Muncind în Marea Britanie, un concetățean şi-a dat seama la frontieră că a fost păcălit cu un permis fals

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În noaptea zilei de astăzi, la ora 3:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru a ieşi din România, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, un tânăr cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 28 de ani. La controlul de frontieră a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că lucrează în Marea Britanie, iar firma care l-a angajat l-a trimis în Polonia, acolo unde a aplicat la o şcoală de şoferi pentru dobândirea unui permis de conducere. A achitat suma de 280 de euro, iar după câteva luni a primit prin poştă permisul de conducere, fără a avea cunoştinţă că este fals.

Poliţiştii de frontieră români efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracţiunii de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Cmentariile sunt închise