(video) Mazda CX-5 2021 a ajuns în Europa. Ce este nou

Mazda CX-5, cu actualizările introduse iniţial în decembrie 2020 pentru modelul în specificaţie japoneză, a devenit disponibil de comandat şi într-o specificaţie europeană.

https://youtu.be/KsSB4H67aKk

Ce este nou:

  • Modelul devine disponibile în ediţia specială Homura. Din japoneză, acest cuvânt înseamnă foc sau flacără, ceea ce se reflectă în noul model de ediție specială prin forța și dinamismul accentelor roșii de design interior.
    • Versiunile Homura adaugă un plus de rafinament designului exterior îndrăzneț prin corpuri negre ale oglinzilor retrovizoare și jante din aliaj de aluminiu de 19 inci.
    • La bord, interiorul prezintă inserţii negre de finisaj, aranjate sub formă de fagure, atât pe tabloul de bord, cât și pe panourile ușilor, alături de cusături roșii vibrante pe janta volanului, levierul cutiei de viteze, consola centrală, cotiera centrală și cotierele ușilor. Scaunele personalizate, pe jumătate din piele, au inserţii centrale din piele artificială “Gran Luxe” și sunt, de asemenea, decorate cu cusături roșii.
  • Devine disponibilă şi pentru gama anului 2021, în Europa, ediţia limitată aniversară cu ocazia celor 100 de ani de existenţă ai companiei. O astfel de maşină este oferită în culoarea exterioară Snowflake White Pearlescent, iar la interior cu o podea cu covor roşu şi scaune din piele în culoare bordo. Bara de protecție frontală, elementele centrale ale jantelor, covorașele, tetierele și portbagajul sunt marcate cu sigla 100 de ani.
  • Paleta de culori este disponibilă în continuare cu un număr total de 10 opţiuni.
  • Devine disponibil un nou monitor pentru sistemul multimedia. Ecranul de 8 inci în format 16:9 a fost înlocuit de unul de 10.25 inci în format 8:3. Acesta oferă utilizatorilor un timp de pornire semnificativ mai rapid, o claritate a afişajului sporită substanțial prin adoptarea transmisiei digitale, Apple CarPlay prin cablu și o operațiune de control Commander mai intuitivă datorită unui nou design de font mai clar.
  • Nu numai hardware-ul HMI este nou, dar și software-ul sistemului Mazda Connect a fost actualizat pentru a se potrivi. Radioul DAB+ este, de asemenea, montat acum, standard indiferent de echipare.
  • Cea mai recentă aplicație MyMazda este disponibilă gratuit din Apple App Store și Google Play Store. Introduce serviciile conectate în toată Europa cu funcționalități avansate care elimină orice bariere dintre mașină și șofer pentru a crea o experiență de proprietate fără probleme. Prin aceasta: se poate găsi maşina într-o parcare mare; se pot bloca uşile de la distanţă; se poate stabili un itinerar care ulterior să fie trimis spre sistemul de navigaţie al maşinii; se poate accesa o funcție Raport de sănătate a vehiculului; se poate vedea istoricul de service al vehiculului și când urmează următoarea deservire, cu programare din aplicaţie; prin intermediul unei funcții de asistență rutieră, informațiile despre o defecțiune a vehiculului pot fi verificate prin intermediul aplicației; în cele din urmă, dacă o ușă este deschisă, funcția de alertă împotriva furtului este activată și o alertă de securitate arată prin aplicație cauza activării alertei; proprietarii maşinii pot, de asemenea, invita alți șoferi care vor avea apoi acces și la funcțiile vehiculului.
https://www.youtube.com/watch?v=6fepbiWUK3I
https://www.youtube.com/watch?v=Rqs2DnGZuCo
  • Gama de motoare pentru maşina anului 2021 va fi compusă din două benzinare şi două dieseluri:
    • Unitatea Skyactiv-G de 2.0 litri este disponibilă cu 165 CP/213 Nm, iar cea de 2.5 litri cu 194 CP/258 Nm. Prima se poate combina cu o cutie de viteze manuală sau automată şi cu tracţiune faţă sau integrală, în timp ce versiunea superioară doar cu o cutie automată şi o opţiune din cele două tipuri de tracţiune. Propulsorul de 2.0 litri vine şi cu sistem de dezactivare a cilindrilor în cazul selectării cutiei manuale, iar cel de 2.5 litri este dotat standard cu acesta.
    • Agregatele diesel au un volum unic de 2.2 litri, însă sunt valabile în versiuni cu 150 CP/380 Nm sau 184 CP/445 Nm. Ambele pot fi selectate cu cele două tipuri de transmisie/tracţiune la dorinţă, tracţiunea faţă devenind disponibilă pentru prima dată în combinaţie cu cel mai puternic motor.
  • Modelele cu motor Skyactiv-D 2.2 au beneficiat de o forță optimizată de funcţionare a pedalei de accelerație. Acest lucru permite șoferului să controleze mai ușor și mai precis accelerația și decelerarea vehiculului. Când pedala de accelerație este apăsată, mișcând mușchii piciorului și piciorul, creierul primește informații că corpul este dezechilibrat din cauza forțelor și accelerațiilor externe. În această situație, întregul corp se pregătește inconștient pentru accelerarea forței G, sporind sentimentul de unitate între șofer și mașină. Inginerii Mazda s-au concentrat pe crearea unei condiții în care mișcarea mușchilor care susțin corpul sunt mai mult în acord cu mișcarea mușchilor care deprimă pedala de accelerație. În acest scop, sarcina pedalei a fost mărită cu aproximativ 20% pentru a optimiza forța de călcare a pedalei. În plus, forța arcului pedalei a fost mărită, permițând mușchilor piciorului și piciorului să funcționeze corect, sporind și mai mult plăcerea de a conduce.
  • Unitatea Skyactiv-D 2.2 este acum în conformitate cu standardul RDE2 (Real Driving Emissions step 2) prin arderea controlată meticulos, rapidă în mai multe etape și eficiența sporită a NOx după tratament. Tehnologia “Combustie curată” de ultimă generație Mazda include o injecție mai bună de uree în sistemul de reducere catalitică selectivă pentru a micşora cantitatea de NOx și a scădea în continuare emisiile de NOx și CO2. Astfel nu este necesar un catalizator suplimentar de stocare a NOx. Împreună cu un control mai bun al transmisiei automate și o reducere a rezistenței la rulare, aceste măsuri au redus emisiile de CO2 WLTP cu până la 16 g/km.
  • Modelele cu motoare Skyactiv-G şi transmisie automată, care funcționează în modul Sport, beneficiază atât de un răspuns mai agil, cât și de o croazieră confortabilă prin controlul programului de schimbare automată a treptelor prin acționarea acceleratorului. În plus, versiunile Skyactiv-G 2.5 oferă un răspuns mai bun la acceleraţii. Totodată, variantele de motor Skyactiv-G beneficiază, de asemenea, de emisii reduse de CO2 prin modelul de schimbare optimizat al transmisiei automate cu șase trepte Skyactiv-Drive.
  • Transmisia automată cu șase trepte oferă acum șoferilor o conducere mai receptivă, schimbări mai rapide în timpul accelerației și un răspuns mai bun la accelerație în momentul apăsării pedalei printr-un lock-up control mai bun. Reducerea rezistenței în sistemul i-Activ AWD, atât pentru modelele Skyactiv-G, cât și pentru Skyactiv-D, prin adăugarea unui amortizor în PTO, ajută la scăderea emisiilor de CO2.
https://www.youtube.com/watch?v=3_pfAprn8eU

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/