motorizare pentru el, dar mai târziu linia de propulsoare ar trebui să se extindă. Pe piaţa internă va apărea în vânzare cu amănuntul în scurt timp.

După cum am spus, noul Geely Hao Yue este cel mai mare automobil din gama actuală a brandului. Modelul măsoară 4.835 mm în lungime, 1.900 mm în lățime, 1.780 mm în înălțime şi 2.815 mm în ampatament. Garda la sol îi este de 190 mm. Astfel, dimensiunile îi sunt apropiate de cele ale modelului Toyota Highlander din generația anterioară (4.890/1.925/1.720/2.790 mm).

Toate blocurile optice îi sunt făcute pe bază de LED-uri. În nivele de echipare mai scumpe se vor oferi chiar nişte faruri Matrix LED, iar indicatoarele de direcţie din stopuri vor fi dinamice.

Planşa de bord din habitaclu este digitalizată. Panoul de bord reprezintă un monitor, iar un altul se găseşte în mod tradiţional pe centrul consolei centrale şi rulează sistemul multimedia ce poate fi manipulat tactil. Deflectoarele centrale ale sistemului de climatizare sunt decorate sub forma unei clepsidre, un semn a infinitului, ca şi în compactul Geely Icon.

Geely Hao Yue este disponibil cu o cabină cu cinci sau șapte locuri pentru pasageri. Fiecare rând are scaune individuale şi fiecare cu proprii posibilităţi sau setări de reglare. Singura cifră anunţată pentru volumul portbagajului este de 2.360 de litri, asta cu scaunele din rândurile doi şi trei rabatate.

Printre alte dotări care trebuie să se găsească pe o maşină modernă şi pe care le are noul SUV Geely se numără: un acoperiș panoramic cu o secțiune glisantă, sistem de frânare automată şi de menţinere în bandă, cruise control adaptiv, sistem de camere la 360 de grade, sistem de încărcare wireless a telefoanelor compatibile, etc.

Modelul va avea sub capotă un propulsor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 1.8 litri (184 CP), cuplat la o transmisie robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Ulterior, potrivit unor documentele publicate mai devreme pe site-ul Ministerul Chinez al Industriei, maşina va primi chiar şi un benzinar turbo cu doar trei cilindri, de 1.5 litri şi cu 177 CP, dezvoltat de Geely împreună cu Volvo.

Nu este exclusă şi apariţia de unităţi de propulsie hibride, însă deocamdată nu s-au oferit detalii despre opţiunile de tracţiune.

Noul Geely Hao Yue va intra pe piața internă din vara acestui an, iar prețurile vor fi anunțate mai aproape de această perioadă. Modelul ar putea fi disponibil şi în afara Chinei în unele ţări, însă cu o altă denumire.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/