(video) Premieră: Noul Geely Icon – crossover global pe platformă BMA, făcută în colaborare cu Volvo

Geely Concept Icon, prezentat anul trecut în calitate de concept fără prea multe detalii la Salonul Auto de la Beijing, în aprilie, l-am văzut atât de caraghios încât nici nu prea am dorit să publicăm un articol despre el. Dar staţi aşa pentru că gigantul chinez a decis să-l transforme într-un model de serie şi rezultatul a fost anunţat chiar acum câteva ore.

Modelul a păstrat denumirea Icon, este al doilea model construit pe baza unei platforme dezvoltate împreună cu cei de la Volvo Cars (primul este un model exclusiv pentru piaţa locală) şi poate cea mai importantă noutate este că va fi unul global!

Designul dezvoltat de Geely Design sub supravegherea lui Peter Horbury a fost păstrat aproape în forma sa originală! Și acest lucru se aplică nu numai la exterior, ci și la interior. Apropo, exteriorul a fost proiectat în studioul din Barcelona, interiorul în California, iar lucrările finale au avut loc la Shanghai.

Crossoverul de serie se deosebeşte poate acum prin mici retuşuri, oglinzi retrovizoare complete și rame pentru uși, iar acum există şi ralings-uri de acoperiș. În același timp au fost păstrate liniile panourilor exterioare laterale ale caroseriei și chiar mânerele retractabile ale portierelor.

Lățimea (1.810 mm) și înălțimea (1.615 mm) aproape că o imită pe cea a modelului KIA Soul, care îi este apropiat şi din punct de vedere al designului, însă SUV-ul chinez este vizibil mai lung (4.350 vs 4.195 mm) și are un ampatament mai solid (2.640 vs 2.600 mm).

Ce ţine de interior. Potrivit dezvoltatorilor, în cabină există tocmai 31 de spaţii de stocare pentru diverse lucruri mici: printre ele se numără tot felul de sertare, nișe și buzunare.

Tunelul central este format din două etaje, iar la nivelul inferior există un raft destul de generos. Pe panoul frontal există două ecrane color cu o diagonală populară de 10.25 inci, cel al sistemului multimedia fiind tactil.

Controlul sistemului de climatizare este concentrat în jurul deflectoarelor centrale: sub ele se află un rând de butoane tactile, iar pe lateral mici comutatoare pentru reglarea temperaturii și a vitezei ventilatorului.

Se mai anunţă că există un sistem de control automat al calității aerului și un ionizator. Printre opțiuni se numără un acoperiș panoramic, sistem de supraveghere la 360 de grade prin camere, sistem de parcare automată.

La capitolul sisteme de siguranţă şi asistenţă platforma i-a permis instalarea celor elementare care trebuie să existe pe o maşină modernă. Că tot am menţionat despre arhitectură, aflaţi că este făcut pe baza platformei modulare BMA (B-segment Modular Architecture), una inferioară celei numite CMA pe care stă noul Volvo XC40. Şasiul presupune prezenţa unei suspensii spate semi independente, dar şi a unei tracţiuni faţă, fără alternative.

Deocamdată este anunţat un singur motor: un benzinar turbo cu trei cilindri şi cu un volum de 1.5 litri, la fel marca Volvo, care produce 177 de CP. Cutia de viteze la care este cuplat e una preselectivă robotizată cu şapte trepte.

În China, noul Geely Icon va începe să se vândă înainte de sfârșitul anului. Preţul de start preliminar va fi în jurul a 13.000 de euro. Din 2020 se va găsi şi pe alte pieţe şi ar trebui să apară şi prin regiunile noastre.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/