(video) Ghinion: Uraganul Ian a scos din garajul unui milionar din Florida un nou McLaren P1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cine urmărește ştirile de ultimă oră cu siguranţă cunoaşte că partea de est a Statelor Unite ale Americii se confruntă cu uraganul Ian şi consecinţele sale. Furtuna extrem de violentă, una care s-a apropiat de categoria maximă 5, şi-a continuat joi traiectoria distrugătoare şi s-a îndreptat spre Carolina de Sud după ce a devastat coastele statului american Florida, rămas în mare parte fără electricitate şi unde a provocat inundații catastrofale!

Ian a atins uscatul în regiunea Cayo Costa din sud-vestul Floridei, miercuri la ora locală 15:00, când era un uragan “extrem de periculos”, cu vânturi care atingeau viteza de 240 de km/h, iar mai devreme a făcut ravagii în Cuba.

În faţa amplorii distrugerilor constatate, preşedintele american Joe Biden a declarat joi dimineaţă stare de catastrofă naturală majoră, o decizie ce permite deblocarea unor fonduri federale suplimentare pentru regiunile afectate.

Nivelul apei a depăşit în anumite zone înălţimea de trei metri, iar pe străzile unor oraşe au putut fi văzuţi chiar şi mici rechini aduşi de curenţi din ocean.

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a estimat că Ian reprezintă probabil „unul dintre cele mai puternice cinci uragane care au lovit vreodată Florida”. „Este o furtună despre care vom vorbi timp de mulţi ani”, a declarat şi directorul serviciului american de meteorologie (NWS), Ken Graham, într-o conferinţă de presă.

Autoritățile din Florida au avertizat că numărul deceselor s-ar putea ridica la câteva zeci, deoarece foarte mulţi oameni au rămas blocaţi pe acoperișurile caselor lor inundate. Alte 2.5 milioane de americani vor rămâne o perioadă îndelungată de timp fără curent electric.

Și printre cei cărora le-a dispărut buna dispoziţie din cauza intemperiilor s-a numărat un colecţionar de automobile scumpe. Ernie, cunoscut pe Instagram sub pseudonimul lambo9286, şi-a pierdut în ape un Rolls-Royce Phantom de ultimă generaţie, dar şi un rar McLaren P1. Furtuna a adus apele mai întâi în garajul în care se aflau, după care le-a scos de acolo pe străzile din Naples, oraş de pe coasta de vest a Florida.

Ghinionul este că maşina a ajuns în garajul său la mijlocul lunii septembrie, iar pe odometru avea doar 300 de mile parcurse! Valoarea unui P1 se ridică la peste 1.000.000 de dolari şi să sperăm că a reuşit să-i facă o asigurare. De altfel, toţi banii plătiţi pentru maşină s-au dus la propriu pe apa sâmbetei.

Amintim că modelul McLaren P1 a fost făcut în doar 375 de exemplare. Este pus în mișcare de o unitate de propulsie hibridă, având o putere totală de 916 cai. Din componenţa acesteia fac parte un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri, un electromotor cu 179 CP, un set de acumulatori şi o cutie de viteze robotizată cu şapte rapoarte şi două ambreiaje.

McLaren P1 este capabil să accelereze până la 100 de km/h timp de 2.8 secunde, iar până la 200 şi 300 de km/h în 6.8 şi 16.5 secunde respectiv. Viteza maximă este limitată electronic la 350 km/h.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/