Descoperire la frontieră: Moldovean cu două permise de conducere naționale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Caz interesant la frontieră. Marți, în jurul orei 13:25, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control șoferul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova. Este vorba despre un bărbat, cu dublă cetățenie, în vârstă de 52 de ani.

Acesta a prezentat la control, pe lângă documentul de călătorie, un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Republica Moldova.

Dar verificările au arătat că pe numele bărbatului figurează o alertă operativă. Mai exact, dreptul acestuia de a conduce pe drumurile publice din România a fost suspendat!

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că în luna septembrie a anului 2023, în timp ce se deplasa printr-o localitate de peste Prut, a fost tras pe dreapta de un echipaj al poliției rutiere pentru încălcarea regimului rutier. Atunci echipajul a constatat că are dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României suspendat. Din acest motiv i-a fost reținut permisul de conducere.

Acum fiți atenți la ce a făcut concetățeanul după ce a ajuns cumva acasă!

Bărbatul a solicitat autorităților moldovene eliberarea unui nou permis de conducere! Și a făcut-o fără a spune că cel pe care-l mai avea valabil i-a fost reținut. Și cumva i s-a intrat în ”situație”, astfel că în noiembrie 2023 și-a ridicat alt permis!

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. La finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Iată așa: a încercat să păcălească autoritățile din două state, dar s-a ales cu dosare penale…

Vezi și: Muncind în Marea Britanie, un concetățean şi-a dat seama la frontieră că a fost păcălit cu un permis fals

Cmentariile sunt închise