(foto) Premieră: Noul Opel Zafira-e Life – van multifuncțional fără emisii, cu până la nouă locuri

Opel continuă electrificarea portofoliului său de autovehicule cu varianta complet electrică a modelului Zafira Life, etalon pentru autoturismele cu mai multe locuri. Plăcut de condus, cu până la nouă locuri și disponibil în trei variante de lungimi, noul Zafira-e Life oferă toate avantajele variantei cu motor cu combustie internă, plus atuurile călătoriei fără emisii.

În plus, majoritatea versiunilor Zafira-e Life au o înălțime mai mică de 1.90 metri și, prin urmare, pot fi parcate în garaje subterane – aspect important pentru transporturile hoteliere, spre exemplu. Opțiunea unică a unui cârlig de remorcă permite modelului Zafira-e Life să tracteze remorcile cu o capacitate maximă de 1.000 kg.

Cu o putere de 136 CP și un cuplu maxim de 260 Nm, sistemul de propulsie electric al modelului Zafira-e Life oferă performanțe superioare majorității vehiculelor electrice multifuncționale (MPV). Viteza maximă limitată electronic este de 130 km/h.

Clienții pot opta pentru una dintre cele două variante ale bateriei de ultimă generație, în funcție de nevoile lor: 75 kWh și o autonomie de până la 330 de kilometri (ideală pentru vacanțele unei familii numeroase) sau 50 kWh și o autonomie de până la 230 km, ambele stabilite în ciclul de testare WLTP.

Bateriile sunt formate din 18 și, respectiv, 27 de module. Amplasată sub compartimentul destinat mărfurilor sau bagajelor, fără a compromite spațiul destinat acestora, bateria scade și mai mult centrul de greutate, ceea ce aduce beneficii în viraje și stabilitate împotriva vântului. Un sistem sofisticat de frânare regenerativă, care recuperează energia produsă la frânare sau decelerare, sporește eficiența.

Încărcarea Zafira-e Life este la fel de ușoară ca utilizarea acesteia: fie prin intermediul unui wallbox, fie al unei stații electrice cu încărcare rapidă sau chiar al unui cablu pentru încărcarea la o priză domestică. Oferta Opel de cabluri și wallbox-uri variază în funcție de infrastructura energetică a fiecărei piețe, astfel clienții Zafira-e Life pot găsi și folosi o stație de încărcare aproape oriunde.

Folosind o stație de 100 kW, curent direct (DC), este nevoie de doar 30 de minute pentru ca bateria de 50 kWh să fie încărcată până la 80% (aproximativ 45 de minute pentru bateria de 75 kWh). Opel oferă o serie de opțiuni, astfel încât, timpul de încărcare să fie cât mai scurt, iar bateria (cu o garanție de opt ani / 160.000 km) să aibă o durată de viață lungă.

În funcție de piață și de infrastructură, Zafira-e Life oferă fie un încărcător de bord de 11 kW (curent trifazic), fie de un încărcător la bord de 7.4 kW (curent monofazic).

Pentru a face utilizarea și mai practică – OpelConnect, aplicația myOpel și Free2Move Services (serviciile sunt disponibile în funcție de piață) – oferă soluții speciale pentru toate vehiculele electrice Opel, inclusiv Zafira-e Life. Serviciile sunt accesibile prin aplicații.

Cu funcțiile de control de la distanță ale telecomenzii OpelConnect, clienții își pot folosi smartphone-urile pentru a verifica starea de încărcare a bateriei sau climatizarea și timpul de încărcare.

În plus, portofoliul OpelConnect variază de la eCall la numeroase alte servicii, precum furnizarea de informații despre starea autovehiculului.

Opel va oferi noul Zafira-e Life în trei variante de lungimi, fiecare adaptată la cerințele clienților și disponibilă cu până la nouă locuri. Opel Zafira-e Life Small (disponibil la începutul anului 2021) concurează cu modele utilitarele compacte, dar oferă mult mai mult spațiu și până la nouă locuri – opțiune unică în această clasă. De asemenea, oferă o manevrabilitate excelentă și două uși glisante care se deschid prin acționare electrică, printr-o simplă mișcare a piciorului – o altă echipare unică în acest segment de piață.

Zafira-e Life Medium are un ampatament mai lung cu 35 cm, 3.28 m și, așadar, mai mult spațiu pentru pasagerii din spate, ceea ce îl face un concurent al autoutilitarelor din segmentul de piață D. În comparație cu concurența, Opel oferă, de asemenea, un hayon mai mare și acces mai ușor pentru încărcare / descărcare.

Cu un volum pentru bagaje de aproximativ 4.500 de litri, Zafira-e Life Large este un rival pentru autoutilitare și mai mari.

Opel Zafira-e Life oferă scaune din piele, care permit multiple opțiuni de reglare pentru toate versiunile. Sunt disponibile cinci, șase, șapte sau opt configurații pentru scaunele din piele. Spatarul pliabil al scaunului pasagerului din față permite transportarea obiectelor de până la 3.50 m lungime.

Plierea scaunelor din al treilea rând crește capacitatea de depozitare a modelului Zafira-e Life S la 1.500 litri (până la nivelul acoperișului). Îndepărtarea scaunelor din spate (la fel de ușor de reinstalat) crește capacitatea totală a încărcăturii până la 3.397 litri!

Iar varianta de echipare Lounge, care oferă opțiuni premium, este disponibilă pentru versiunile cu ampatament lung – scaune cu masaj și încălzire în față, dar şi patru scaune individuale, mobile şi tapiţate cu piele pentru pasagerii din spate. Astfel, pasagerii VIP se pot așeza față în față unul cu celălalt și se pot bucura de spațiul generos pentru picioare.

Noul MPV complet electric Opel oferă numeroase sisteme de asistență. O cameră video și un radar monitorizează zona din fața vehiculului. Sistemul recunoaște pietonii care traversează și poate iniția o manevră de frânare de urgență la viteze de până la 30 km/h.

Un semi-adaptive cruise control ajustează viteza la cea a vehiculului din față, decelerează automat și poate reduce viteza la 20 km/h, când este necesar. Sistemul de asistență pentru menținerea benzii de circulație și sistemul de detectare a somnolenței șoferului avertizează șoferii dacă au petrecut prea mult timp la volan și au nevoie de o pauză.

High-beam assist, care reglează automat fasciculul de lumină pe înălțime, este activat la viteze de peste 25 km/h. De asemenea, unic în acest segment de piață este head-up display-ul cu afisaj color care arată viteza, distanța față de vehiculul premergător și indicațiile navigației.

Senzorii cu ultrasunete din barele de protecție din față și din spate avertizează șoferul cu privire la obstacole din timpul parcării. Imaginile preluate de camera video pentru marșarier sunt afișate pe oglinda retrovizoare interioară sau pe ecranul tactil de 7.0 inci.

Ecranul tactil mai mare este dotat cu sistemele de infotainment Multimedia sau Multimedia Navi. Ambele sisteme sunt compatibile cu Apple CarPlay sau Android Auto. Datorită OpelConnect, sistemul de navigație include informații despre trafic în timp real. În versiunea de top, pasagerii se bucură de o acustică de primă clasă, datorită celor zece difuzoare.

Noul Zafira-e Life, fără emisii, reprezintă o ofertă extrem de atractivă pentru clienții preocupați de mediu, precum și pentru profesioniștii exigenţi. Registrele de comenzi pentru model urmează să fie deschise în această vară.

https://autoblog.md/video-premiera-noul-opel-crosscamp-life-camper-pe-baza-noului-zafira/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/